lauantai 6. maaliskuuta 2021

Etätyössä ulkonäkö saa rauhassa ränsistyä

Kuulen lähes joka päivä tarinoita siitä, miten helppoa on olla etätyössä, kun ei tarvitse meikata ja vaatteenakin voi olla vaikka yöpaita. Tietysti se on vähän aikaa kivaa ja helppoa, mutta miten palataan ihmisten ilmoille koronan loputtua.


Palvelujen käyttö on muutoksessa

Omien asiakkaitteni määrä on pysynyt vakiona ja moni pitkäaikainen asiakas panostaa entistä enemmän omaan hyvinvointiinsa ja hoitaa ihoaankin kotona entistä enemmän. Kokonaisuutena näyttää kuitenkin siltä, että palvelujen käyttö on vähenemään päin ja omaan ulkonäköön sekä hyvinvointiin ei satsata sitäkään vähää kuin aikaisemmin. Tämä on siksikin huono kehityssuunta, että suomalaiset naiset pitävät perää kaikissa kansainvälisissä kosmetiikkatilastoissa. Jopa pesuaineita, shampoita ja suihkuvaahtoja ostetaan vähemmän kuin muualla Euroopassa. 
Kuulen nykyisin usein, että naiset kertovat käyneensä kampaajalla viimeksi viime keväänä ja ovatkin päätyneet siihen, etteivät tarvitse enää kampaamopalveluja. Minusta tämä on hämmentävää, että luovutaan vapaaehtoisesti siitäkin mukavasta tavasta, mikä vielä on sallittua. Omalla kohdallani ajattelen, etten hoida itseäni ja meikkaa vain muita varten, vaan on paljon mukavampi katsoa peiliin, kun siellä on vastassa virkeä ja huoliteltu ulkomuoto. Koen sen energisoivana ja työvirettä lisäävänä. Mietin myös, että kertooko tämä ulkonäkönsä laiminlyönti jostain masennuksesta tai voimattomasta alakulosta.


DIY kasvohoidot

Uusi suuntaus on myös, että asiakkaat ovat innostuneet DIY-hoidoista eli do it yourself eli tee se itse -kasvohoidoista. Suoraan sanoen en ymmärrä tätä yhtään ja ensin ajattelin, etten sellaisia ota verkkokauppaan edes myyntiin. Dermalogica lanseerasi nämä DIY-pakkaukset viime syksyn virtuaalimaailmankongressissa ja olin ihan varma, etteivät asiakkaat niistä kiinnostu, mutta olin ihan täysin väärässä.
Meillähän oli joulumyynnissä nämä DIY-tuotepakkaukset ja ne olivat erittäin suosittuja. Hoitovaihtoehtoja oli useampi ja pakettiin yleensä kuului puhdistustuotteet, kuorinta, seerumi ja hierontakaava, miten se imeytetään sekä naamio. Lähinnä tuota kasvohierontaa ihmettelin, koska eihän sitä voi mitenkään verrata kosmetologin tekemään hierontaan. Itse en viitsisi omia kasvojani hieroa, koska kokisin sen etupäässä rasitteena. Mikään hieronnan vaikutus ei siinä toteudu, kun kädet on nostettuina ylös, jolloin aineenvaihdunta ja verenkierto hidastuu huomattavasti.
Toki olen aina ohjannut asiakkaita tekemään kuorintaa naamion ja muiden hoitotuotteiden kanssa yhdessä, jolloin kaikkien tuotteiden vaikutus tehostuu. Tällainen DIY-hoito voi olla kiva lisä omaan ihonhoitorutiiniin tai yhteinen kiva hetki tyttären, äidin tai ystävien kesken. 
Nyt, kun on selvinnyt, että asiakkaat tällaisia haluavat, olenkin suunnitellut tekeväni ihan oman DIY-kasvohoidon. Esittelen sen tässä pikapuoliin kevään aikana ja suunnittelen sen juuri suomalaisen ihon tarpeisiin soveltuvana. Tietenkään sellainen ei korvaa oikeata kosmetologin kasvohoitoa, mutta tuo hyvää lisätehoa kotihoitoon.





Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 



3 kommenttia:

  1. Luulen, että tässä on aika moniulotteiset syyt taustalla. Pandemia aiheuttaa monelle psyykkistä pahoinvointia, eikä silloin ihonhoito tai kampaajakäynnit välttämättä ole kovin korkealla tärkeysjärjestyksessä. Monen tulot ovat romahtaneet pandemian ja sen aiheuttaman talouskriisin takia ja silloin on toki karsittava menoista, mahdollisesti jopa todella rankalla kädellä. Toisaalta monien tietotyöläisten päivät kuluu videopalavereissa ja monesti näissä on oltava huoliteltuna. Monet mielenterveysammattilaiset myös korostavat rutiinien tärkeyttä, ja itselleni kasvojen hoitaminen on rakas ja tärkeä rutiini. Vaikka etäily mahdollistaisikin pyjamassa työskentelyn, luulen, että moni kuitenkin pyrkii olemaan edes joten kuten perussiistin näköinen.
    Eihän mikään DIY-voi korvata ammattilaisen tekemää hoitoa, mutta jos esim. itse kuuluu riskiryhmään ja on pakko minimoida kaikki ihmiskontaktit, niin pidän kotihoitolaa melko hyvänä vaihtoehtona. Vaikkei itse pystykään tekemään esim. onnistunutta ja tehokasta kasvohierontaa, voi hyväntuoksuisten ja -tuntuisten tuotteiden käyttäminen ja ihon koskettelu tuottaa mielihyvää.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi21:02

    Myös minulle itseni hoitaminen - kasvot, hiukset, liikunta, hyvä ravinto - on rakas ja tärkeä rutiini, joka pitää tiellä maailman murjoessa.

    Aivan varmasti voisin pahoin pandemia-aikaan, ellen maaduttaisi itseäni näiden rutiinien avulla. Olen tehnyt yli 20 vuotta etätyötä, yksinäni, joten sinänsä tämä tilanne ei ole minulle uusi.

    Leena

    VastaaPoista
  3. Itse taas olen huomannut, että ihoni on etätöiden vuoksi täällä Kotkassa paremmassa kunnossa. Johtunee siitä, että olen jättänyt pois jokapäiväisen meikkaamisen. Ja kaikelle muulle ihonhoidolle on jäänyt enemmän aikaa, kuten puhdistukseen ja kosteuttamiseen. Jonkunlainen kasvohoito olisi ihana!

    VastaaPoista