maanantai 7. elokuuta 2023

Matkailu tuo haasteita ihonhoitoon

Kesälomareissullani Puolassa koin taas sellaisia ihonhoitohaasteita, mitkä varmaan tulevat eteen monelle ikäiselleni naiselle. Näistä omista kokemuksistani opin eniten ja taas osaan paremmin neuvoa asiakkaita, miten ihon ongelmatilanteita kannattaa hoitaa.


Laadukkaat silmänympärysvoiteet hoitavat vaikeammatkin ongelmat silmien alueella.


Kirvelevät silmäluomet

Koin Varsovan matkallani pari päivää niin ikävää kirvelyä ja kihelmöintiä silmäluomilla ja silmien ympärillä, etten enää halua sellaista kokea. Syy tähän ongelmaan oli monen asian yhteissumma, mutta suurin syy oli ihonhoidon laiminlyönti. 
Käyn yleensä kollegallani Dermatude-kasvohoidossa kerran kuukaudessa ja tiedän, että jos väli tuosta kuukaudesta venyy, rutikuiva ihoni alkaa tuntua kireältä ja kuivalta. Ennen kesälomalle lähtöäni luovuin taas kerran omasta hyvinvoinnistani ja käytin ajan firman töihin eli siirsin kasvohoitoaikani myöhemmäksi. 
Se oli tyhmä päätös ja tiesin sen jo tehdessäni, koska olen aikaisemminkin kokenut, miten matkoilla ihoni kärsii ellei sitä ole etukäteen kunnolla hoidettu. Varsovassa säätila oli ihanteellinen 20-25 astetta lämmintä ja pilvipoutaa, joten se ei ihoa rasittanut, vaikka tunsin kyllä, että ihoni oli kuiva. 
Tärkein kohteemme oli päivän reissu Ukrainan rajan läheisyyteen ja Lublinin lähellä oleva Majdenekin keskitysleiri. Tarkoituksemme oli mennä junalla Varsovasta Lubliniin ja siitä sitten eteenpäin. Sen tarkistimme, että reissupäivänä oli sateista, joten aurinkosuojaa ei juuri tarvittu. Mitään käsitystä meillä ei ollut oliko Majdenekin keskitysleirimuseo sisä- vai ulkotiloissa. 
Aamulähdöstä tulikin kiireinen, koska olimme katsoneet junan lähtöajan väärin, enkä ehtinyt meikata ja huuhtelin vain kasvot ja laitoin silmänympärysvoiteen ja kosteusvoiteen. 
Majdenekiin päästyä osoittautuikin, että edessä oli noin kolmen tunnin kävely keskitysleirin alueella ja nähtävää oli todella paljon. Sateestakaan onneksi ei ollut tietoakaan, vaan aurinko paistoi ja hiki valui. Kävelysää oli ihan mukava, kun kävi tuulenvire, mutta samalla se nostatti suurella aukealla hiekkaa ja pölyä ilmaan. 


Ohut silmänympärysiho ei kestä rasituksia

Vielä kymmenen vuotta sitten tuskin olisin kokenut mitään ikäviä tuntemuksia, mutta nyt silmänympärysihoni on jo niin ohentunut, että se reagoi tilanteeseen. Käytän yleensä meikkiä ja ellei olisi tullut tuota aamun äkkilähtöä, minulla olisi ollut silmänluomilla hoitovoiteen lisäksi SkinPerfect Primer SK30 (58€) meikinpohjustusaine ja YB:n Natural Mineral Foundation (65€) jauhemainen meikkivoide. Jos nämä olisivat olleet suojaamassa silmänympäryksiäni, tuskin ongelmia olisi tullut.
Nyt hikoilu ja pöly ärsyttivät ja kuivattivat yläluomen melkeinpä rikki ja sama kävi silmien alapuolen iholle. Koko päivän teki mieli raapia ja hinkata kirvelevää ja kutisevaa silmänympärystää. 
Onneksi minulla oli kerrankin mukana useita näytetuubeja ja heti hotelliin päästyä pesin kasvoni ja laitoin silmien ympärille kunnon kerroksen Dermalogican Stress Positive Eye Lift (73€) silmänympärysnaamiota. Kasvoille laitoin iS Clinicalin Hydra Intensive Cooling Masquen (101€), joka viilensi ihanasti. Laitoin vielä silmien päälle kylmään veteen kastetut vanulaput ja otin puolen tunnin kauneusunet. 
Naamio kyllä rauhoitti sen hetkisen kutinan ja kuivuuden, mutta tein kolmen yön kuurin näillä naamioilla, koska silmänympärysten kirvely palasi ilman tehohoitoa. Aloin käyttämään myös aamuisin tehohoitoa silmien ympärille ja laitoin ensin iS Clinicalin C Eye Serumin (79€) ja sen päälle Youth Eye Complexin (125€). Ilman tätä tehostettua hoitoa, silmänympärysten kuivuudesta ja kirvelystä olisi tullut pidempi ongelma.
Tämä oli minulle opetus siitä, miten nopeasti ohut kuusikymppinen iho reagoi ärsykkeisiin ja miten tärkeä suoja meikki on.
⭐️ Osallistu myös Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 7.8. asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti