sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Pidä ihosi terveenä

Nykyihmisillä on monenlaisia terveysohjelmia erilaisine ruokavalioineen ja liikuntasysteemeineen. Monenlaiset ravintolisät ja hivenaineet tekevät myös kauppaansa. Näillä haetaan terveyttä, mutta iho altistetaan auringolle sumeilematta.


iS Clinicalin puuterimainen aurinkosuoja PerfecTint Powder on täydellinen tuote lisäiltäväksi päivän mittaan.


Uv-säteily vahingoittaa ihoa

Myönnän, että välillä minua sieppaa, kun ihminen kertoo terveellisistä elämäntavoistaan ja kehuu hyvää oloaan, mutta iho on palanut karrelle. Nykyinen uv-säteilyn määrä on niin vakava juttu, että yli puolet tämän hetken kuusikymppisistä on parinkymmenen vuoden päästä ihosyöpäpotilas. Tämä on julmaa, mutta perustuu ihan tilastoihin.
Tämän hetken kahdeksankymppisistä 60% sairastaa aurinkokeratoosia eli auringon aiheuttamaa ihosyövän esiastetta. Aurinkokeratoosia hoidetaan jäädyttämällä tai fotosynteesimenetelmillä, mutta kaikki sairastuneet ihosolut pitää hoitaa pois. 
Itse en halua kasvoihini samoja arpia kuin äidilläni on, kun häneltä on leikattu ja jäädytetty aurinkokeratoosia moneen kertaan. Ei se ole kahdeksankymppisenäkään kivaa, jos kasvoissa on syviä leikkausjälkiä. Äitini kuuluu riskiryhmään, koska hän on punatukkainen ja iho on herkkä palamiselle. Sen lisäksi hän on tehnyt paljon maatalon töitä auringon porotuksessa ja muita pihahommia. Kunnolliset aurinkosuojavoiteet tulivat käyttöön vasta 90-luvun alussa ja hän on niitä uskollisesti käyttänyt, mutta säteily on tullut jo ennen niitä. 
Itse pyrin kaikin konstein pitämään uv-säteilyn määrän minimissä. Pysyn aina varjon puolella, enkä mene vapaaehtoisesti suoraan aurinkoon. Keskipäivän kuumimman ajan istun sisällä lukemassa ja muulloin ulkoillessa pidän aina hattua. 


Kosmetiikka kehittyy

Aurinkosuojatuotteiden kehittäminen on todella suuri kilpailun aihe ihonhoidon maailmassa. Kuka kehittää helpoimman ja tehokkaimman aurinkosuojatuotteen, saa mainetta ja kunniaa. Tällä hetkellä ykköspaikkaa pitää iS Clinical uudella PerfecTint Powder SK40 NYT 65€ (99€) puuterimaisella aurinkosuojalla. 
Toinen uutuus on Extreme Protect SK40 PerfecTint NYT 65€ (101€) ohut aurinkosuojavoide kaikille ihotyypeille  ja sitä on saatavilla värittömänä ja värillisenä. Tammikuussa tuli vielä myyntiin LIProtect SK35 (29€) aurinkosuojallinen hoitava huulivoide. 
Toivon todella, että jokainen voisi hankkia hyvän aurinkovoiteen, puuterimaisen suojan lisäämistä varten sekä huulten suojavoiteen. Näillä pystyy suojaamaan ihoa suurimmalta osalta uv-säteilyä. Tämä puuterimainen aurinkosuoja on erityisen hyvä uutuus. Se on helppo levittää suoraan sivellinpakkauksesta ja sitä pystyy hyvin lisäämään pitkin päivää meikinkin päälle.
Tähän asti ongelmana on ollut se, että aurinkosuojavoiteen teho heikkenee 3-4 tunnin aikana ihon hikoillessa ja haihduttaessa. Voidetta pitää lisätä päivän mittaan, mutta miten lisäät, jos iholla on jo meikkiäkin. Nyt tämä PerfecTint Powder hoitaa tilanteen ja iho taputellaan kasvopaperilla kuivaksi ja tupsautetaan siveltimellä uusi kerros iholle. 
Korostan sitä, ettei PerfecTint Powder ole meikki ja sitä voi käyttää miehet ja lapsetkin. Se levittyy iholle näkymättömänä kerroksena ja sitä voi lisätä useampia kertoja päivässä. 
⭐️Osallistu Tähtiarvontoihin kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa iS Clinicalin PerfecTint Powder SK40 sävy Cream (99€) ja aikaa osallistua 20.3. asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

3 kommenttia:

 1. Anonyymi15:35

  Ihanaa kun alkaa löytymään näitä (ei tahmaisen tuntuisia, joihin tarttuu pöly) miellyttäviä aurinkouojia.

  VastaaPoista
 2. Katja Pekkinen19:37

  Olisi ihana päästä kokeilemaan ensimmäistä kertaa puuterimaista aurinkosuojaa. iS Clinicalin tuotteet ovat ihan parhaita.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi14:41

  Itse en pärjää ollenkaan ilman aurinkosuojaa. Iho kun on tyypillinen punahiuksille niin kaikki uudet tavat suojata ihoa on tarpeen.

  VastaaPoista