sunnuntai 30. lokakuuta 2022

Ikäviä kokemuksia kosmetiikkakokeiluista

Mietin vieläkin tätä itseruskettavan voiteen kokeiluani, mistä kirjoitin jo viime viikollakin. Ymmärrän nyt paremmin joidenkin asiakkaiden ennakkoluuloja suosituksiani kohtaan, koska tällaisen kokemuksen jälkeen tulee varovaisemmaksi.



Kokeilut ärsyttävät ihoa

Juttuni alkaa siis siitä, että noin viikko sitten kokeilin erään vähemmän tutun maahantuojan uutta itseruskettavaa voidetta. Rusketus iskikin kiinni kuin tauti ja olin ensin tummanruskea, sitten keltainen ja lopuksi raidallinen ja pilkukas. Käytin useampia kasvohoitoon tarkoitettuja tuotteita, jotta sain ihon uudistumaan ja värin pois. 
Jos tämä kokemus olisi tapahtunut kuluttajalle, hän olisi melko varmasti saanut aikaan jonkun ärsytysreaktion yrittäessään poistaa kirjavaa väriä ihostaan. Pahimmassa tapauksessa väärillä konsteilla iho olisi ärtynyt koko talven ajaksi. 
Kokeilen paljon kosmetiikkaa etsiessäni uusia tuotteita työhöni, mutta kaikki kokeiluni ovat aina ammattituotteita ja arvion tarkkaan inci-listan ennen kuin viitsin edes kokeilla. Koskaan en myy mitään sellaista, mitä en itse ole kokeillut ja olen hyvin vaativa kosmetiikan tasosta. En todellakaan halua, että asiakkailleni tulisi tällaisia kokemuksia kuin nyt itselleni. 
Olenkin nyt pohtinut, käyköhän kuluttajille usein vastaavia tilanteita? Koen joskus uuden asiakkaan kohdalla, että hän epäröi luottaa antamiini neuvoihin. Olen pitänyt tätä ammattitaitoni aliarvioimisena, mutta onkohan se sittenkin kokemusten tuomaa varovaisuutta. 
Omien hoitotuotteiden kohdalla ei ikinä ole tapahtunut mitään vastaavaa ja ärsytysreaktioihin olen viimeksi törmännyt viime vuosisadalla. Kuluttajilla voikin olla ihan toinen kokemus, kun he valikoivat itse tuotteitaan. 


Tasapainoinen iho

Ihoa ei kannata rasittaa jatkuvilla kokeiluilla ja aineiden vaihdoilla, koska ihon tasapaino voi järkkyä. Mikään hoitotuote ei ehdi vaikuttaa kunnolla, jos sitä käytetään vain muutama päivä ja taas siirrytään toisenlaiseen vaikutusaineeseen. Onneksi muissa, kuin ammattikosmetiikassa, vaikutusainepitoisuudet ovat sen verran vähäisiä, etteivät ne tuota kovin helposti ristikkäisvaikutuksia. Tavallaan se on hyväkin asia, koska jos asiakas itse valitsisi ammattitason kosmetiikkaa, virhe tuottaisi paljon suuremman haittavaikutuksen. Juuri tämän takia ammattitason kosmetiikka on vain kosmetologien käytössä ja myynnissä.
Parhaiten iho pysyy tasapainossa, kun hoitotuotetta käytetään vähintään 3-4 viikkoa peräkkäin ja tässä ajassa tuotteen hyödyt jo näkyvät. Tietysti, jos heti huomaa, että tuote ärsyttää ihoa, sen käyttö pitää lopettaa. 
Välttyäkseen huonoilta valinnoilta paras neuvo on hankkia tuotteet asiansa osaavalta kosmetologilta. Silloin saa tehokkaasti vaikuttavia hoitotuotteita ja turhat kokeilut jäävät pois. Se on myös halvin ratkaisu ihon hoitoon, että ostaa vain niitä tuotteita, mitkä voi käyttää loppuun asti. Jatkuvat kokeilut ja hylätyt voidepurkit ovat turhaa tuhlausta, koska kosmetologi osaa kerralla valita oikeat tuotteet. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti