torstai 31. elokuuta 2023

Tupakka tuhoaa ihon

Voin sanoa, että minua surettaa tosi paljon, kun näen vasta kolmekymppisen naisen tupakan takia kärsineen ihon. Tosin minulla käy aika vähän tupakoivia asiakkaita. Näen ensi vilkaisulla, jos asiakas tupakoi, joten sitä on turha piilotella.


Jos ei pysty tupakointia lopettamaan, säännöllinen kasvohoito ja tehokas kotihoito vähentävät iholla näkyviä haittoja.Tupakan vaikutus näkyy ihossa nopeasti

Nyt täytyy vielä selventää, että tarkoitan perinteistä tupakanpolttoa. Siitä en tiedä, miten sähkötupakka tai muut uudet tupakan tyyppiset valmisteet vaikuttavat ihoon. En myöskään ole missään vielä nähnyt tutkimusta siitä, mitkä ovat sähkötupakan ihovaikutukset.
Tupakka on uv-säteilyn lisäksi varma tapa tuhota ihoa ja vanhentaa kasvonsa ennenaikaisesti. Jo noin 1-2 vuoden jokapäiväinen tupakointi näkyy ihossa aivan selvästi. Tupakka saa aikaan iholla epätasapainon, joka on vaikea korjata ihonhoidolla. En oikein tiedä, mitkä aineet ihokudoksessa pyörivät, mutta ihon pinnasta tulee hikisen kiiltävä ja rasvoittuminen lisääntyy. Verisuonet myös laajenevat ja syntyy couperosaa ja punoittelua. 
Todella paljon tupakoivan suunympärys värjääntyy kellanharmaaksi tupakan savusta, mutta sen saa pois kuorinnalla. En tiedä, eivätkö tupakoitsijat itse huomaa ihon ongelmia vai eikö niistä vaan välitetä. Ymmärrän hyvin, että tupakka on tosi vaikea jättää pois. Missään tapauksessa en ala nalkuttamaan asiakkaalle tupakoinnista, mutta kerron ensimmäisellä käyntikerralla, mikä johtuu tupakasta ja miten sitä voi ihonhoidolla korjata. 
En myöskään mitenkään paheksu kenenkään tupakointia, koska se on jokaisen oma asia. Katson vain velvollisuudekseni kertoa, mitä tupakka on saanut aikaiseksi. Toivon, että tieto tupakan aiheuttamista iho-ongelmista saisi nuoret tytöt miettimään, etteivät koskaan edes aloittaisi tupakointia.Tupakan ihovaurioita voi myös korjata

Olen useamman asiakkaan kohdalla nähnyt, miten hyvin iho toipuu, kun tupakointi lopetetaan. Minulla on ollut vakioasiakkaina monia noin 50-60-vuotiaita, jotka ovat tupakoineet kymmeniä vuosia ja sitten lopettaneet sen. Heidän kohdalla ihon parantuminen on niin voimallista, etten sitä uskoisi, jos en sitä itse näkisi. Tietysti ihoa kannattaa hoitaa myös tehokkaasti sen lisäksi, että tupakointi on lopetettu. 
Ellei pysty tupakointia lopettamaan, säännöllinen kasvohoito ja tehokas kotihoito vähentävät tupakoinnin näkyviä vaikutuksia. Kuorinta on ihan välttämätön ja siihen sopii hyvin Dermalogican Daily Superfoliant (68€), joka korjaa ilmansaasteiden vaikutusta ja siinä oleva japaninhiili imee itseensä saasteita sekä neutralisoi niiden vaikutusta. Tupakka, jos mikä on ilmansaastetta, joka vaikuttaa niihinkin, jotka eivät itse tupakoi. Onneksi lainsäädäntö on muuttunut niin, ettei muiden tarvitse enää kärsiä tupakoinnista.
Tähtitarjouksena oleva Retinol Clearing Oil NYT 69€ (88€) on erinomainen seerumi tasapainottamaan moninaisia ongelmia. Retinol Clearing Oil vähentää ihon rasvoittumista ja öljyistä kiiltoa, mutta ei kuivata ihoa. Samalla tämä seerumi silottaa ihon rypistymistä ja hidastaa ihon vanhenemista. Myös säännölliset kasvohoidot noin 4-6 viikon välein vähentävät tupakan haittavaikutuksia.
Tämä tupakointiasia on muuttunut todella paljon työvuosieni aikana. Vielä 1980-luvun alussa oli ihan tyypillistä, että asiakas kysyi saako polttaa odotustilassa tai jalkahoidossa. Kaikki eivät sitä edes kysyneet, vaan pitivät sitä itsestään selvänä. Kampaamoissahan tupakoitiin ihan yleisesti. 
Tein tiukan päätöksen, etten anna hoitolassa tupakoida ja silloin sain vähän niuhottajan maineen. Jotkut asiakkaat eivät sen takia tulleet enää hoitolaani ja sanoivat sen aika suoraankin. Toisaalta oli myös paljon asiakkaita, jotka tulivat hoitolaani sen takia, ettei siellä tupakoitu.
Hankalin tilanne tupakoinnin kanssa oli työntekijöiden polttaminen. Oli todella vaikea suojella hoitolaa siltä, ettei tullut huonoa mainetta tupakan hajuisesta kosmetologista. Koin myös suorastaan häpeää kongressimatkoilla ja koulutuksissa, kun työntekijäni häipyivät yhtenään tupakalle, eikä kukaan muu polttanut. 
Työnantajahan ei voi tupakointia kieltää, joten siitäkin olen tyytyväinen yksinyrittäjä, ettei sellaisiin asioihin tarvitse enää sopeutua.


⭐️ Osallistu myös Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 4.9.23 asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti