sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Ihon voimakasta käsittelyä pitää välttää

Olen huolestuneena seurannut ihonhoitoon tulleita laitteita ja hoitoaineita, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä. Jo useita vuosia on kosmetologeille myyty menetelmiä, jotka ovat osaamattomissa käsissä haitallisia ja nyt näitä on tarjolla myös suoraan kuluttajille.


Kaikki mulle heti

Kaikkien näiden ”vippaskonstien” taustalla on mielestäni nykyfilosofia Kaikki Mulle Heti. Halutaan jollain nopealla menetelmällä täydellistä kauneutta ilman suurempaa vaivaa ja viitseliäisyyttä, mutta ihmiskeho ei toimi näin. Kaikkiin elimistön muutoksiin kuluu aikaa, niin kuin esimerkiksi laihduttamiseen, lihaksien kehittymiseen ja ihon parantumiseen. Ihonhoitoonkaan ei ole mitään oikotietä ja jos tällaista tarjotaan, siinä on aina olemassa riski. 
Hyvin huolestuttavia ovat pienlaitteet, joita myydään ihon puhdistamiseen imun avulla. Ensimmäiset tämän tyyppiset laitteet tulivat kosmetologien ammattikäyttöön 80-luvulla. Silloin niitä mainostettiin kivuttomina ihonpuhdistuslaitteina, mutta ne katosivat hyödyttöminä muutamassa vuodessa. Sellaista imutehoa ei olekaan, että sitkeä ihotali saataisiin turvallisesti huokosesta ulos. Imu vahingoittaa hyvin helposti hiusverisuonia ja aiheuttaa couperosaa ja venyttää huokosia, jolloin ne jäävät pysyvästi auki. Eikä pelkkä ihotalin poistaminen auta juuri mitään, jos talin muodostumista ei saada hillittyä ja tulehdusta aiheuttavia bakteereita tuhottua.


Älä tee ihonhoitoa voimakeinoin

Ihminen kohtelee usein omaa kehoaan erittäin kovakouraisesti, eikä paljonkaan ajattele seurauksia. Muistan jo työvuosieni alussa jalkahoitoja tehdessäni käyneen ilmi, miten ihmiset olivat poistaneet kovettumia fileerausveitsellä, partakoneen terällä ja saksilla leikaten. Kasvojen ihoa käsitellään monesti myös väkivalloin ja ihoa harjataan hammasharjalla, hangataan hiekkapaperilla ja jopa poltetaan hapoilla. Tällaisesta väkivallasta ei koskaan seuraa mitään hyvää ja nykyisin netin välityksellä leviää mitä omituisempia ohjeita ja menetelmiä. 
Hyvä perusohje on, että älä koskaan laita iholle mitään ainetta, mikä ei ole ihonhoitoon tarkoitettu ja älä käytä laitteita, joita ei ole tehty kasvoja varten. Myös terveen järjen käyttäminen on sallittua.





Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti