keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Kauneushoitola on suljettu kesäloman vuoksi 24.7.-6.8.

Pidän tänä kesänä ruhtinaalliset kaksi viikkoa kesälomaa yhteenmenoon ja viimeksi sain näin pitkän loman ennen koronaa. Nyt ajattelin rentoutua ja hurvitella oikein kunnolla, niin jaksan taas uudistuneena tarttua työhön syksyn alkaessa.



Ajanvaraus toimii lomallakin

Olen päätynyt siihen ratkaisuun, että hoidan kesälomankin aikana sähköpostit ja teksiviestit parin päivän välein. Suurin osa asiakkaistani tietää minun lomailevan, joten tuskin viestejä tulee kovinkaan paljoa ja se ei ole suuri vaiva, jos joka aamu vilkaisen, pitääkö johonkin vastata. 
Yrittäjän on turha kuvitella, että yrityksestä pääsee lomallakaan täysin eroon. Oma yritys on kuin lapsi ja vastuu siitä on 24/7. Tämän, kun sisäistää jo yrittäjäuran alussa, siitä ei tule mitään ongelmaa. Nykyisin, kun en ole enää työnantaja, minulle on suuri helpotus, että voin sulkea hoitolan. Olin yli 30 vuotta työnantajana ja lomallani vastasin koko ajan kysymyksiin, mitä hoitolasta tuli. Nyt sellaista ei tapahdu ja se tuo vapauden tunteen ja kokemuksen siitä, että työstä pystyy täysin irtaantumaan. 
Myös verkkokaupan paketit hoituvat lomani aikana, joten sekään ei ole katkolla. Kasvohoitoihin ajanvaraukset kannattaa tehdä mahdollisimman pian, koska 7.8. alkava viikko alkaa olla jo täynnä. Syksyn ajanvaraukset kannattaa siksikin tehdä hyvissä ajoin, että syys-lokakuussa on useampia koulutuspäiviä, jolloin joudun pitämään liikkeen kiinni ja tämä kiristää työtahtia.


Hurvittelua Varsovassa

Yleensä kaikki yrittäjät lähtevät matkalle lomiensa ajaksi, koska lyhytkin loma katkaisee työnteon parhaiten. Olen itse käyttänyt tätä keinoa koko työurani ajan ja yleensä suuntaan ulkomaille lomani ajaksi. 
Tänä vuonna olemme reilun viikon verran Varsovassa. Minulle on hurvittelun huippu, kun pääsen kiertämään sotahistoriaan liittyviä nähtävyyksiä ja taidemuseoita. On tosi rentouttavaa, kun voi uppoutua omaan harrastukseensa täysin ja illalla hotellissa voi vielä päivittää tietojaan netissä. Nautimme kumpikin hyvästä ruuasta ja on kiva katsella katukahviloissa suurkaupungin vilinää. 
Onneksi mieheni on mielellään mukanani näissä sotahistoriakohteissa, vaikka se ei hänen harrastus olekaan. Minä vuorostaan menen jalkapallopeleihin ja urheilutapahtumiin, vaikka en niistä mitään ymmärräkään. 
Olen ollut Varsovassa kaksi kertaa, mutta niistä reissuista on jo aikaa. Ylipäätään Puola on täynnä sotahistoriaa ja olenkin siellä käynyt useamman kerran. Viimeksi olin Varsovassa 2013, kun Varsovan geton kansannoususta tuli 70 vuotta. Se oli ikimuistoinen tapahtuma, josta olenkin blogissa kirjoittanut, mutta tulen kirjoittamaan lisääkin. 
Onneksi emme varanneet lomalle mitään Kreetan tai Italian reissua, niin kuin talvemmalla suunnittelimme. Olisi ollut kamalaa yrittää katsella nähtävyyksiä yli neljänkymmenen asteen lämmössä. Tämä täytyy muistaa tulevinakin kesinä, ettei yritäkkään lähteä näihin rantalomakohteisiin keskikesällä, koska ilmeisesti nämä huippuhelteet ovat jokakesäisiä. 
Varsovan päivälämpötilat ovat noin 25 astetta ja se nyt on vielä siedettävää, vaikka en itse välittäisi niinkään lämpimästä. 





⭐️ Osallistu myös Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 7.8. asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi10:10

    Rentouttavaa lomaa ja antoisia tutkimuskohteita, Inkeri.

    Leena

    VastaaPoista