torstai 12. lokakuuta 2023

Atooppisen ihon asiantuntija

Jos minun pitäisi sanoa yksi ihotauti, mistä tiedän eniten, se olisi atooppinen iho. Olen hoitanut atopiasta kärsiviä asiakkaita yli 40 vuotta ja läheisissäni on paljon atoopikkoja. Atopian hoito on työvuosieni aikana kääntynyt ihan päälaelleen.


Suosittelen atoopikoille, että varaatte hoitoajan Nanoliftiin ja siinä samalla teen teille sopivan kotihoitosuunnitelman.


Atopia alkaa jo lapsena

Atooppinen iho on periytyvä ja jos isällä tai äidillä on atopiaa, harvoin lapsi siltä välttyy. Uudelta asiakkaalta yleensä kysyn ensimmäiseksi, onko hänellä ollut maitorupea tai taiveihottumaa lapsena, koska se tieto määrittää koko kasvohoidon vaikutusaineet.
Aloittaessani kosmetologina 1980-luvulla atopian hoito oli täysin päinvastainen kuin nykyään. Silloin varottiin pesua ja suihkutusta ja neuvottiin, ettei ihoa saa kastella kuin kerran viikossa. Rasvaa vain lisättiin iholle aamulla ja illalla ja siitä huolimatta iho kutisi ja kirveli.
Nykyään suihkuttaminen on sallittua ja jopa suotavaa ja vakioasiakkaani kertovat, miten hyvältä vesi tuntuu kutisevalla iholla. Tiedän omista ystävistäni, miten kamalia ja traumatisoivia kokemuksia heillä on, kun lapsena koko ajan rasvattiin ja iho vain kirveli ja kutisi. Moni joutui olemaan pitkiä aikoja sairaalassa ja se on ollut pikkulapselle pelottavaa ja ahdistavaa. 
Useat ikäiseni asiakkaat kertovat, miten heitä ei ymmärretty kotona, eikä sairaalassakaan ja ihosairauksia pidettiin tyhjänpäiväisinä. Monia on kiusattu koulussa, kun iho on näkyvästi hilseillyt ja silmäluomet muurautuneet melkein kiinni. Suurin osa atopia-asiakkaistani on hyvin tuskastunut ihoonsa ja he kokevat etteivät saa tarpeeksi ymmärrystä. 


Atopia pysyy kurissa oikealla hoidolla

Minulla on lukuisia vakioasiakkaita, joiden atopiaa olen hoitanut 80-luvulta asti. Vanhimmat ovat yli seitsemänkymppisiä ja he ovat selvinneet vuosikymmeniä hyvin lievillä ihottumilla. Pääasiassa teen heille Nanolift-kasvohoitoa (131€) noin 4-8 viikon välein vuodenajasta riippuen. 
Erittäin tärkeä rooli on kotihoidolla ja Dermalogica, iS Clinical sekä Youngblood ovat atoopikoille turvallisia valintoja. Yleensä atoopikoilla suurin ongelma onkin ollut löytää kosmetiikkaa ja meikkejä, mitä he voivat käyttää. Hyvin usein atoopikolla on allergioita sekä herkkyyksiä ja iho reagoi moniin hajusteisiin ja säilöntäaineisiin. 
En muista yhtään tapausta, etteikö asiakas olisi voinut käyttää minulta ostamiaan tuotteita. Mikään myymäni tuote ei sisällä hajusteita, väriaineita tai parabeeneja, joka on säilöntäaineista hankalin allergeeni. 
Atooppinen ihottuma on pahimmillaan yleensä silmäluomilla ja siihen paras apu on Stress Positive Eye Lift (73€) silmänympärysnaamio. Moni käyttää tätä Stress Positive Eye Liftiä ihan silmänympärysvoiteen tapaan ja niinkin voi tehdä. Sen verran täyteläinen tämä silmänympärysnaamio on, ettei sen päälle voi tehdä silmämeikkiä, koska se lähtee valumaan, mutta muuten naamiolla voi korvata silmänympärysvoiteen. iS Clinicalin silmänympärysvoide Eye Complex (105€) soveltuu hyvin herkälle ja atooppiselle silmäluomelle ja se kosteuttaa todella hyvin. 
Yö- ja päivävoiteeksi paras valinta on uusi Dermalogican Stabilizing Repair Cream (73€), joka on tehty ärsyyntyneelle ja kuivalle iholle. Sen kanssa seerumiksi sopii Dermalogican Ultra Calming Serum Concentrate (68€) tai Smart Response Serum (148€). Tuo ensin mainittu sopii teini-ikäisillekin ja rauhoittaa erittäin hyvin kutinaa ja punoitusta. Smart Response Serum on kosteuttava, mutta samalla myös ryppyseerumi ja se myös rauhoittaa ihoärsytyksiä. 
Atooppisen ihon kanssa ei kannata jäädä yksin pähkäilemään, vaan kannattaa kuulla, mitä asiantuntevalla kosmetologilla on annettavana. Suosittelen, että varaatte hoitoajan Nanoliftiin ja siinä samalla teen teille kotihoitosuunnitelman.




Tähtitarjoukset 16.10. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 16.10. asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Tämä syksy on ollut super haastava atooppiselle +45 iholleni. Tiistaina olin Inkerin luona Nanolift hoidossa ja kotona käytössä on smart response seerumi ja myös dermalogi muutenkin, kiristävän kuivankipeä ihoni hyötyi selvästi hoidosta. Silmänympärysnaamio toimii ohuena kerroksena luomilla meikin allakin, mutta vaatii sitten luomiväriprimerin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauneushoitola21:09

      Kiva, että hoidosta oli hyötyä. Tuo silmänympärysnaamio Stress Positive Eye Lift on ollut monen atoopikon pelastaja, koska silmäluomet on yleensä ensimmäinen kohta johon atooppinen ihottuma iskee.
      Minulle on tärkeää kuulla miten asiakkaat käyttävät tätä Stress Positive Eye Liftiä, koska omakohtaisia kokemuksia ihottumasta minulla ei ole. Käytän itse ja niin moni muukin asiakkaani tätä silmänympärysnaamiota kuivuuteen ja turvotukseen ja siinä se toimii hyvin. Atopian suhteen olen sen tiedon varassa mitä asiakkaat kertovat.
      On hyvä tietää, että se toimii meikin allakin ja erinomainen luomivärin pohjuste löytyy Xtreme Lash silmämeikkisarjasta. Tiedän, että asiakkaat jotka eivät käytä silmämeikkiä lisäävät luomille muutaman kerran päivässä tätä Stress Positive Eye Liftiä poistamaan kutinaa ja kihelmöintiä. Naamiotuubi on iso ja vaikka sitä käyttää monta kertaa päivässä se riittää useita kuukausia.

      Inkeri

      Poista