perjantai 3. maaliskuuta 2023

Nuorten ihon hoitaminen on palkitsevaa

Minulla on aika suuri määrä nuoria vakioasiakkaina. Uskoisin, että enemmän kuin kauneushoitoloissa yleensä. Tämä varmaan johtuu siitä, että olen monen parikymppisen vanhempienkin finniongelmat hoitanut. 


Nuorten iho-ongelmiin paras apu on useimmiten säännölliset ihonpuhdistukset kosmetologilla sekä hyvät kotihuoitotuotteet.


Kosmetologi ja lääkäri yhteistyössä

Nuorten ihonpuhdistukset maksavat 48€-69€ kerta ja yleensä niitä tarvitaan useampia, ennen kuin selvää tulosta saadaan. Ymmärrän hyvin, ettei tähän ole kaikilla mahdollisuutta, mutta silloin kun on, tulokset ovat erinomaisia. Tietysti tarvitaan myös kotihoitotuotteita, joilla lisätään ihonpuhdistusten vaikutusta. 
Kerron jokaisen asiakkaan kohdalla, mitä hoitomahdollisuuksia on ja mitä kannattaa tehdä. Näen heti, pystyykö kosmetologin hoidoilla yksinään vaikuttamaan vai tarvitaanko lääkärin apua. En koskaan houkuttele ketään minulle hoitoon, jos näen, että ilman lääkkeitä ei tilanteesta selvitä. Tiedän, että kokemattomien kosmetologien on vaikeampi tehdä päätöstä, milloin asiakas lähetetään ihotautilääkärille. 
Tässäkin on ero, lähetänkö asiakkaan yleislääkäriin vai ihotautilääkäriin. Tehokkain akneihon lääke on A-vitamiinijohdannainen Roaccutan ja sitä saa määrätä vain ihotautilääkäri. Vähäisempään tulehdukseen käytetään antibioottikuuria ja sen saa yleislääkäriltäkin. Yleensä pystyn näkemään kumpi lääkitys olisi parempi ja milloin on järkevää mennä suoraan erikoislääkärille eli ihotautilääkärille.
Tuo Roaccutan on kallis lääke, joten sekään hoito ei ole mitenkään edullista. Roaccutan kuurin aikana ei tehdä ihonpuhdistuksia, mutta antibiootit ja ihonpuhdistus on tehokas yhdistelmä. Moni myös haluaa säästää lapsensa antibiooteilta ja valitsee siksi ihonpuhdistukset. 


Nuoret ovat kivoja

Nuorison käyttäytyminen on muuttunut neljänkymmenen vuoden aikana tosi paljon ja parempaan suuntaan. Nykyisin nuoret ovat reippaita puhumaan ja uskaltavat kysellä ja jutella. Vielä 1990-luvulla nuoret olivat paljon arempia ja tuskin edes vastasivat kysymyksiin. 
Todella monella nuorella on kotona kissa tai koira ja siitähän löytyy heti yhteinen puheenaihe. Olen myös utelias kuulemaan, mitä nuoret ajattelevat ja millaista kouluelämä nykyisin on. Ihonpuhdistuksissa käy aika iso ryhmä nuoria miehiä, jotka ovat menossa armeijaan tai juuri tulossa sieltä. Jo vuosia jokaisessa erässä menee muutama asiakkaani varusmiespalvelukseen. Tosin armeijaan menee yhtä hyvin tytötkin ja se on hieno asia. Tässä maailmantilanteessa olen innokas kuulemaan millä mielellä nuoret ovat armeijassa. Arvostan Suomen armeijaa siinäkin, miten fiksusti nämä nuoret osaavat kysymyksiini vastata ja he ovat hyvin rauhallisin ja luottavaisin mielin suorittamassa varusmiespalveluaan. Tilanne on aivan toinen kuin venäläisten sekava sodankäynti.
Ihonpuhdistusasiakkaissa on yleensä enemmän poikia kuin tyttöjä. Tytöt hoitavat ihoaan itse ja moni käy vain hakemassa hyvät hoitotuotteet. Pojat eivät ole niin tarkkoja kotihoidosta ja he käyvät enemmän ihonpuhdistuksissa. 
Muissa asiakkaissa herättää joskus hämmästystä nämä nuoret miehet, mutta sitä ei todellakaan kannata hämmästellä. Eikä poikien määrä ole vuosien aikana mihinkään muuttunut, koska heitä kävi 1980-luvulla yhtä paljon kuin nytkin. Toivottavaa olisi, ettei näiden nuorten miesten aikana päiviteltäisi, miten hän täällä kauneushoitolassa on. Sanoisin, että jos poikien käynti kosmetologilla on hämmästyksen aihe, se kertoo eniten hämmästelijän omasta asenteesta.
Pienenä sivuseikkana pitää vielä kertoa nuorten suhteesta liikuntaan. Menen aina hyvissä ajoin aukaisemaan asiakkaalle ovea ja näen tuleeko asiakas hissillä vai kävellen. Hoitolanihan on alaovelta vain yksi kerros ylöspäin. Se on aivan fakta, että nämä nuoret tytöt ja pojat tulevat hissillä tuon yhden kerroksen välin. Kukaan yli kolmekymppinen ei hissiä käytä, ellei kävelyssä ole ongelmia tai jotain kannettavaa. Yli kahdeksankymppisetkin kuntoilevat aina ja tulevat rappusia pitkin. 
Minusta tämä on huolestuttavaa, ettei tuota yhtä kerrosta edes kävellä. Talon hissi on vielä niin hidas, että siinä ajassa menisi rappuset moneen kertaan. Nuorison liikkumattomuudesta puhutaan paljon ja ainakin minä olen sen konkreettisesti nähnyt.

⭐️Osallistu Tähtiarvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa iS Clinicalin Environmental Protection Collection (arvo 197€) ja aikaa osallistua 6.3. asti.
1 kommentti:

  1. Anonyymi22:05

    Mieluummin kävelen kuin käytän hissiä. tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

    VastaaPoista