perjantai 16. heinäkuuta 2021

Vedenjuonti ei auta ihon kuivuuteen

Tällä viikolla olen nähnyt asiakkaiden ihosta oikeastaan ensimmäistä kertaa, miten hikoilu ja aurinko kuivattaa ihoa pahemmin kuin talvi ja kuiva sisäilma. Eikä tähän auta vedenjuonti, vaan ihonhoidon tehostaminen.

Vedenjuonti ei kosteuta ihoa, vaan siihen tarvitaan laadukasta kosmetiikkaa.


Ihoa hoidetaan pinnasta sisäänpäin

Ihmisillä on hyvin vahva uskomus siihen, että vedenjuonti auttaisi ihon kuivuuteen tai joku B-vitamiinipilleri korvaisi ihonhoidon. En ole koskaan ymmärtänyt millä logiikalla ajatellaan, että vesi etsiytyisi vatsalaukusta juuri ihon pinnan soluväliaineeseen. Vedenjuonnilla ei ole oikeastaan mitään tekemistä ihon kanssa, koska ennen kuin iho kuivuu juotavan veden puutteesta, ihminen on jo kuollut muiden elintoimintojen mentyä epäkuntoon. 
Iho kuivuu siksi, että siitä haihtuu liikaa kosteutta ulospäin. Hikoillessa elimistön oma lämmönsäätely yrittää haihduttaa liiallista kuumuutta hikirauhasten kautta ja samalla haihtuu ihosolujenkin tarvitsema kosteus. Hikivesi huuhtoo pois kaikki ihon omat suoja-aineet ja se jää täysin alttiiksi kaikelle ulkoiselle rasitukselle kuten uv-säteily, siitepöly ja hiki. 
Ihonhoitotuotteilla voidaan lisätä suojaavia aineita iholle niin, että se kestää paremmin ulkoiset koettelemukset. Esimerkiksi iS Clinicalin ECLIPCE sk 50 (54€) aurinkovoide on erinomaisen hyvä suoja ihan kaikille ihotyypeille. 

Ihon kosteutta lisätään kosteusvoiteella

Ilman kosteuttavia hoitotuotteita kaikkien ihot kuivuvat korpuiksi ja ihon pintaan tulee silkkipaperin ohutta ryppyverkkoa. Tätä rypistymistä pystytään hyvin paljon hidastamaan oikealla ihonhoidolla. 
Kaikille toimiva kosteuttaja on iS Clinicalin HYDRA COOL SERUM (69€) seerumi, joka sisältää runsaasti hyaluronihappoa, mikä on kaikista tehokkainta kosteuttavaa raaka-ainetta kosmetiikassa. Toinen helppo kosteuttaja ja rauhoittaja on ULTRA CALMING SERUM CONCENTRATE NYT 49€ (58€) seerumi, joka on Tähtitarjouksena 19.7. asti. 
Ihanan viilentävä naamio HYDRA INTENSIVE COOLING MASQUE (95€) on myös superkosteuttaja ja se on myös helppo käyttää, koska sen voi jättää vaikuttamaan yön ylitse. Samalla naamion jäätävän kylmä tunne tuo raikastumista koko olemukseen. Helteisinä öinä naamio pitää ihon joustava ja supistaa muuten kuumuudesta auki ammollaan olevat huokoset.



1 kommentti:

  1. Anonyymi19:20

    Huikein esimerkki kauneus tulee sisältä -uskomuksista on tämä, johon aivan hiljan törmäsin: auringolta suojaa lykopeeni, jota on tietyissä ohutkuorisissa kasviksissa ja marjoissa suojaamassa niitä kuivumiselta.
    Eli miksi käyttäisi turhaan aurinkosuojavoidetta, kun voi turvautua ravinnosta saatavaan lykopeeniin!
    Minä lähden nyt pyöräilemään ja olen suojannut kumminkin auringolle alttiit paikat paksulla kerroksella ekstrasuojaa. En siis popsi tomaatteja tähän hätään.

    Leena

    VastaaPoista