torstai 13. heinäkuuta 2023

Tasoita pigmenttiläiskät

Aurinko aiheuttaa monenlaista haittaa iholle ja ainoa hyvä puoli siinä on D-vitamiinin syntyminen. Rusketus on merkki ihon vaurioitumisesta ja jossain historian saatossa on syntynyt tämä väärinkäsitys, että rusketus olisi kaunista.


Hanki Aurinkoalesta kaikki parhaat tuotteet kesäaikaan.


Aurinkoalesta apua pigmenttiläiskiin

Laitoin tähän keskikesän Aurinkoaleen myös tuotteita, joilla voi hoitaa ja tasoittaa pigmenttiläiskiä ja muuta ihon epätasaista ja kirjavaa väriä. Esimerkiksi iS Clinicalin Brightening -tuotelinja on parasta, mitä Suomesta löytyy pigmenttiläiskiin. 
Ihmisen elimistö on uskomattoman fiksu järjestelmä ja rusketuksella on ihan oma merkityksensä. Auringon valo on tappavaa säteilyä ja kun iho saa säteilyä, se ilmoittaa siitä ihmiselle eryteema-reaktiolla, joka on ihon punoitus-, kuumotus- ja turvotustila. Yleisesti puhutaan ihon palamisesta ja tämä palaminen laittaa alkuun ihon oman suojamekanismin eli iho paksuuntuu ja saa ruskean värin. 
Rusketus on siis ihon tapa kertoa ihovauriosta ja hormonitoiminta vaikuttaa siihen, tuleeko rusketuksesta tasainen. Nykyisin myös uv-säteily on niin voimakasta, että rusketuksesta tulee jo senkin takia kirjava. Raskaus, imetys, ehkäisyvalmisteet ja vaihdevuodet vaikuttavat siihen, että rusketuksesta tulee epätasaisen. Omassa työssäni näen päivittäin auringon aiheuttamaa epätasaista ihon väriä ja siihen parasta hoitoa on säännöllinen kotihoito oikeilla tuotteilla.
Ensisijaisesti iho pitää suojata suojakertoimella 50, jotta uv-säteilyn määrä olisi mahdollisimman minimissä. Suojauksen lisäksi suosittelen säännöllistä kuorintahoitoa iS Clinicalin Active Peel System NYT 89€ (109€) hoitolapuilla, jotka kirkastavat ja heleyttävät ihon väriä. Näitä hoitolappuja kannattaa käyttää 2-3 päivän välein vähän ihotyypistä riippuen. Seerumina käytetään huipputehokasta Brightenin Serumia 15ml NYT 79€ (94€) ja 30ml NYT 139€ (162€), jota käytetään yöksi ja päiväksi, paitsi ei niinä iltoina, kun Active Peel System on käytössä. 
Tehokas yövoide on iS Clinicalin Brightening Complex NYT 149€ (173€) ja päivävoiteena voi olla esim. Eclipse SK50 NYT 49€ (59€). Huomioikaa, että Eclipse SK50 on 100g eli iso tuplakoko. 


Uutuudet Aurinkoalessa!

Myös uutuustuotteet ovat Aurinkoalessa, vaikka se ei ole yleensä tapana. Dermalogican uutuus Porescreen SK40 NYT 49€ (62€) esiteltiin Suomessa viime viikolla ja nyt sitä pääsee kokeilemaan tarjoushintaan. Porescreen SK40 tuli osittain korvaamaan aikaisemmin loppunutta Hydrablur Primer meikinpohjustusainetta. Porescreen SK40 on myös kaunistava tuote hyvän suojaavuuden lisäksi. Siinä on häivähdys väriä, joka tasoittaa ihon sävyä ja siistii ihon pintaa. Tärkeintä on, että Porescreen supistaa huokosia ja sillä on suuri merkitys tasaisen kauniissa ihonpinnassa. Helle ja hikoilu yleensä saavat huokoset aukinaisiksi ja tämä ei ihoa kaunista. 
Porescreen pitää ihon mattapintaisena ja on myös hyvä päivävoide meikin alle. Youngbloodin jauhemainen Natural Mineral Foundation (65€) levittyy hyvin Porescreenin päälle ja samoin myös nestemäinen Liquid Mineral Foundation NYT 65€ (79€), jota vihdoinkin on taas saatavissa, toimii hyvin yhteen Porescreenin kanssa.
Dermalogican Post-Breakout Fix NYT 19€ (24€) ”finnistikki” kuuluu jokaisen meikkipussiin. Olen valitettavasti epähuomiossa jättänyt tämän tuotteen ihan liian vähälle huomiolle. Post-Breakout Fix on tarpeellinen ihan kaikille, koska se on paikallishoitotuote näppyihin ja finneihin ja nopeuttaa niiden parantumista. Jos tuotetta alkaa käyttämään heti, kun hiukankin tuntuu, että finni alkaa nousemaan, sen saa usein stopattua heti alkuun. 
Erittäin tärkeä vaikutus Post-Breakout Fixissä on se, että se hajottaa pigmenttisoluja ja estää pigmenttiläiskien syntymistä. Yleensä finnin tulehdus on juuri siinä ihokerroksessa, missä pigmenttisolut syntyvät ja vaikka itse finni paraneekin, tulehduskohtaan jää pigmenttiläiskä tummana länttinä. Post-Breakout Fix estää tämän tummentumisen ja finni paranee jälkiä jättämättä. 
Erittäin tärkeä uutuustuote on iS Clinicalin LIProtect SK35 NYT 23€ (29€) huulivoide suojakertoimella. Viimeisten tutkimusten mukaan huulialueen ihosyöpä on lisääntynyt ja siksi huulten suojaamiseen pitää kiinnittää huomiota. Mitenkään suuri homma ei ole sipaista aurinkosuojallista huulivoidetta pitkin päivää, mutta koen työssäni, että ihmisten on vaikea mieltää huultenkin sairastuvan.
Toivon todella, että pystyn levittämään tietoa tarpeeksi vauhdikkaasti, etteivät omat asiakkaani sairastuisi ainakaan tiedon puutteen vuoksi. LIProtect SK35 on hyvin pidetty tuote, kunhan ensin on voitettu epäröinti huulten suojaamisen tarpeellisuudesta.




Huomaa myös uudet Tähtitarjoukset 24.7. asti:


⭐️ Osallistu Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein.




Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti