maanantai 24. lokakuuta 2022

Keltaisen kosmetologin kirjoituksia

Ammatillisesti minua ei enää voi ihan keltanokaksi nimittää, mutta ihonväriltäni olen edelleen kuravettä muistuttavan keltainen. Tämä on tulosta erään itseruskettavan voiteen kokeilusta ja sitä ei olisi ikinä pitänyt tehdä.



Naama kuin rusina

Kokeilin siis muutama päivä sitten uutta itseruskettavaa voidetta, koska asiakkaat olisivat innokkaita ostamaan sellaista. Olen kolmekymppisenä käyttänyt paljon kasvoillani itseruskettavia aineita, joten ne eivät ole minulle mitenkään vieraita. 
Itseruskettavat voiteet perustuvat siihen, että ne värjäävät ihon pinnan kuolleen solukon. Yleensä kuollut solukerros irtoaa 2-3 päivän kuluessa ja siksi itseruskettava voide pitää uusia monta kertaa viikossa. Nyt en tiedä mihin supervoiteeseen käteni iskin, kun väri säilyy lähes muuttumattomana jo viidettä päivää.
Mieheni, joka ei juurikaan huomaa vaatteitani ja meikkejäni, on jo useita kertoja ihmetellyt, että oletpa hassun värinen. Minusta tässä värissä ei ole mitään hassua! Ainoa hyvä puoli on, että kokeilin tätä itse, enkä ollut menossa mihinkään juhlaan. Pahinta olisi ollut, että joku morsian tai muu juhlan päätähti olisi värjännyt itsensä keltaiseksi. Taas kerran kiitin sitä päätöstä, etten koskaan myy asiakkaalle mitään, mitä en ole itse kokeillut.
Ihmettelen tämän värin kestävyyttä, koska olen jo kuorinut ihon pariin kertaan ja kosteuttanut monella tavalla. Ihoni on kireä ja kurttuinen ja tuntuukin todella kuivalta. Näen nyt konkreettisesti sen, miltä hoitamaton iho näyttää. Itseruskettava on värjännyt kaiken sen hilseilevän solukon, mitä hoitamattomalla iholla yleensä on. Hilseily on yleensä kalpean harmaata, mutta nyt se on kellertävän ruskeaa. Ohuen ihoni kuivuus korostuu ihan kuin suurennuslasilla katsoen ja silmäluometkin ovat kuin liskolla. 


Kuivuus rypistää ihon pinnan

Yritän ottaa tämän kokemuksen hyvänä opetuksena ja onneksi kukaan ei ole vielä kysynyt, onko minulla ollut sappikohtaus. Eihän tämä väri voi ikuisesti kestää ja kyllä kireys ja kuivuuskin helpottavat hyvällä hoidolla. 
Mietin, miten usein kuluttajat joutuvat tällaiseen tilanteeseen, kun ostavat joitain hoitotuotteita ilman asiantuntijan apua. Ei ihme, jos on iho-ongelmia ja epätasapainoa tällaisten kokemusten jälkeen. Jos useita kertoja peräjälkeen iho joutuu kestämään tällaista rääkkiä, niin peilistä kohta katsoo parikymmentä vuotta vanhempi naama. 
Näen nyt selvästi, miten ryppyiseltä rutikuiva kuusikymppinen iho näyttää. Kosteuden menetyksen myötä kaikki joustavuus häipyy ja näkyy vain kireä rutistunut pinta. Meikki ei levittyisi kunnolla, ellen laittaisi alle Dermalogican Melting Moisture Masqueta (73€). Se on tarpeeksi täyteläinen ja kosteuttava, että iho siliää siedettäväksi. 
Onneksi Youngbloodin jauhemeikki Natural Mineral Foundation (65€) on joustava, eikä korosta kuivuutta tai ryppyisyyttä. Päivällä tuntuvaan kiristykseen sumutan Hyaluronic Ceramide Mist (47€) hoitosuihketta. Nyt ei voi kuin toivoa, että tämä keltaisuus joskus kuluu pois ja oma ihon värini tulee esiin.





2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Heippa, odottelen Inkeri sinulta vastausta pe lähettämääni sähköpostiin, viimeksi vastaanottamassani paketissa oli väärä tuote. Terkuin, Timo

    VastaaPoista