sunnuntai 9. heinäkuuta 2023

Vanhat veljekset Jösse ja Valtsu

Pitääpä taas kertoa meidän ihanasta kissakatraasta. Nykyinen viiden katin lauma on kyllä suurin määrä, mitä kaksi työssä käyvää aikuista ehtii kunnolla hoitamaan. Toisaalta äitini on sitä mieltä, ettei kissoja voi koskaan olla liikaa. :)



Persoonalliset vanhat herrat

Yleensähän meillä kissat ovat eläneet noin parikymppisiksi ja nykyään joukkomme vanhimmat ovat veljekset Jösse ja Valtsu 16v. ja toivon niille vielä pitkää ikää. Valtsu onkin vielä ihan teinipoikakunnossa, mutta Jösse sairastaa sydämen vajaatoimintaa ja on laiha heiveröinen vanhus. 
Emme ole pystyneet Jösseä lääkitsemään, koska se on oksentanut kaikki lääkkeet, mitä on yritetty. Eläinlääkärin mukaan on parempi, että Jösse saa olla rauhassa lääkitsemisyrityksiltä ja viettää rentoa vanhuutta. Onneksi Jösse ei vaikuta kivuliaalta, mutta hyvin väsynyt se on ja päivä kuluukin torkkuessa. 
Pikkupojat Vinski 3v. ja veljekset Vote ja Allu 1,5 v. tulevat hyvin toimeen vanhojen poikien kanssa ja Valtsu on niiden isä/äitihahmo, joka pitää jöötä koko kakaralaumalle. 
Jösse ei ole enää vuoteen viitsinyt kiivetä yläkertaan meidän makuuhuoneeseen, vaan pääasiassa pitää reviirinään keittiötä, kodinhoitohuonetta ja olohuonetta. Näissä huoneissa Jössellä on useita nukkumapaikkoja, missä hän saa olla omassa rauhassa. Välillä Jösse tykkää nukkua kodinhoitohuoneen hiekkalaatikossa eli kissan vessassa, mikä on vähän outo valinta, mutta mikäs siinä. 
Pari viikkoa sitten Jössen maailma meni niin mullin mallin, että vanha herra päätti kiivetä makuuhuoneeseen selvittämään asiaa. Jösselle ruoka on maailman tärkein asia ja se tarkistaa kaiken, mitä jääkaapista otetaan. Allulla on vähän samaa vikaa ja he päivystävät yhdessä, ettei kukaan vaan varasta meidän jääkaappia. 
Veimme Allun ja Voten steriloitavaksi pari viikkoa sitten lauantaiaamuna ja Valtsu lähti mukaan tarkistuttamaan korviaan. Otimme jo perjantai-iltana kaikki ruuat ja ruokakupit pois näkyviltä, ettei pojat syö mitään ennen aamun autoreissua eläinlääkäriin. Kun maha olisi tyhjä, automatka ja nukutus ei oksettaisi niin paljon.
Tästähän Jösse suivaantui ihan vallan ja kiipesi yläkertaan aamukuudelta ja tapitti minua närkästyneenä, että missä hänen ruokansa on. Homma menikin vaikeaksi, kun Jösse päätti, ettei kukaan nuku ennen kuin hän saa ruokaa. Keksin viedä Jössen ja Vinskin kodinhoitohuoneeseen ja laitoin sinne ruuat ja jätin toiset pojat oven taakse.
Jössen ilme oli paljon puhuva. Meinaatko ihan tosiaan, että me syödään jossain pesukoneen ja kuivaustelineen vieressä? Aikansa Jösse mietti onko paikka hänen arvolleen sopiva ruokailutila, mutta aikansa pohdittuaan nälkä yltyi sen verran, että ruoka kelpasi.


Valtsu on joukon pomo!

On tosi hellyyttävää katsella, miten pikkupojat pitävät Valtsua hyvänä. Talvipakkasella kaikki kolme, Vinski, Allu ja Vote, nukkuivat kasassa Valtsun vieressä. Yhtenään ne nuolevat ja pyyhkivät Valtsua kovaäänisen kehräyksen kanssa. 
Välillä Valtsu herää ja nuolee kaikkien pikkupoikien naamat ja päälaen. Olemme ikionnellisia, että kaikki viisi tulevat niin hyvin toimeen keskenään. Koskaan ei ole ollut varsinaista tappelua ja pikkupojat eivät edes keskenään tappele, vaan se on leikkipainia. 
Muutamia kertoja, kun pikkupojat riehuvat liikaa tai juoksevat Valtsun ylitse ja häiritsevät unta, niin Valtsu kun kerran rähähtää ja läppäsee, niin pojat rauhoittuvat heti. Muutama viikko sitten ennen työhön lähtöäni oli Vote tehnyt jotain sopimatonta ja Valtsu oli raivostunut todenteolla. En tiedä mistä tilanne sai alkunsa, mutta Vote oli matalana ja nöyrän näköisenä Valtsun edessä. Valtsun häntä hakkasi lattiaa, korvat oli luimussa ja asento oli valmiina hyppyyn Voten kimppuun. 
Muut kolme Jösse, Vinski ja Allu olivat ringissä ympärillä ja katsoivat uteliaana, mitä tapahtuu. Tilanne laukesi, kun Vote vetäytyi taakse päin ja oli muina kissoina, etteihän tässä mitään hätää ole. Tapahtumaa oli kiva katsella, kun jokaisella oli oma touhunsa. Kyllä näistä pojista on niin paljon iloa, että elämä olisi aika tylsää ilman niitä.






⭐️ Muista myös osallistua Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

5 kommenttia:

  1. Anonyymi10:04

    Ihanaa kissatarinaa. On niin totta, että elämä ilman rakkaita otuksia olisi paljon tylsempää.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Mulla on kissa ja koira, kyllä vaan elämä olisi niin tylsää ilman niitä! Ovat myös seurana toisilleen kun joutuvat työpäivät keskenään olemaan. En osaa sanoa olenko enemmän kissa- vai koiraihminen, koira vähän helpompi kun voi ottaa mukaan, kissalle pitäisi aina järjestää hoitaja. Toisaalta koiraa joutuu käyttämään pihalla, kissa pärjää sisällä. Vaikeita päätöksiä, valitsen molemmat ;)

    VastaaPoista
  3. tainacharming@gmail.com

    VastaaPoista
  4. Anonyymi21:48

    Koira-ihminen. Mulla on ollut kaksi koiraa ja parhaillaan hoitokoiria 4. Kissoista tykkään kyllä kans, olen vaan allerginen heille. Mutta lääkkeen avulla aina hellin ystävien kisut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anonyymi21:48

      amili.ojala@gmail.com

      Poista