sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Yövoide vai päivävoide?

Vielä parikymmentä vuotta sitten kosmetiikassa oli selvä ero, mitä käytetään päivällä ja mitä taas yöllä. Nykyisin tällaista selkeää jaottelua ei enää ole, koska raaka-aineet ovat niin paljon parempia kuin aikaisemmin. 

Tällä hetkellä suurin ero yö- ja päivävoiteissa on, että yövoiteessa ei ole aurinkosuojaa.

Yöhoito on tehokkaampaa

Nykyisin lähes kaikki voiteet ovat ns. 24-tunnin voiteita eli niitä voi käyttää ympäri vuorokauden. Aikaisemmin tämä jaottelu johtui siitä, että suuret vaikutusainepitoisuudet tekivät voiteista niin raskaita ja paksuja, ettei kukaan halunnut käyttää niitä päivällä. Yöllä ihon toiminta myös vilkastuu ja iho on vastaanottavaisempi hoitoaineille.  Päivävoiteella oli suuri merkitys suojaavuudessa, koska se esti meikkituotteiden haittoja ja imeytymistä huokosiin. Nykyiset meikit ovat niin hyvälaatuisia, että ne itsessään jo tekevät hyvää iholle ja suojaavat uv-säteilyltä sekä ilmansaasteilta. 
Tällä hetkellä suurin ero yö- ja päivävoiteissa on, että yövoiteessa ei ole aurinkosuojaa. Toisaalta ei kosmetiikan valmistajat mitenkään estele aurinkosuojan käyttöä yöllä, mutta itse koen sen jotenkin vastenmieliseksi. Aurinkosuoja-aineet ovat yöllä tarpeettomia, niin miksi niitä sitten käyttäisi. 
Tämä yö- ja päivähoidon ero tehdään nykyisin seerumeilla. 
Hoitovoide voi olla sama yöllä ja päivällä niin kuin esimerkiksi Dermalogican suosikkivoide INTENSIVE MOISTURE BALANCE (75€). Yöksi voiteen alle laitetaan seerumi, joka imeytyy syvemmälle ja vaikuttaa tehokkaammin. Tosin suosittelen käyttämään seerumeita myös päivällä, mutta yöksi se on merkitykseltään suurempi. 


24-tunnin voide on helpoin käyttää

Nykyään yö- ja päivävoiteen ero ei ole niin suuri, että olisi virhe käyttää yövoidetta päivällä. Meillä on myynnissä yksi ainoa voide, joka on selkeästi yövoide ja se on Dermalogican SOUND SLEEP COCOON (78€). Siinä on laventeli-patsuli-santelipuuseos, jonka tuoksu vaikuttaa stressihormonia vähentävästi. Silloin, kun voide esiteltiin, pidin tuota stressihormonivaikutusta ihan hölynpölynä, mutta en pidä enää. 
Kyllä tuo tuoksu tekee Sound Sleep Cocoon voiteesta enemmän mielihyvää tuottavan, kuin muut voiteet ovat. Tämän allekirjoittaa lähes kaikki sitä käyttäneet ja siitä on tullutkin yksi meidän suosikkivoiteista. Kuitenkaan ei ole mikään suuri virhe käyttää Sound Sleep Cocoonia päivälläkin, koska sehän on geelimäinen ja erittäin hyvin imeytyvä. Tuoksu on niin hentoinen häivähdys, ettei se mitenkään häiritse ja kun se tulee raaka-aineesta eikä hajusteesta, se on erittäin miellyttävä. 
Dermalogican SUPER RICH REPAIR (93€) on perinteisen yövoiteen tyyppinen, koska se on hyvin täyteläinen ja paljon vaikutusaineita sisältävä. Moni käyttää talvella sitä sekä yöllä että päivällä, mutta pintakuivuudesta kärsivät voivat käyttää sitä pelkästään yövoiteena. 
Suosittelen kummankin voiteen alle ihotyypin mukaista seerumia, mikä täsmäyttää kotihoidon vaikutuksia. Superkuivalle vanhenevalle iholle, vaikka itselleni, Super Rich Repair voiteen alle suosittelen yöksi OVERNIGHT REPAIR SERUMia (69€) ja päiväksi PHYTO REPLENISH OILia (73€). 



Huomaa nämä tarjoukset vain 29.3. asti:



Joko olet liittynyt postituslistallemme? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti