sunnuntai 6. elokuuta 2023

Säteilevää kauneutta!

Käsitys ihon kauneudesta on kääntynyt ihan päälaelleen työvuosieni aikana. Aikaisemmin 1980-luvulla ihailtiin mattapintaista ihoa ja korostettiin mattana pysyvää meikkiä. Nyt on aivan päinvastoin ja ihaillaan säteilevää, kuulasta ja hehkeää ihoa.


Erityisesti vanheneva iho tarvitsee kuorintaa pysyäkseen heleänä.


Varsinaista säteilyä

Varsovan lomallani törmäsin ihan konkreettisesti säteilevään ihoon. :) Kävimme fyysikko Marie Sklodowska Curien kotimuseossa, joka on Varsovan vanhassa kaupungissa. Ihailen suuresti Marie Curieta, joka oli sitkeä tiedenainen ja tiedeuransa ohella avasi naisille monta ennen suljettua ovea. 
Hän löysi poloniumin ja radiumin, jonka löytyminen auttoi kehittämään röntgenlaitteen. Tuolla kotimuseossa näkyi myös mainoksia jostain 1920-luvulla olleesta voiteesta, joka sisälsi radiumia. Siitä en ollut aikaisemmin kuullutkaan, vaikka tiedän, että kosmetiikassa on käytetty paljon aineita, joita ei missään tapauksessa olisi saanut laittaa iholle. 
Ilmeisesti tuo radiumin osuus voiteessa oli mielikuvitusta, koska muuten olisi tullut kuolemantapauksia ja voide taatusti muistettaisiin. Marie Curie itsekin kuoli säteilyn aiheuttamiin ongelmiin ja oli kuollessaan vain 67-vuotias. Marie Curie palkittiin kahteen kertaan Nobelilla eli fysiikan ja kemian palkinnoilla. Hän nousi uskomattomalla sitkeydellä tiedemaailmaan, vaikka Puolassa ei nainen edes päässyt yliopistoon. Marie Curie muutti Ranskaan, missä naisella oli jo oikeus opiskella.
Kirjoitinkin aika hiljattain enemmänkin tästä Marie Curiesta, kun ilmestyi kirja Marie Curie ja tyttäret. Suosittelen, että se kannattaa lukea.


Nuori iho on heleä

Mitään radiumia en ihonhoitoon suosittele, vaan monia muita heleyttäviä hoitoaineita. Nuoreen ihoon liitetään aina tasaisen ja heleä ihon väri ja se johtuu ihon nopeasta uudistumisesta. Nuori parikymppinen iho uudistuu jatkuvasti ja siihen ei keräänny niin nopeasti hilseilevää ja harmaata kuollutta solukkoa. 
Iän myötä ihon uudistuminen hidastuu ja kuolleen solukon määrä lisääntyy. Kuollut solukko ei läpäise valoa ja iho näyttää harmaalta ja elottomalta. Siksi vanheneva iho tarvitsee kuorintaa pysyäkseen heleänä.
iS Clinicalin Cleansing Complex Polish (63€) kuoriva puhdistus on kehitetty pitämään kaikki ihotyypit sileinä ja heleinä. Olen nyt käyttänyt Cleansing Complex Polish -puhdistusta joka toinen aamu, jottei hikoilu ja kuivuminen kasaa kuollutta solukkoa ihon pintaan. Se ei kuori liikaa, eikä muutenkaan rasita ohutta kuivaa ihoa, mutta tekee nopeasti sileän ihon pinnan ja hyvän värin. 
Cleansing Complex Polish -pesun jälkeen serrumit ja kosteusvoiteet imeytyvät paremmin ja myös meikki levittyy hyvin. Cleansing Complex Polishin ohjeissa sanotaan, että se kiillottaa ihon pintaa ja kyllä sen voi niinkin ymmärtää. Se vie pois kaiken sameuden ja harmauden ja iho on kauniin heleä.
⭐️ Osallistu myös Tähtiarvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 7.8. asti.Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti