sunnuntai 18. heinäkuuta 2021

Sormet irti näpyistä!

Varma tapa hidastaa finnin paranemista on sen omatoiminen puristeleminen. Samoin puristelemalla mustapäistäkin saa aikaan muhkeita tulehtuneita näppyjä. Nyt vielä hikoilu pitää varmasti huolen tulehtumisesta ja aurinko tuottaa pigmenttiläiskän tulehduksen kohdalle.


Dermalogican DAILY MICROFOLIANT (51€) on jokaiselle sopiva mieto kuorinta.


Julistan pannaan omatoimisen ihon puristelun

Välillä ihan harmittaa, kun näen miten pahoja vaurioita asiakas on saanut iholleen aikaan puristelemalla itse finnejä ja mustapäitä. Erotan ihosta heti, mikä jälki on tullut finnin puristelusta ja mikä on normaalisti parantunut tulehdusjälki. Minulle ei kannata väittää, ettei ole itse puristellut kasvojaan, koska näen aina jäljestä, mitä iholle on tapahtunut.
Joillakin on ihan himo kynsiä ja muka puhdistaa kasvojaan ja tämä pitkittää aina ihon parantumista. Kovakouraisella puristelulla rikotaan juuri se ihon kerros, missä pigmenttisolut syntyvät ja tämä aiheuttaa tumman pigmenttiläiskän puristettuun kohtaan. Näin kesällä tuo tumma jälki jää näkyviin jopa pariksi kuukaudeksi. Tulehtuneen finnin kohtaan jää muutenkin helposti pigmenttiläiskä, mutta puristelu lisää sitä moninkertaisesti. 
Ihmiset usein puristelevat ihostaan kaikkea mahdollista ajattelematta ollenkaan, onko edes mahdollista saada ihosta jotain ulos puristamalla. Nenässä on usein suuremmat huokoset kuin muualla ihossa ja ne voivat näyttää tummilta ja nämä tulkitaan mustapäiksi. Yleensä ne johtuvat siitä, että ihohuokosen seinämissä on ohut ihotalikerros, joka on hapen ja ulkoisen lian vaikutuksesta tummunut. Talia ei ole niin paljon, että puristamalla saataisiin jotain ulos, vaan aikaansaadaan ainoastaan paha jälki. 
Näitä tummentuneita huokosia hoidetaan parhaiten säännöllisellä kuorinnalla. Oikealla kuorinta-aineen käytöllä nämä tummentumat pysyvät poissa ja huokoset supistuvat. Nenää ja nenän ympäristöä ei saisi siksikään puristella, koska siitä alueesta on suora yhteys aivoihin ja tulehtumisilla voi olla kohtalokkaat seuraukset.


Nämä tuotteet auttavat finneihin ja mustapäihin

Mainitsin jo tuon kuorinnan ja sen merkitystä ihonhoidossa ei voi liikaa korostaa. Dermalogican DAILY MICROFOLIANT (51€) on jokaiselle sopiva mieto kuorinta, joka auttaa jokaista ihotyyppiä voimaan paremmin.
iS Clinicalin ACTIVE SERUM (99€-165€) seerumi on monipuolinen tehotiiviste nopeuttamaan ihokudoksen uudistumista. Sen vaikutuksesta ihohuokosten tukkeutumiset vähenevät ja finnejä syntyy vähemmän. Toisaalta Active Serum silottaa myös ryppyjä sekä juonteita ja on siksi erinomainen myös yli viisikymppiselle rasvoittuvalle iholle. 
Dermalogican RETINOL CLEARING OIL (73€) seerumi tuli myyntiin noin vuosi sitten ja siitä on tullut tosi suosittu rasvaisen ihon hoitoseerumi. Retinolin vaikutuksesta ihon uudistuminen nopeutuu ja ihosta tulee heleämpi ja tukkeutumat vähenevät. Retinoli vaalentaa hiukan myös pigmenttiläiskiä, joten se on hyvä jälkihoito liian voimakkaasti käsitellylle iholle. 
AGE BRICHT CLEARING SERUM (65€) seerumi ja AGE BRIGHT SPOT FADER (45€) paikallishoitoaine auttavat myös näppyläistä ihoa parantumaan. Age Bright Spot Fader on erinomainen täsmätuote juuri finnin päälle tai isommalle rasvoittuvalle alueelle. Age Bright Clearing Serum on hellävaraisempi kuin tuo Retinol Clearing Oil ja yhdessä ne ovat varsinainen tehopari. Kannattaa kokeilla!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti