torstai 17. elokuuta 2023

Estrogeenin vähentyminen ohentaa ihoa

Jatkan vielä tästä vaihdevuosiaiheesta, koska siitä on helppo kirjoittaakin, kun puhun asiasta päivittäin asiakkaiden kanssa. Estrogeenin vähentyminen johtaa ihon ohentumiseen ja rypistymiseen, mutta sitä voi hyvällä hoidolla hidastaa.


Tähtitarjouksena oleva Dermalogican Calm Water Gel on taatusti sopiva tuote kaikille, joille punoitus ja kuumotus ovat ongelma.


Äkkinäisiä ihomuutoksia

Jokaisen elimistö ja iho sopeutuu hormonimuutoksiin omalla tavallaan ja sitä on hyvin vaikea ennustaa. Oman kokemukseni mukaan pienempi osa saa äkkinäisiä näkyviä iho-ongelmia, vaan yleensä ongelmat syntyvät hiljalleen muutaman vuoden aikana. 
Tyypilliset äkkinäiset muutokset ovat ruusufinni, atooppinen ihottuma tai mustapääakne. Ruusufinni on näistä tyypillisin ja yleensä ne, jotka ovat jo aikasemminkin sairastaneet ruusufinni-ihottumaa, saavat sen vaihdevuosi-iässä uudestaan. 
Ruusufinni kannattaa ilman muuta näyttää lääkärille ja mielellään ihotautilääkärille ja yleensä paras apu tulee antibiooteista. Vaihdevuosien aiheuttama elimistön lämmönsäätelyn epätasapaino eli hikoilu ja kuumat aallot lisäävät niin paljon herkkyyttä ruusufinnille, että antibioottihoito on tehokkain apu. 
Muutenkin ihon punoitus, kuumotus ja punastuminen lisääntyy, vaikka varsinaista ruusufinniä ei puhkeaisikaan. 
Tähän punoitukseen ja kuumotukseen saa hyvän avun kosmetiikasta. Kuitenkaan ei kannattaisi lähteä ihan omin päin hoitotuotteita valitsemaan, vaan tulee suuri säästö, kun työnsä osaava kosmetologi hakee oikeat tuotteet. 
Tähtitarjouksena oleva Dermalogican Calm Water Gel NYT 42€ (53€) on taatusti sopiva tuote kaikille, joille punoitus ja kuumotus ovat ongelma. Koko Dermalogican Ultra Calming -hoitolinja on tarkoitettu vahvistamaan ohutta, herkkää ja punoittavaa ihoa. Odotan myös todella paljon apua uudelta Stabilizing Repair Creamilta (73€), joka vaikuttaakin erittäin lupaavalta avulta ärtyneelle iholle.

Hoitotuotteet eivät vaikuta päivässä

Ihonhoidossa tarvitaan malttia, koska mikään muutos ei tapahdu päivässä tai kahdessa. Hoitovaikutukset tulevat esiin 1-3 viikon käytön jälkeen. Jos vaikutuksia ei malta odottaa ja vaihtaa tuotteet heti uusiin, tulee vain lisää ongelmia. Odottakaa rauhassa, että hoitotuotteet ehtivät tekemään tehtävänsä.
Parasta olisi käydä kasvohoidossa ja yleensä 2-3 kasvohoidon jälkeen ja oikeilla kotihoitotuotteilla olen saanut ihon takaisin raiteilleen. Sitä on turha odottaa, että muutama kasvohoito tekisi ihmeitä ilman oikeaa kotihoitoa. Tilanne olisi sama, kun kävisi suuhygienistillä kaksi kertaa vuodessa ja lopun aikaa olisi pesemättä hampaitaan. Jokainen ymmärtää, ettei sellainen ole mitään hampaiden hoitoa. Sama tilanne on iholla eli sitäkin pitää hoitaa päivittäin.
Monelle tulee vaihdevuosien myötä suuri pelko rypistymisestä ja sitten hankitaan arsenaali ryppyvoiteita, jotka yhdessä käytettynä saattavat aiheuttaa lisää ohentumista ja kuivumista. Ensin pitää hoitaa kuntoon ihon akuutit vaivat eli punoittelu, kiristely ja ohentuminen. Näiden asioiden pois hoitaminen vähentää myös välillisesti rypistymistä oikein hyvin. 
Tärkein tapa hidastaa rypistymistä on tehokas aurinkosuoja ympäri vuoden, esimerkiksi Dermalogican Dynamic Skin Recovery SK50 (50ml 84€ ja 100ml 138€), joka on samalla elvyttävä ja ihon ikääntymistä hidastava päivävoide.
⭐️ Osallistu myös Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 21.8.23 asti.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti