lauantai 8. heinäkuuta 2023

Ei ole koiraa karvoihin katsominen

Tämä vanha sananlasku ”ei ole koiraa karvoihin katsominen” tarkoittaa mielestäni sitä, ettei ulkonäkö aina kerro kaikkea ja ulkonäkö voi myös hämätä. Toisaalta olen myös sitä mieltä, että kyllä ulkonäkö kertoo ihmisestä paljonkin.



Miltä kosmetologin kuuluu näyttää?

Kirjoitan tätä juttua siksi, että asioidessani apteekissa siellä työssä olleen kosmetologin ulkonäkö jäi mietityttämään minua pitkäksi aikaa. Kosmetologi oli alle kolmekymppinen nuori nainen, mutta minulle ei jäänyt hänestä mieleen kuin valtavat kaarevat neljän sentin pituiset turkoosit kynnet ja laattamaisen tuuheat puolentoista sentin ripsipidennykset. 
Näky oli sen verran överi, että jouduin komentamaan itseäni, etten olisi tuijottanut. Kosmetologi rahasti ostokseni ja seurasin jännityksellä, miten hän pystyi käsittelemään superpitkien kynsiensä kanssa kassakonetta ja maksupäätettä. 
Kertakaikkiaan en oikein tiedä, mitä ajattelisin.
Ensimmäinen ajatus oli, että onneksi en ole enää työnantaja, koska en kestäisi, jos hoitolassani olisi kuvatun näköisiä ihmisiä työssä. En mitenkään voi uskoa, että hoitolani asiakkaat olisivat tyytyväisiä, jos heitä palvelevan henkilön mielenkiinto olisi yhtä paljon omissa kynsissään kuin palveltavassa asiakkaassa.  
Toivottavasti osaan pukea ajatukseni sanoiksi oikein. Tuo kosmetologi oli varmaan ihan mukava ihminen ja työuran alussa on vielä paljon opittavaa edessä. Kuitenkin hän antoi sen vaikutelman, ettei hän ollut tippaakaan kiinnostunut palveltavista asiakkaista, vaan huusi äänettömästi koko olemuksellaan katsokaa minua. En usko, että ikäiseni asiakas kokisi tämän kosmetologin kovin luotettavaksi valitsemaan vanhenevan ihon hoitotuotteita. 
Minulle tuli tunne, että näin stereotyypin siitä, mikä yleinen mielikuva kosmetologista on. Kosmetologeja on koko työelämäni ajan pidetty typerinä blondeina, jotka tuijottavat vain omaa peilikuvaansa. Valitettavasti koin, että tapasin juuri sellaisen kosmetologin.


Onko meikitön nainen parempi ihminen?

Luin twitteristä Maria Nordinin twiitin, kun hän julisti olevansa yli nelikymppinen nainen, joka ei omista meikin meikkiä ja kysyi samalla, mitä se tuo lukijoiden mieleen. Omasta mielestäni Maria Nordinin jutut ovat aina täyttä humpuukia, eikä tuokaan kysymys mistään paremmasta kertonut.
Minulle tuosta julistuksesta tuli mieleen, että taas yksi nainen, joka luulee saavansa sädekehän siitä, ettei käytä meikkiä. Enkä ymmärrä, miksi tuollaista edes pitää julistaa. Minusta on raivostuttavaa, että vielä nelikymppisetkin kuvittelevat olevansa muita parempia, kun eivät meikkaa. Olen luullut sen käsityksen menneen jo hautaan vanhempien sukupolvien myötä. 
Nyt kirjoituksestani huomaa selvästi, että minulla on suuri ristiriita. Ensin ihmettelen kosmetologin överiä koristautumista ja sitten paheksun, kun yksi turha julkkis brassailee meikittömyydellään. Olisikohan lopputulema se, että ulkonäössäkin kultainen keskitie on paras valinta?





⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

4 kommenttia:

  1. Hyvää pohdintaa. Mä olen kyllä meikin kannalla koska itse olen vaisu ja punoittava ihoinen. En kuitenkaan ihan övereitä laita töihin vaan teen siistin meikin vaikkakin meikkaan vahvasti. Jokainen tyylillään kunhan valitsee tyylin työhön sopivaksi.

    tainacharming@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi10:55

      Kiva Taina, kun kommentoit tänne! Ja postauksen aiheeseen liittyen kultainen keskitie taitais olla itselle paras. Välillä tosin testailun tuloksena, mies kommentoi että vähemmän poskipunaa! T.mari

      Poista
  2. Anonyymi09:28

    Siinä niitä ulkonäön ääripäitä.

    Minähän en ole mikään överimeikkaaja, ja kynnetkin ovat lyhyet lakatut mutta olen koko ikäni joutunut joidenkin silmätikuksi asiasta.Se on oikestaan ollut aika viihdyttävää. Ehkä mielenkiintoisin argumentti säekehäihmiseltä on se, että mieheni lähti varmaankin, koska "arvoni ovat sellaiset, että meikkaan".

    Toki pääosin on tullut mukavaa palautetta mutta aina ihmettelen huolittelemattomuudella kehuskelevia.

    Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi10:56

      Hmh moniko mies lienee lähtenyt, kun vaimo muistuttaa ladon seinää? Kaikenlaisia typeryyksiä sitä ihmiset päästääkin suustaan.

      Poista