torstai 27. lokakuuta 2022

Sadetakki iholle

Juuri nyt on menossa se vuodenaika, joka salakavalasti rasittaa ihoa erittäin paljon ja aiheuttaa couperosaa ja kuivuutta. Moni ajattelee hämärien tihusadepäivien olevan hyväksi iholle ja kuivuuden vähenevän, mutta näin se ei todellakaan ole.


Dermalogican Barrier Repair toimii sadetakkina iholle ja talvemmalla se suojaa myös kylmyydeltä ja tuulelta.


Kylmä ja kostea sää aiheuttaa couperosaa

Tähän vuodenaikaan on jo niin viileää, että sateesta kostea iho kärsii kylmyydestä. Märkä iho ja alle kymmenen astetta lämmintä on pintaverisuonille aikamoinen koettelemus. Pintaverisuonten pitää toimia täysillä eli ne ovat laajentuneet, kun elimistö yrittää pitää ihon lämpötilaa normaalina. 
Pintaverisuonten kiivas toiminta näkyy ihon punoituksena ja iho voi tuntuakin kihelmöivän kuumottelevalta. Jatkuva laajentuneessa tilassa oleminen on rasite pintaverisuonten seinämille ja osa jääkin pysyvästi laajentuneiksi. Tällä tavoin syyssää aiheuttaa couperosaa ja punoittelevaa herkkyyttä. Sadevesi myös huuhtoo iholta pois voiteita sekä meikkiä ja iho jää entistäkin huonommalle suojalle. 
Dermalogican Barrier Repair (49€) suojavoide on erittäin hyvä apu vähentämään sateen ja kylmyyden vaikutuksia iholle. Barrier Repair sulaa ihon pintaan ja sekoittuu ihon omaan suojabarriääriin. 
Barrier Repair levitetään kaikkien muiden hoitotuotteiden päälle, mutta meikin alle. Meikki pysyy hyvin ja Barrier Repair tekee sileän pinnan iholle.


Sadetakki ja talvitakki

Barrier Repair toimii näin syksyllä sadetakkina iholle, mutta talvemmalla se suojaa myös kylmyydeltä ja tuulelta. Tästä voiteesta voisi sanoa, että sen pitäisi kuulua kaikkien suomalaisten hoitotuotteisiin. Barrier Repair on siitäkin hyvä, että sitä voi käyttää kaikenikäiset ja kaikki ihotyypit.
Vanhenevalle ja kuivalle iholle Dermalogican Super Rich Repair (50ml 93€ ja 100ml 149€) hoitovoide on myös suojaava vaikutukseltaan. Super Rich Repair on täyteläisin voide, mitä hoitolassani on myynnissä. Kuitenkin se on hyvin imeytyvä, eikä jätä mitään rasvaista pintaa ja sopii myös meikinalusvoiteeksi.
Ihon suojaaminen kaikelta ulkoiselta rasitukselta on ihonhoidon yksi tarkoitus. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tuo sadevesikerros pitää pestä iholta pois joka ilta. 
Itse olen sitä mieltä, että sadevesi sisältää ties mitä likaa, rasvaa ja ilmansaasteita. Jos se jää yön ylitse ihon pinnalle, siitä voi syntyä herkistymistä. Moni ajattelee, ettei ihoa tarvitse puhdistaa iltaisin, jos ei käytä meikkiä. Tämäkin on harhaluulo, koska päivän mittaan iholle kertyy monenlaista likaa, joka kannattaa puhdistaa pois.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti