torstai 19. lokakuuta 2023

Couperosa pahenee lämmönvaihteluista

Viime viikon ihonhoitoseminaarissa pääaiheena oli couperosan ja ruusufinnin hoito. Ruusufinni, atooppinen iho ja periodaalidermatitis ovatkin yleisimmät ihotaudit, joita kosmetologi kohtaa työssään hyvin usein. 


iS Clinicalin Pro-Heal Serum on ainutlaatuisen tehokas seerumi, joka auttaa couperosaan ja jopa ruusufinniin.


Couperosa enteilee ruusufinniä

Couperosa eli laajentuneet pintaverisuonet on hyvin tyypillinen suomalaisten iho-ongelma. Vaaleaihoisilla sinipunaiset verisuonet näkyvät selvästi ja monelle se on suuri harmin aihe. Meidän rankka ilmasto on suurin syyllinen couperosaan, mutta myös ihonhoidon laiminlyönti näkyy couperosana. 
Jos ihoa ei mitenkään suojata ja kosteuteta, vaan annetaan sen ohentua ja kuivua ilman hoitoa, tuloksena melko varmasti on couperosa. Ellei couperosan ilmaantuessa ihonhoitoon panosteta, seuraava vaihe on ruusufinni ja sitten tarvitaan jo ihotautilääkäriä. Myös liian voimakas ihon puristelu ja väärät hoitotuotteet saattavat aiheuttaa laajentuneita verisuonia eli couperosaa.
Toivoisinkin, että ihmiset heräisivät hoitamaan ihoaan viimeistään silloin, kun ensimmäiset laajentuneet verisuonet ilmestyvät. Yleensä couperosa syntyy ihoille, jotka punottavat helposti ja iho on muutenkin ohut ja kuiva. Tärkeintä olisi, ettei iho pääsisi liikaa kuivumaan ja ettei uv-säteily ohentaisi ihoa lisää. Käyttöön tarvitaan riittävän kosteuttava seerumi ja hoitovoide sekä päiväkäyttöön kunnollinen aurinkosuojavoide. 
Olen työssäni nähnyt, miten nopeasti hehkuvasti punoittava iho rauhoittuu, kun sitä hoitaa oikeilla tuotteilla. Olen kokenut myös sen, että asiakas ei edes ymmärrä, ettei kiristävää kuumotusta ja punoitusta tarvitse sietää, vaan se korjaantuu ihonhoidolla. 


Couperosa-ihon hoito

Ensimmäiseksi kannattaa käytöstä poistaa väärät kotihoitotuotteet eli kaikki hajustettu kosmetiikka, erilaiset luomu- ja yrttivoiteet ja alkoholipitoiset kuivattavat kasvovedet ja puhdistusaineet. Olen hyvin huolestunut nykyään markkinoille pyrkivästä luonnonkosmetiikasta, joka voi herkistää lisää ja aiheuttaa allergisia reaktioita. Myös palasaippuat on kaivettu menneisyydestä ja niitä markkinoidaan hyvinkin agressiivisesti kasvojen hoitoon. Olin toivonut, että saippuat olisi unohdettu historiaan, eikä kukaan enää kiusaisi ihoaan niillä, mutta näköjään niitä taas tyrkytetään. Tietysti ymmärrän niiden olevan hyvä myyntiartikkeli, koska raaka-aineet ovat halpoja ja katteet mukavan korkeita. Suosittelen niitä välttämään ja käyttämään vaikka vain käsien pesuun. 
Kasvojen puhdistusaineeksi kannattaa valita mieto tuote, esimerkiksi iS Clinicalin Cream Cleanser (55€), joka on hoitava, mutta täysin vesiliukoinen. Nyt Tähtitarjouksena on kaksi tuotetta, jotka sopivat couperosaan ja ruusufinni-iholle eli Ultra Calming Mist NYT 37€ (47€) hoitosuihke ja iS Clinicalin Pro-Heal Serum 15ml NYT 89€ (113€) tai 30ml NYT 150€ (183€) seerumi. 
Ultra Calming Mist rauhoittaa punoitusta sekä kosteuttaa ja sitä voi sumuttaa iholle heti tullessaan ulkoa kylmästä sisälle. Juuri tämä lämmönvaihtelu kun on pahinta couperosa-iholle. 
Pro-Heal Serumin vaikutuksia en voi kylliksi kehua, koska se auttaa niin moneen iho-ongelmaan. Samalla, kun ruusufinniä hoidetaan sisäisesti antibiooteilla, Pro-Heal Serum vähentää ihotulehdusta ulkoisesti. Couperosa-iholle Pro-Heal Serum on hyvä rauhoittaja ja se nopeuttaa ihon uudistumista niin, että laajentuneet pintaverisuonet vähenevät.
Erittäin hyvä hoitovoide couperosaan on Dermalogican uusin Stabilizing Repair Cream (73€), joka sopii hyvin yhteen Pro-Heal Serumin kanssa. Stabilizing Repair Cream on myös tarpeeksi suojaava, niin säätila ei pääse ihoa rasittamaan.




⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 30.10. asti.





Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti