keskiviikko 31. maaliskuuta 2021

Kevät keikkuen tulee!

Ihanaa, kun olemme taas keväässä ja valoa riittää. Minusta on helpottavaa päästä aamuisin heräämään ja lähtemään valoisassa. Kohta varmaan pääsen ajelemaan kotiinkin päin päivänvalossa, mutta toistaiseksi yhdeksän maissa on jo pimeää. 


Työtahti on sama kuin ennenkin

Melkeinpä jokainen asiakas ja tuttu kyselee, miten paljon asiakkaat ovat vähentyneet koronan takia. Omat asiakkaani kysyvät sitä ihan vilpittömästä huolesta, mutta monien muiden kysymyksestä kuulen heidän toivovan minulta valitusvirttä. Aina on ihmisiä, joille on suuri ilo toisen onnettomuus. Voisin todeta vanhan viisauden sanoin: sitä niittää, mitä kylvää eli nyt vuosikausia tehty kunnollinen työ kantaa tämänkin ajan ylitse. Minulla on niin paljon vakioasiakkaita kymmenien vuosien takaa, etteivät he lopeta käyntejä tällaisena hetkenä. Nyt, jos asiakas olisi ollut hiukankin tyytymätön, juuri tämä vaihe olisi otollinen käyntien lopettamiseen. Tiedän myös, että moni vakioasiakas ymmärtää, mikä onnettomuus se minulle olisi, jos työt loppuisivat. 
Voinkin tyytyväisenä sanoa, että työpäivät ja asiakasmäärät ovat pysyneet samana kuin ennenkin. Nyt, kun teen yksin työtä, moni huoli on helpottanut, eikä päivät ole sen kiireisempiä kuin ennenkään. Oikeastaan koen pystyväni keskittymään paremmin omaan työhöni, kun en samalla mieti, mitä muuta hoitolassa tapahtuu. 
Ajanvarauksessa on nyt sama tilanne, kuin aina tähän aikaan keväästä eli iltapäiväajat ovat jo pitkälle täynnä. Katsoin, että seuraava klo 16.00 alkava vapaa-aika on toukokuun puolivälissä. Joten pitäkää kiirettä varauksen kanssa, jos tarvitsette iltapäiväajan. Tosin teen iltaisin pitkään työtä ja otan viimeisen asiakkaan kello 19.00, mutta siitä huolimatta illat täyttyvät nopeiten. 
Olen löytänyt hyvän työrytmin ja pidän nyt kunnollisen ruokatauon keskellä päivää. Ensimmäinen asiakas tulee kello 10.00 ja yleensä puolenpäivän jälkeen on hyvä hetki pitää pieni tauko asiakastyöstä. Syön ja samalla vastaan sähköpostit, hoidan verkkokaupan ja teen tilauslistat. Tietysti palvelen myös asiakkaat, jotka poikkeavat ostoksille. 


Verkkokauppa on lisääntynyt

Viimeisen vuoden aikana verkkokauppa on lisääntynyt huomattavasti. Oma verkkokauppani on tosin toiminut jo kymmenisen vuotta ja siksi siellä on paljon tuttuja vakioasiakkaita. Meidän verkkokaupassa asiakas ei ole vain haamu jossain, vaan tunnistan ihmisten nimet ja muistan, mitä on tilattu aikaisemmin ja missä päin Suomea asiakas asuu. Tämä verkkokaupan lisääntyminen on erittäin tärkeä asia ja olen hyvin tyytyväinen sen toimintaan. Korona on opettanut minut tiedostamaan, kuinka tärkeä työnantaja jokainen asiakas on. 
Tämän koronavuoden aikana eniten huolta on tuottanut hoitotuotteiden vaikeampi saatavuus, joka nyt on helpottanut. Oli erittäin raastavaa myydä ”ei oota” ja koin siltä osin asiakaspalveluni huonoksi. Itse en voinut näille tuotepuutteille yhtään mitään, mutta tietysti olin ensimmäinen, jolle asiakas valittaa. Onneksi meidän asiakkaat ovat pääsääntöisesti hyvin ymmärtäväisiä ja tietävät, että yritän parhaani. 
Verkkokauppa-asiakkaista pari varmaan suuttui minuun kokonaan, eivätkä uskoneet logistiikkaongelmien olemassaoloon. Hiukan tätä ihmettelen, että onko korona-aikanakin vielä niin suuri usko Suomen lintukotoon, ettei tiedosteta koko maailman laajuista muutosta. 
Olen selittänyt jokaiselle kysyjälle ja useamman kerran tässä blogissa, että tuonti jenkeistä on siirtynyt laivarahtiin entisen lentorahdin sijaan. Olen myös kertonut Britannian brexitin vaikutuksista tuontiin ja siitähän kirjoitetaan lehdissäkin ja puhutaan uutisissakin. Sitten, kun tavara lähtikin maahantuojalta ajoissa, viimeistään Posti töppäsi ja paketit tulivat parin vuorokauden viiveellä. Väänsin jo suorastaan itkua, kun aina joku tuote puuttui ja oli jumissa jossain päin maailmaa. 
Onneksi tämä vaihe on nyt ohitettu ja yritän kerätä voimavaroja kestääkseni taas seuraavan yllätyksen ja muutoksen. Muutoksiahan nyt tulee oikein vauhdilla ja suurin osa niistä ovat tulleet jäädäkseen. Yrittäjä ei voi kuin sopeutua ja keksiä mahdollisimman nopeasti uusia tapoja toimia. Oma stressin ja paineen sietokykyni on aina ollut hyvä, enkä hermostu muutoksista tai muista pienistä asioista. 
Yritän pitää elämässäni terveen tasapainon ja suuri apu voimavarojen keräämiseen on perhe ja harrastukset. Meidän karvalapset rauhoittavat hermostumiset, kun koko kissakasa nukkuu velttona sylissä ja hyrryttää tasaisesti. Siihen, kun lisätään vielä hyvä äänikirja tai tv-dokumentti ja kivat langat sekä helppo neulontaohje, lepo ja hyvinvointi on täydellistä. 




Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti