keskiviikko 14. heinäkuuta 2021

Hormonitoiminta vaikuttaa lämmönsäätelyyn

Hormonitoiminta vaikuttaa kaikkeen, mitä ihmisen elimistössä tapahtuu ja varsinkin naisilla estrogeenin väheneminen viisikymppisenä näkyy ja tuntuu kaikkialla. Etenkin näin helteellä huomaa, ettei lämmönsäätely toimi enää samoin kuin kolmekymppisenä.

Etenkin helleaikaan iho kannattaa kuoria päivittäin esim. iS Clinicalin Warming Honey Cleanserilla.


Vilukissasta viuhahtajaksi

Sanotaan, että naisen sisäinen termostaatti menee rikki vaihdevuosien takia, eikä toimi kunnolla enää sen jälkeen. Hyvin monelle tämä on tosiasia, jonka kanssa pitää pystyä vaan elämään. Itse olen aina inhonnut kuumuutta, joten en ole erityisesti huomannut sen lisääntyneen viisikymppisenä, mutta sen verran koin hikiaaltoja, että tiedän mitä ne ovat. 
Nuorempana palelin tosi helposti ja varauduin aina villitakilla tai muulla sellaisella. Muistan, kun olimme 90-luvun alkupuolella Suomen Yrittäjänaisten hallituksen kokouksessa jossain Helsingin hotellissa ja olin aivan jäässä heidän kokoustiloissaan. Valitin sitä suureen ääneen ja muut hymähtelivät naureskellen, että on ihanaa olla viileässä. Katsoin heitä ihan ihmeissäni ja he vaan totesivat, että kyllä sinä parinkymmenen vuoden päästä ymmärrät. Olin silloin nuorin jäsen, mitä koskaan oli Suomen Yrittäjänaisten hallituksessa ollut ja muut olivat yli viisikymppisiä. 
Tuo tapaus on tullut mieleeni usein sen jälkeen, koska enää en palele missään ja makuuhuonekin voisi olla jääkaapissa. Eikä mikään vaate saa olla tiivis ja kireä, kun siinä tulee tukahduttava olotila ja mahdollisimman ilmavat luonnonkuidut ovat parhaita. 


Kuumat aallot vaikuttava ihoonkin

Estrogeenin vähentyminen vaikuttaa ihoon monella tapaa, mutta nyt käsittelen aihetta tämän kuumuuden ja hikoilun näkökulmasta. Näin poikkeuksellisena helleaikana moni muukin kuin vaihdevuosi-ikäiset kokevat kuumuuden vaikutukset ihoon.
Ihon puhdistamisen ja kosteuttamisen tarve muuttuu hikoilun takia. Hikoilu nostaa ihon pintaan myös huokosista tulevaa rasvaa ja ihosta tulee tahmean nihkeä. Normaalistikin ihosta irtoaa miljoonia kuolleita ihosoluja vuorokaudessa ja nyt uv-säteily voi tuplata tämän kuolleen solukon määrän. Tämä hilsekerros, kun sekoittuu hiki- ja ihotalimassaan, on ihon pinnassa aikamoinen tahmakerros. 
Jos tätä rasvaista tahmakerrosta huuhtelee vain viileällä vedellä monta kertaa päivässä, ei tapahdu kuin hetkellistä viilennystä ja ihon kuivuminen lisääntyy. Siksi kannattaakin puhdistaa iho kerran päivässä kuorivalla puhdistustuotteella, joka sulattaa pois tuon kuolleen kerroksen ja kosteutuskin imeytyy paremmin. Esimerkiksi iS Clinicalin WARMING HONEY CLEANSER (52€) on erinomainen ja se käy herkällekin iholle päivittäin. Vanha hyvä tuote on Dermalogican ”taikajauhe” DAILY MICROFOLIANT (51€) mikrokuorintajauhe, jota voi käyttää päivittäin. 
Hormonaaliset kuumat aallot aiheuttavat ihon punoitusta ja sitä kautta couperosaa, kun pintaverisuonet laajentuvat haihduttaakseen lämpöä. Niissä tapauksissa kannattaa käyttää jotain couperosaa ehkäisevää tuotetta ja paras on iS Clinicalin PRO-HEAL SERUM (109€), joka muutenkin uudistaa ihoa ja ehkäisee rypistymistä. 
Tärkeimpänä pidän tehokasta kasvohoitoa, joka auttaa ihoa helteen tuomissa ongelmissa. Nyt jos koskaan iho kaipaa lisähoitoa ja kannattaa varata aika kasvohoitoon. Muistutan kuitenkin, että olen kesälomalla 22.7.-4.8. joten ajat elokuun puoleen väliin saakka ovat aika täynnä. 





Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti