lauantai 12. elokuuta 2023

Syksyn suunnittelua

Ensimmäinen työviikko kesäloman jälkeen oli tosi mukava ja se meni ihan hujauksessa. Tosin nykyään tuntuu, että kaikki viikot menevät vauhdilla ja perjantai tulee heti maanantain jälkeen. Nyt, kun kesäloma on ohitse, alkaa syksyn suunnittelu.
Työtä riittää

Taas kerran mietin, miten järkiperäistäisin ajankäytön suunnittelua, kun aina jää liian vähän aikaa yrityksen taustatöihin. Hoitolassa käy vähän samoin kuin kotonakin, että kaappeihin ja hyllyihin kerääntyy kaikenlaista turhaa, mitkä jättää säästöön ajatuksella, jos niitä joskus tarvitsee.  Nyt tuntuu, että kaapit tursuaa turhaa tavaraa, joilla ei ole mitään virkaa.
Onneksi suurin osa koulutuksista on siirtynyt verkkoaikakauteen ja koulutuskansiot eivät enää ole paperisina. Tämä on todella hyvä asia, kunhan saa raivattua kaapit tyhjiksi vanhoista papereista. Myös kirjanpitoni hoituu täysin sähköisesti, niin tästä eteenpäin ei tarvitse vuositolkulla säilyttää kuittikansioita. Niitä onkin hoitolan kellarivarasto puolillaan ja kotonakin niitä on ihan liian kanssa. Olen päättänyt syksyn aikana hävittää niistä kaikki ne, mitä verottaja ei edellytä säilyttämään. Tuo kirjanpidon kansiorumba on elämäni aikana ollut aikamoinen, kun vuoden aikana kansioita kertyy 7-10 ja niiden säilytysvelvoite on useita vuosia. Nyt, kun tulee ensimmäiset syyssateet, teen pellolle kokon ja poltan kaiken, mitä ei ole pakko säilyttää.


Syksyn suunnittelua

Kerroinkin jo, että aion seuraavana talvena panostaa koulutukseen enemmän kuin viime vuonna ja etsin koko ajan jotain sopivaa projektia. En ole pariin vuoteen osallistunut mihinkään yrittäjäprojektiin ja yritän todella löytää jonkun sopivan.
Eikä koulutusten tarvitse liittyä pelkästään työhön, vaan esimerkiksi kirjoittajakurssi olisi kiva kokemus. Tietysti tiedän, että ajankäytöllisesti koulutukset tuovat todella paljon haasteita. Kokemuksesta tiedän, että on täysin mahdotonta lähteä hoitolasta kello 17.00 edes kerran viikossa. Tällaiset lukukauden jatkuvat iltakurssit ovat täysin poissuljettuja, koska ne tuovat ajankäyttöön niin paljon ongelmia.
Onneksi nykyään järjestetään erilaisia lyhytkursseja, mitkä voivat kestää viikonlopun tai pari. Vanajaveden Opisto eli kansalaisopisto tarjoaa valtavasti houkuttelevia kursseja ja monia taideaineita ja niihinkin tekisi mieli osallistua. 
Äitini on aina ollut VOP:n suurkuluttaja ja en muista aikaa, etteikö hän kävisi jotain kurssia. Itse en ole niin taiteellinen kuin hän, mutta kiinnostus kädentaitoihin on olemassa. Täytyy nyt selailla nettiä, niin eiköhän siellä tule vastaan monenlaista opintietä ja kurssitarjontaa.
⭐️ Osallistu myös Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 21.8.23 asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti