torstai 5. lokakuuta 2023

Clear Start -tuotteet on tarkoitettu nuorten iholle

Nykyisin teini-ikä alkaa aikaisemmin kuin 80-luvulla, kun aloitin kosmetologina. Se tarkoittaa sitä, että myös ihon rasvoittuminen alkaa entistä aikaisemmin ja jo kymmenvuotiaat tarvitsevat kunnolliset ihonhoitotuotteet kotikäyttöön.


Dermalogican Clear Start -linjan tuotteet hoitavat nuoren ihoa hellävaraisesti, mutta tehokkaasti. 


Teini-ikä tuottaa finnejä

Viimeisimmässä Dermalogican maailmankongressissa oli monen tunnin tietoisku teini-ikäisten ihonhoidosta ja hormonitoiminnan alkamisesta. Luennoitsijoina oli lääkäreitä, tulevaisuuden tutkijoita ja muita asiantuntijoita. 
Mitään varmaa selitystä ei löydy tähän teini-iän aikaistumiseen. Siitä ei voi syyttää länsimaista hyvinvointia, vaan sama tilanne on myös köyhässä Afrikassa. Tytöillä kuukautiset saattavat alkaa jo 9-10-vuotiaana ja poikien äänenmurroskin on aikaistunut. Tämä tarkoittaa sitä, että ihokin alkaa useammilla rasvoittua yhä nuoremmalla iällä.
Haastavinta on, että paljon kotihoitoa vaativa rasvoittuminen alkaa tytöillä noin 10-11-vuotiaana, kun ollaan vielä ihan lapsia. Sen ikäinen ei jaksa itse huolehtia ihonhoidosta, vaan se jää vanhempien huoleksi. Pahinta asiassa on, että jos ihoa ei silloin hoideta, finnien arvet jäävät näkyviin lopuksi ikää. Jonkinlainen ongelma alkaa myös olla se, että markkinamiehet osaavat hyvin ottaa rahat pois myös lapsilta ja saatavilla on vaikka mitä mömmöä, joilla ei ole mitään tekemistä ihonhoidon kanssa. 
Eniten vahinkoa voivat tuoda kasvoille painettavat lappuset, jotka mukamas nostavat mustapäät huokosista pois. Jos homma olisi niin yksinkertainen, kosmetologit olisivat käyttäneet niitä jo vuosisadan. Mustapäät eivät näillä lappusilla lähde, mutta iho saattaa muuten ohentua ja ärsyyntyä.
Olisikin tärkeää, että lapselle hankittaisiin hyvät hoitotuotteet, jotka eivät vahingoita ihoa. Tässä yhteydessä muistutan myös, että kosmetologi on ihon asiantuntija ja osaa myydä oikeat hoitotuotteet kotiin. Mikään muu ammattikunta, esimerkiksi farmaseutit tai luontaishoitajat, eivät ole ihonhoidon ammattilaisia.


Clear Start -tuotteet ovat hellävaraisia

Clear Start -tuotteiden tarkoitus on normalisoida ihon tilannetta eli rauhoittaa talineritystä ja vähentää kuivuutta ja hilseilyä. Clear Start -tuotteista löytyy sopivia jokaiselle ihotyypille, myös helposti kuivuvalle iholle. 
Breakout Clearing Foaming Wash (19€-29€) on geelimäinen pesuaine kaikille ihotyypeille ja se ei missään tapauksessa kuivata. Yleensä suurin ongelma on liian voimakkaat ja kuivattavat puhdistusaineet. Pojilla kasvojen pesu jää helposti pelkkään suihkuttamiseen ilman mitään pesuainetta, mutta se ei riitä, koska pelkkä vesi ei poista ihotalia ja finnit syntyvät talin tukkimiin huokosiin.
Breakout Clearing Foaming Wash poistaa myös kevyen meikkivoiteen ja ripsivärin. Joskus tyttöjen meikkaaminen saattaa mennä aluksi hieman överiksi ja meikkivoide on paksu ja peittävä. Se täytyy puhdistaa kunnolla pois tai muuten ollaan suurissa ongelmissa. Paras tehokas, mutta hellävarainen puhdistustuote meikkiin on PreCleanse (52€) öljypuhdistus.
Micro-Pore Mist (22€) kasvovesi käytetään joka pesun jälkeen, mutta sitä kannattaa suihkautella pitkin päivääkin. Varsinkin pojat tykkäävät tästä helposta tuotteesta, joka hillitsee talineritystä ja vähentää tulehduksia. 
Clarifying Body Spray (27€) on vastaava tuote vartalolle, joka vähentää tulehdusta aiheuttavien bakteereiden toimintaa esim. selässä, pakaroissa ja reisissä. Joskus saattaa olla niin, että kasvoilla ei juurikaan ole finnejä, mutta ongelma onkin rintakehässä ja selässä. Tähän on helppo apu Clarifying Body Spray.
Cooling Aqua Jelly (25€) kosteusgeeli on ihana tuote päivittäiseen käyttöön eli yö- ja päivävoiteeksi. Se imeytyy ihan täysin ja jättää mattapinnan. Samalla se viilentää ja vähentää punoitusta ja viileys tekee hyvää tulehtuneen kuumottaville näpyille. Cooling Aqua Jelly ei kuivata ihoa, mutta normalisoi ihon talineritystä ja vähentää tulehduksia.






Tähtitarjoukset 16.10. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 16.10. asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Anonyymi12:17

    Onneksi nykyaikana on näitä varmasti todella laadukkaita tuotteita nuorten iho-onhelmiin. Ja toivon mukaan myös vanhempia, jotka ymmärtävät tukea nuortaan näissä asioissa.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Silja17:47

    Mukana arvonnassa ☺️ silja.sundqvist@luukku.com

    VastaaPoista