maanantai 12. heinäkuuta 2021

Nyt iho tarvitsee C-vitamiinia!

Muutamien vuosien ajan on jo ollut tietoa ja tutkimustuloksia C-vitamiinin vaikutuksista ihoon. Se ei ole mikään uusi kosmetiikan raaka-aine, mutta nyt siitä on paljon uutta mielenkiintoista tietoa ja siksi pidän sitä erittäin tärkeänä jokaiselle asiakkaalle. 


C-vitamiini on vahva antioksidantti ja sillä on ihon rypistymistä sekä solujen vaurioitumista korjaava vaikutus.


C-vitamiini korjaa auringon haittavaikutuksia

Selvennän vielä, että kyseessä on ihonhoitotuotteissa oleva c-vitamiini, eikä suun kautta otettava pilleri tai ruoka. Aurinko vaikuttaa ihoon ulkoapäin ja siksi ihoa hoidetaan ja suojataan ulkoisilla aineilla. Sillä, että syö paljon c-vitamiinipitoista ravintoa, ei ole mitään tekemistä ihonhoidon kanssa. Kerron tämän siksi, koska aina välillä nousee netissä esiin ajatus, että ravinto korvaisi ihonhoidon. Vastaan myös aika usein kysymyksiin, että mitä pitäisi syödä, jottei iho kuivuisi ja sitä ei tarvitsisi rasvata. Valitettavasti sellaista pilleriä ei ole vielä keksitty ja toistaiseksi on vaan parempi luottaa näihin vanhoihin konsteihin ja käyttää oikeita ihonhoitotuotteita. Enkä itse ole yhtään innostunut mistään syötävistä ravinteista ja pillereistä, joiden sisällöstä ei ole edes kunnollista tietoa. 
C-vitamiini on vahva antioksidantti ja sillä on ihon rypistymistä sekä solujen vaurioitumista korjaava vaikutus. Ihon vanhenemisen saa aikaan vapaat happiradikaalientsyymit, jotka ovat ihon omia aineita. Näiden entsyymien toimintaa lisää esimerkiksi uv-säteily, joka on eniten ihoa vanhentava tekijä. Antioksidantit taas hillitsevät vapaiden happiradikaalien toimintaa eli se on tavallaan vasta-aine ihon vanhenemiselle. 
Dermalogican BIOLUMIN-C SERUM (78€) ja BIOLUMIN-C EYE SERUM (75€) ovat tehokkaimpia myynnissä olevia c-vitamiinituotteita ja niitä kannattaa käyttää juuri nyt, kun uv-säteily tekee tuhojaan. BioLumin-C Serumia käytetään aamulla ja illalla ensimmäisenä puhtaalle iholle ja sen päälle laitetaan hoitovoide. Samoin BioLumin-C Eye Serum silmänympärysvoide käytetään aamulla ja illalla. 
Nopein vaikutus näillä c-vitamiinituotteilla on ihonvärin kirkastuminen ja tasoittuminen. Se vaalentaa jonkin verran pigmenttiläiskiä ja vähentää auringon aiheuttamaa ihon kirjavuutta. 


ProSkin C-vitamiinikasvohoito

Ellei ole pitkiin aikoihin käynyt kasvohoidossa, suosittelisin tässä vaiheessa juuri tätä PROSKIN C-VITAMIINIKASVOHOITOA (89€). Se sopii kaikille ihotyypeille ja saa ihon kirkastumaan ja silottumaan. C-vitamiinikasvohoitoon kuuluu kevyt kuorinta, pitkä kasvohieronta sekä tehonaamio ja aikaa kannattaa varata tunti ja vartti. 
Hoidon vaikutuksesta kuollut ihosolukerros irtoaa ja myös kotihoitotuotteet vaikuttavat ja imeytyvät huomattavasti paremmin. Kasvohieronta vilkastuttaa verenkierron sekä aineenvaihdunnan ja turvotus häviää. Turvotuksen väheneminen saa ihon napakoitumaan ja huokoset supistumaan. Ihon väri tasoittuu todella hyvin ja hoito vähentää myös pigmenttiläiskiä. 
C-vitamiinikasvohoito on erinomainen kesäloman aloitus tai sitten virkistys työhön palatessa. Kasvohoidon vaikutus on aina rentouttava ja stressiä poistava ja sekin tekee arjesta juhlaa. C-vitamiinikasvohoidon voi tehdä myös sarjahoitona esimerkiksi kolme kertaa peräkkäin 1-2 viikon välein. Varsinkin, jos kasvot ovat joutuneet erityisesti auringolle alttiiksi C-vitamiini kasvohoito vähentää sen tuomia haittoja. 
Ajanvarauksen kanssa kannattaa olla nopea, koska olen itse lomalla 22.7.-4.8.-21 ja siksi heinä-elokuussa ei ole kovin paljon vapaita aikoja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti