keskiviikko 19. heinäkuuta 2023

Kannattaa ostaa laatua!

Vanha sanonta, ettei halpa ja hyvä ole samassa paketissa, pitää paikkansa edelleenkin. Taas kerran olen kokenut tämän konkreettisesti. Kauneushoitolassa tarvitaan monenlaisia tarvikkeita, joiden toivoisi kestävän käyttöä paria päivää pidempään. 


Ammattilaistason kosmetiikka on vaikutuksiltaan tehokasta ja riittoisaa, joten tulee edullisemmaksi kuin markettituotteet.


Kallis vai halpa?

Tällä kertaa harmittelen naamiosiveltimien onnetonta laatua. Yleensäkin siveltimet ovat haasteellisia hankintoja, koska ammattikäytössä niiden pitäisi kestää satoja desinfiointikertoja. Onneksi en tee juurikaan meikkejä, koska meikkisiveltimien laatu vasta koetukselle joutuukin. 
Viime viikkoina on naamiosiveltimistä tullut ärsyttävä ongelma. Käytän päivän aikana kymmeniä kertoja naamiosivellintä, koska sekoitan ja levitän sillä kasvohoidon aikana monia aineita, enkä vain naamioita. Niitä pitää olla noin 20-30 kappaletta, koska osa on desinfioitavana ja osa käytössä. Tähän asti en ole edes ajatellut koko asiaa, koska siveltimet ovat tulleet Dermalogican kuorinta-aineen mukana.
Tuo kuorinta-aine on lopetettu jo pari vuotta sitten ja enää Dermalogicalla ei ole naamiosiveltimiä valikoimassaan. Nuo siveltimet ovat olleet todella hyviä ja ne ovat kestäneet käyttöä vuosikausia. Kuitenkin nekin ovat nyt loppuun kuluneita ja olenkin ostellut siveltimiä eri maahantuojilta korvatakseni nämä Dermalogican siveltimet.
Heikoimmat siveltimet ovat kestäneet puolipäivää, kun varret ovat poikki ja karvat sikinsokin. Aluksi ostin kokeilematta 10-15 kpl kerralla, kun ei tullut mieleenikään, että niitäkin pitäisi kokeilla ensin. 
Ostin ensin edullisimpia, kun ajattelin, että tuskin naamiosiveltimissä voi olla laatueroja. Muutaman ostokerran jälkeen tajusin, että laatuerot ovat valtavia ja minulta on mennyt kymmeniä siveltimiä roskiin parissa kuukaudessa. 
Perehdyin oikein huolella maahantuojien valikoimiin ja kokemukseni jälkeen voin sanoa, että Dermatuden naamiosivellin on paras. Se on tuplasti kalliimpi kuin muut kokeilemani siveltimet, mutta yksikään ei ole vielä hajonnut. 
Tämä oli taas hyvä opetus, että kannattaa ostaa laatua, vaikka se ostohetkellä tuntuu kalliimmalta. Käytössä huomaa, että laatutuote tulee käytännössä kaikista edullisimmaksi.


Ihohoitotuotteissakin kannattaa panostaa laatuun

Nykyisin, kun talouselämä on kireämpi, huomaa selvästi, että asiakkaat panostavat kosmetiikassakin laatuun. Tämän olen kokenut konkreettisesti, koska Dermalogicalla ja iS Clinicalilla on kevään aikana ollut tuotteita loppu lisääntyneen menekin vuoksi. Nyt tilanne on tasaantunut, koska maahantuojat ovat varautuneet myynnin lisääntymiseen. 
Keskustelen myymieni hoitotuotteiden riittävyydestä usein asiakkaiden kanssa. Jokainen uusi asiakas huomioi, että Dermalogican voidetuubi kestää vähintään tuplasti pidempään kuin kempparisarjojen voiteet.
Esimerkiksi moni käyttää samaa meikkivoidetta vuosikausia ja ostaa vanhan loputtua uuden samanlaisen. Moni asiakkaani käyttää Dermalogican SkinPerfect Primeria (58€) meikkivoiteen asemasta ja tuo yksi tuubi riittää 2-4 kuukautta. Muita meikkivoiteita käyttäessään asiakkaat kertoivat ostaneensa niitä kerran kuukaudessa. Ne tulivat siis käytännössä paljon kalliimmiksi ja SkinPerfect Primerin laatukin on monin verroin parempi. 
Hoitolani suosituin puhdistustuote on iS Clinicalin Cleansing Complex (55€) ja yksi asiakas ostaa niitä 2-4 vuodessa. Tarkkaa määrää on vaikea sanoa, koska ihmisten käyttötavat ovat niin erilaisia. Minä hölväisin tuon neljä pulloa Cleansing Complexia vuodessa, mutta säästäväinen pärjää kahdella. 
iS Clinicalin Cleansing Complex Polish (63€) kuorintageeli on kyllä ennätysriittoisa. Muutama asiakas on kertonut ostaneensa sen vuosi sitten heti, kun se tuli myyntiin, ja sitä on vieläkin hiukan tuubin pohjalla. He ovat kuulemma käyttäneet sitä 2-3 kertaa viikossa. Enkä tätä ihmettelekään, koska Cleansing Complex Polishia tarvitaan kerralla vain parin riisinjyvän kokoinen määrä.



Tähtitarjoukset 24.7. asti:


⭐️ Osallistu myös Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi06:10

    Allekirjoitan tämän! Laadulla on tosiaankin väliä ja halvalla sitä usein ei saa. Oon varsinainen alehaukka ja usein sorrun ostamaan kosmetiikkaa alella ja sitten ihmettelen miten nopeasti markettituotteet tai ihan seklektiivinenkin kosmetiikka loppuu verrattuna ikisuosikkiini Dermalocigaan. Ja miten kalliiksi nämä turhat säästämisyritykseni tulevat. Jatkossa ostan vaan Dermalocigaa ja nautin laadukkaista tuotteistanihyvällä omallatunnolla ja pitkään. T Mari

    VastaaPoista