perjantai 24. maaliskuuta 2023

Uudet asiat lisäävät työmotivaatiota

Olen moneen kertaan ennenkin kertonut suuresta halustani oppia uusia asioita ja innostuksestani erilaisiin koulutuksiin. Uudet asiat tuovat lisää työmotivaatiota ja haluan tarjota asiakkailleni mahdollisimman paljon apua heidän iho-ongelmiinsa.



Varsiluomet ja rasvaluomet

Olen jo vuosia vastaillut ikäisteni asiakkaiden kysymyksiin, voiko erilaisille nystyröille ja varsiluomille tehdä mitään. Tähän asti olen neuvonut menemään ihotautilääkärille, koska itselläni ei ole ollut menetelmää niiden poistamiseen. Mielessäni olen miettinyt, miten helppoja poistettavia varsiluomet olisivat oikeilla menetelmillä. 
Olen tätä asiaa kypsytellyt mielessäni yli vuoden ja nyt päätin selvittää, mikä niiden poistoon on paras menetelmä. Syy, miksi olen empinyt, on jo muutenkin täydet työpäivät ja mietin onko minulla aikaa tehdä uutta hoitoa. Kuitenkin koen, että niin monella tutulla asiakkaalla on ongelma, jossa voisin auttaa, etten voi olla hankkimatta siihen osaamista. 
Suoraan sanottuna en myöskään luota näin tärkeässä asiassa kenenkään muun ammattitaitoon kuin omaani. Näiden varsi- ja rasvaluomien poistossa pitää olla osaava kosmetologi, joka pystyy erottamaan eri luomityypit toisistaan, eikä lähde hoitamaan mitä sattuu. Siinä asiassa luotan itseeni, että yli 40 vuoden kokemuksella tiedän taatusti, mitä ihosta voi poistaa ja mitä ei. 
Työhön tarkoitettu hoitolaite ja koulutus on iso investointi, mutta siihen on suuri tarve. Lähes jokaisella yli kuusikymppisellä on varsiluomia, jotka häiritsevät ja asiakkaat haluavat niistä eroon. 


Mikä on varsiluomi

Varsiluomet ja rasvaluomet alkavat vaivata ikääntyessä ja yleensä ne tulevat kaulalle, rintojen alle ja kainaloihin. Varsiluomi on hiukan ihosta irrallaan oleva luomi, joka on kuin narun tai varren päässä. Olen kuullut niitä sanottavan myös ”hiiren tisseiksi”. 
Syy näihin on ikääntyminen ja uv-säteily. Niiden syntyä voi kuvailla samalla tavalla, kun villaneuleen nyppyyntymistä. Ihossa on kimmosäikeitä, kollageeni- ja elastiinisäikeitä, jotka ovat kuin kuminauhoja ihossa ja ne pitävät yllä ihon kimmoisuutta. Iän mukana ja uv-säteilyn myötä nämä kimmosäikeet venyvät ja venymiset kasautuvat varsiluomiksi. Tavallaan ne ovat kuin langanvetoja neulepuserossa. 
Nämä varsiluomet ovat vaarattomia, mutta ikävän näköisiä ja niitä saattaa olla kymmeniä. Ne ovat irrallisia ihosta, eikä niistä tule  jäädytysmenetelmällä poistettaessa edes verta.
Yritän nyt selvittään, mikä jäädytyshoitolaitteista olisi paras ja toivon, että saisin sellaisen käyttööni jo tänä keväänä. Nyt olen ainakin itse niin innostunut ja täpinöissäni, ettei haittaa, jos työpäivät vähän pitenevätkin uuden työmenetelmän myötä. 



⭐️Osallistu Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja tässä blogissa, Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on tällä kertaa Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque ja aikaa osallistua 3.4.-23 asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

3 kommenttia:

 1. Anonyymi19:30

  Itselläni oli ärsyttävä, vaalea rasvaluomi (just hiirennänni kuvaa sitä parhaiten). Se hankautui monta kertaa rikki ja työterveyslääkäri ei innostunut sen poistosta. Sain antibioottivoiteita ja hankauslaastareita.

  Lopulta päätin sen poistaa sitten itse. päädyin lankamenetelmään. Ohutta vahvaa ompelukonelankaa, tein hirttosilmukan. Ja sattu ihan pirukseen, en sit pystynytkään saunan jälkeen hirttämään sitä. En saanut lankaa poiskaan ja luomi jäi langan hirttosilmukkaan yösi.

  Aamulla en muistanut koko lankaa ja nykäisin sen pois. Ei tullut yhtään verta, kaikki oli pakkautunut siihen luomiosaan. Kaulaan jäi siisti pieni piste, jota ei seuraavan päivänä edes itse erottanut. Tässä vaiheessa ne antibiootivoide ja hankauslaastari olivat hyvät.

  Mutta olisikin tosi hyvä, jos joku nuokin näppärämmin poistaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Inkeri22:43

   Joskus 60-70-luvuilla kehotettiin hiuksella hirttämään nämä varsiluomet. Kyllähän ne silläkin tavalla voi lähteä, kunhan saa hiuksen tarpeeksi tiukalle:). Aika työlästä se on, jos varsiluomia on kymmeniä.
   Olen tosi innostunut uudesta työmenetelmästä varsinkin, kun näen miten suuri ongelma varsiluomet ja rasvaluomet asiakkailla ovat. Pääsen tekemään hoitoja huhtikuun loppupuolella, koska koulutus on siihen mennessä ohitse.


   Inkeri

   Poista
 2. Anonyymi21:01

  Mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän kaikenlaisia luomia ilmaantuu. tiina.palomaki(at)kolumbus.fi

  VastaaPoista