keskiviikko 5. lokakuuta 2022

Tavallisen naisen kosmetologi

Toimittajat ovat juttuja tehdessään kyselleet tulevaisuuden suunnitelmistani ja miten jään eläkkeelle. Hämmästyttävän moni uteli, millaisia minun vakioasiakkaani ovat ja tunnenko paljon julkkiksia ja somevaikuttajia.



Arvostan tavallista suomalaista naista

Meinasin vastata noihin kysymyksiin hiukan rumasti, että minun asiakkaani ovat täyspäisiä tavallisia ihmisiä. Tämä voi olla omaa ennakkoluuloani, mutta en pidä kovin täyspäisinä ihmisiä, jotka hösäävät selfiensä kanssa joka käänteessä ja käyttävät aikansa somessa. 
En myöskään tunnista sellaista ammattiryhmää kuin julkkis ja somevaikuttaja. Sillä voi elää vähän aikaa, mutta tuskin niistä on elämäntehtäväksi. Olen itse ottanut jo yli kymmenen vuotta sitten somesta irti sen, mitä yritykseni takia tarvitsen ja pyrin seuraamaan tätä hetkeä koko ajan. 
Tunnistan myös, että minusta käytetään ammattinimikettä bloggari, tai kauneusbloggari, mutta kyllä minun oikea ammatti on SKY-kosmetologi ja yrittäjä. Ehkä, jos olisin 30 vuotta nuorempi, olisin voinut elättää itseni bloggarinakin. Nyt sekin on kohdallani jo niin vanha juttu, että siinä kohtaa, kun olin kirjoittanut pari tuhatta juttua, toiset vasta heräili ja ihmetteli, mikä se blogi on.
Somea selatessa olisi kovasti muodikasta olla jonkun missin luottokosmetologi, mutta minusta ei ole siihen. Olen todella onnellinen, että asiakkaani ovat jalat maassa olevia naisia, jotka haluavat panostaa ulkonäköönsä ja hyvinvointiinsa.
Ammattikunnittain voisin sanoa, että opettajia ja hoitoalan ihmisiä asiakkaissani on eniten. Sitten Hämeenlinnan suuret työnantajat PolarBack, SSAB, KoneGranes, eri virastot ja itse kaupunki on monen asiakkaani työnantaja. 


Tykkään keskusteluista

Ne ”julkkikset”, jotka vuosikymmenien aikana vakioasiakkaikseni ovat päätyneet, ovat usein kansanedustajia, toimittajia, kirjailijoita tai muita alansa erityisasiantuntijoita. Itse nautin keskusteluista päivän uutisista ja niitä käyn läpi lähes jokaisen asiakkaani kanssa.
Olen oppinut suunnattomasti ihmisten mielipiteistä ja kuullut asioista, mistä en muuten tietäisi mitään. Minulla on aina täysi vaitiolovelvollisuus ja mikään asia ei lähde hoitohuoneen ulkopuolelle.Luulen, ettei kukaan somevaikuttaja tai missi viitsisi olla asiakkaani. Meillä tuskin olisi mitään yhteistä keskusteltavaa. Nykyisin erilaisissa brändien koulutustapahtumissa on paikalla tällaisia nuoria naisia, jotka ilmeisesti ovat jotain somevaikuttajia.
Yleensä he ovat lähemmäs kaksimetrisiä huippukorkkareissaan ja vaatteet ovat narutoppeja yms. jotka saavat minut hytisemään jo katsomisestakin. Mitään he eivät puhu, mutta puristavat kouristuksen omaisesti puhelintaan ja välillä näpsivät kuvia. 
Ulkoisesti he vaikuttavat sen verran kovapintaisilta, että tietävät taatusti itse, mitä hoitotuotteita tarvitsevat. Minun vaatimattomat neuvoni tuskin purevat, kun en pysty samalla pulittamaan muutamaa satasta, jos viitsisit käyttää tätä voidetta. Olen täysin onnellinen, kun saan hoitaa ja palvella omia vakioasiakkaitani, ihan tavallisia naisia, jotka eivät vaadi minulta valokuvia joka työvaiheesta ja luottavat ohjeisiini, vaikka en olekaan julkkiskosmetologi. 





Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat ensimmäisenä tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje TÄSTÄ

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti