lauantai 15. lokakuuta 2022

Malttia happohoitoihin

Hedelmähapot löydettiin kosmetiikan raaka-aineiksi 1990-luvun alkupuolella ja sen jälkeen niistä on muokattu erilaisia seoksia ja entsyymiyhdistelmiä. Siitä asti olen itse käyttänyt lähes jokaisessa kasvohoidossa jotain happoseosta.



Muodikkaat happohoidot

Ihonhoidossa muotivirtaukset tulevat ja menevät ja aina on joku hoitomenetelmä naistenlehtien ykkösuutisena. Itse en juurikaan seuraa näitä uutuuksia, vaan katselen aika pitkään, mitä hoidolla saadaan aikaan, ennen kuin alan sitä käyttämään. 
Olen vannoutunut happojen käyttäjä ja jokainen vakioasiakkaani on kokenut happojen hyvää tekevän vaikutuksen. Itse kehittämäni Nanolift-kasvohoito (124€) aloitetaan aina hedelmähappokuorinnalla. En käytä koskaan suoraan purkista otettavaa happoseosta, vaan sekoitan jokaisen itse. Näin saan taatusti asiakkaan iholle ja tilanteeseen sopivan happopitoisuuden. 
Minua huolestuttaa se, että markkinoille on tullut erittäin vahvoja happohoitoja, jotka kuorivat ihon syvältä ja voimakas hilseily jatkuu pitkään. Tällaisen happojen kuorivan vaikutuksen avulla pyritään silottamaan ihoa ja poistamaan rypyt. Hiukan epäilen onko jokaisessa kauneushoitolassa varmasti tarpeeksi koulutettu henkilö tekemässä näitä hoitoja. Nykyään on kauneushoitoloita, joissa ei ole kosmetologia työssä ollenkaan ja kasvohoidot tehdään ilman mitään perustietoja ihon toiminnasta. 
Vastuulliset maahantuojat kontrolloivat tiukasti kenelle he myyvät voimakkaisiin happoihin perustuvia ammattiaineita, mutta vähintään puolet tuotteista tilaillaan jostain nettikaupasta, tietämättä yhtään tuotteiden alkuperää. 
Vahvoilla hapoilla voidaan saada aikaan hyvin pahoja vaurioita, joista voi jäädä jopa pysyvät jäljet. Herkälle ohuelle ja kuivalle iholle ei edes tarvitse käyttää suuria happopitoisuuksia, kun talvipakkasella saadaan aikaan pitkällinen ärsytysreaktio.


Hedelmähapot ovat erinomaisia oikein käytettynä

Itse vannon hedelmähappojen ja hedelmähappoentsyymien nimeen. Ne toivat aikanaan kasvohoitoihin ihan uudenlaisen tehon ja nykyään niillä pystytään kaunistamaan kaikki ihotyypit. Itselleni on ollut aina selvää, että sekoitan kaikki kasvohoidoissa käyttämäni aineet itse. Näin pystyn sataprosenttiseen yksilöllisyyteen ja hapoistakin saan irti vain hyvät puolet. Liian voimallinen hapotus hilseilyttää ihoa pitkiä aikoja ja iho kuivuu liikaa. Tämä kun yhdistetään kuivaan sisälämmityskauteen, tiedossa on vain ongelmia.
Neuvoisinkin kuluttajia itse olemaan tarkkana, kun harkitsevat happohoitoja. Kosmetologin ammattitaitoa kannattaa selvitellä etukäteen ja kysyä, minkä hoitosarjan tuotteilla happohoito tehdään. Moni kosmetologi ei edes tule itse ajatelleeksi, onko Suomen talvessa järkevää rasittaa ihoa hilseilyttävillä happohoidoilla. Yleensä kosmetologi uskoo aika sokeasti brändin tarjoamaa tietoa, eikä tule ajatelleeksi, että hoito on voitu suunnitella Keski-Euroopan tai Amerikan lämpimämpään ilmastoon. Vastaavaa kuivattavaa sisälämmitystä ei ole muualla kuin Pohjoismaissa ja sitä ei yleensä huomioida kasvohoitoja suunnitellessa. 
Omassa kasvohoitovalikoimassani iS Clinicalin Fire & Ice (92€) hoito on tälläinen happohoito. Harkitsen tarkkaan minkälaiselle ihotyypille sitä suosittelen ja mihin vuodenaikaan. Näin kesän jälkeen Fire & Ice kasvohoito on erinomainen poistamaan pigmenttiläiskiä ja tasoittamaan ihon väriä. Vuoden alun pakkaskautena en tee sitä kuin paksulle rasvoittuvalle iholle ja se onkin erinomainen tasoittamaan aknearpia ja kirkastamaan rasvaista ihoa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti