maanantai 29. maaliskuuta 2021

Kosmetologi valitsee sopivan kasvohoidon

Yleensä uusilla asiakkailla on epätietoisuutta, millaisen kasvohoidon he itselleen valitsevat. Pelkään tämän olevan niin suuri ongelma, että se jopa estää asiakasta tekemään ajanvarauksen tai ainakin lykkää kasvohoitoon tuloa.

Ammattitaitoinen kosmetologi auttaa sopivan kasvohoidon valitsemisessa.

Kosmetologin velvollisuus on tietää, mitä tehdään

Olen aika vihainen omalle ammattikunnalleni, kun he eivät ole hoitaneet työtään kunnolla ja asiakkaan pitäisi tietää, mitä tehdään. Tärkein vaihe kasvohoidossa on ensimmäiset minuutit, kun kosmetologi analysoi ihon ja päättää, mitä tehdään. Vielä minun kosmetologikoulun aikana tätä harjoiteltiin moneen kertaan ja opetettiin tekemään oikeat kysymykset, jotta saadaan selville asiakkaan ihon ongelmakohdat.
Nykyisin opiskelu kosmetologiksi on aika paljon etäopetusta ja varsinainen asiakkaan kohtaaminen jää vähemmälle. Tietysti korona on muuttanut totaalisesti lähiopetuksen määrää ja pelkään, miten vajavaisella koulutuksella tämän vuoden valmistuneet joutuvat lähtemään työelämään.
Toivon todella, ettei kukaan kosmetologi kysy asiakkaalta, mitä pitäisi tehdä, vaan kosmetologi kertoo, mitä vaihtoehtoja on. Minä täsmäytän kaikki meidän hoidot jokaiselle sopiviksi vaihtamalla hoitotuotteita tarpeen mukaan. Tätä olen tehnyt parikymmentä vuotta ja ymmärrän hyvin, ettei työvuosien alussa osaa tai uskalla sellaiseen lähteä. Kuitenkin se on paras tapa saada tyytyväisiä asiakkaita. 
Esimerkiksi Nanolift -kasvohoito on joka kerta erilainen ja juuri siihen hetkeen sekä ihon tilanteeseen sopiva. Nanolift -hoidossa tehdään aina samat hoitovaiheet, mutta käytettävät hoitotuotteet sekoitetaan sitä mukaa, kun hoito etenee. Näin asiakas saa varmasti avun juuri siihen asiaan, minkä takia hoitoon tuli. Tosin ei kasvohoitoon tullessa tarvitse olla mitään iho-ongelmaa, vaan parasta olisi, kun asiakkaat tulisivat ajatuksella hidastaa ihon vanhenemista ja rentoutumaan. 
Itselleni on todella tärkeää, että asiakas saa rentoutua rauhassa oli kasvohoitovalinta sitten mikä hyvänsä. Toinen tärkeä asia, mikä pitää uudelle asiakkaalle olla selvä, on hinta. Minusta on väärin, että asiakkaalle myydään hoidon kuluessa lisää hoitovaiheita ja kalliimpia hoitotuotteita. Valitettavasti tämä on aika yleinen tapa, että asiakas houkutellaan sisään älyttömän halvalla kasvohoidolla, mikä ei sisällä juuri mitään. Sitten, kun asiakas on rentoutuneena hoitotuolissa, aloitetaan tarjoamaan jotain lisää. Loppujen lopuksi hinta voi olla pois lähtiessä moninkertainen siihen nähden, mitä luvattiin. 
Minä en koskaan toimi näin, vaan hoito tehdään sen hintaisena, mikä on asiakkaan kanssa aluksi sovittu. Ainoa asia, mitä kysyn erikseen, on ripsien ja kulmien kestovärjäys, joka maksaa kasvohoidon yhteydessä 35€. Kulmakarvojen muotoilu kuuluu hoidon hintaan, mutta värjäykset veloitetaan erikseen. Yritän myös sanoa tämän mahdollisimman selvästi, jottei asiakkaalle tule yllätystä kassalla. 


Asiakasta pitää kuunnella

Tärkeintä kasvohoidon valinnassa on kysyä, mitä asiakas itse toivoo hoidon tulokseksi. Harvoin uusi asiakas osaa sitä kovin selkeästi ilmaista, vaan pitää yrittää tehdä oikeita kysymyksiä. Yleensä pistän muistiin jo ajanvaraustilanteessa, mitä asiakas ihostaan kertoo. Meillä on myös esitietolomake, jonka jokainen uusi asiakas täyttää. Tosin täytyy kertoa, että näitä uusia esitietolomakkeita täytetään vain muutamia kuukauden aikana. Suurimmalla osalla asiakkaista alkutiedot ovat menneeltä vuosituhannelta. 
Tuo esitietolomake on Dermalogican suunnittelema ja se on vain käännetty suomeksi. Siinä olevat kysymykset eivät kunnolla kata kaikkea, mitä haluaisin tietää ja jokunen turhakin kysymys siinä on. Suunnittelen, että tekisin ihan oman esitietolomakkeen, missä olisi juuri ne kysymykset, mitä minä tarvitsen, jotta osaan valita oikean hoidon. 
Teen aika paljon tarkentavia kysymyksiä hoidon alussa, jotta pääsen selville tärkeimmistä asioista. Erilaiset sairaudet ja lääkitys ovat hyvin tärkeitä tietoja minulle. Esitietolomakkeessa kysytään lääkkeiden nimet ja niiden perusteella pystyn aika hyvin päättelemään, miksi niitä käytetään ja vaikuttaako siinä jokin ihon tilanteeseen. 
Valitettavasti lomakkeessa ei kysytä atooppisesta ihottumasta, eikä lapsuusiän maitoruvesta tai taiveihottumasta. Ne ovat minulle hyvin tärkeää tietoa ja kysyn niistä aina. Atooppinen ihottuma ei ole Amerikassa ollenkaan niin yleistä, kuin meillä Suomessa ja meillähän kuiva sisälämmityskausi vielä lisää atopian oireita. 
Voit siis tulla luottavaisin mielin kasvohoitoon ja saat varmasti parhaan mahdollisen hoidon juuri sinulle.


Huomaa nämä tarjoukset viimeistä päivää tänään 29.3.



Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 



1 kommentti:

  1. Itsekin olen pidemmän aikaa pohtinut, että pitäisi käydä jonkunlaisessa ihoanalyysissä kosmetologin paikkeilla täällä Kotkassa. Itselläni on kovin kuiva iho enkä vielä tähän päivään mennessä ole löytänyt sopivia ihonhoitotuotteita. Tuo on kyllä tärkeää, että asiakasta kuunnellaan.

    VastaaPoista