lauantai 14. lokakuuta 2023

Hoitotuotesuosituksia atoopikoille

Sisälämmityksen myötä alkavat myös iho-ongelmat atoopikoilla ja näen sen omassa työssäni. Kesällä atooppinen iho voi yleensä paremmin, mutta syksyllä tulee takapakkia ja uusia asiakkaita hakeutuu kasvohoitoon saadakseen apua.


Paras silmänympärystuote atoopikolle on Dermalogican Stress Positive Eye Lift.


Atopia ja psori

Atooppisen ihon hoito-ohjeet pätevät myös psoriasis-iholle, koska se ilmenee myös hilseilevinä läiskinä iholla. Psoria näkee harvoin kasvojen alueella, mutta yleensä hiuspohja on pahin alue ja hiusrajassa näkyy ihottumaa.
Moni haluaa tasoittaa ihoa meikkivoiteella, mutta sekin on hankalaa, koska meikki kasautuu hilseileviin läiskiin. Silloin, kun atooppinen iho on hyvin hoidettu, meikkivoidekin levittyy kunnolla. Kotihoidossa kaikkien hoitoaineiden pitäisi tukea toinen toisiaan, niin hoitotulos olisi paras mahdollinen. 
Atoopikot ja psoriaatikot helposti laiminlyövät kasvojen puhdistuksen, koska ajattelevat, ettei iholla ole mitään likaa. Tämä on väärä käsitys, koska ihohuokoset tuottavat aina jonkin verran ihotalia ja myös hikoilu tuo kuona-aineita ihon pintaan. Ulkoapäinkin kasvoille tulee ilmansaasteita, pölyä ja muuta likaa ja ne pitää pestä pois, ennen kuin hoitotuotteet levitetään. Tämä koskee siis iltapesua, mutta aamuisin voi pelkkä kasvojen huuhtelu riittää.
Silloin, kun käytetään meikkiä, olisi hyväksi tehdä iltaisin kaksoispuhdistus ja siihen suosittelen Dermalogican Micellar Probiotic PreCleanse (52€) alkupuhdistusainetta. Toisen puhdistuskerran voi tehdä Ultra Calming Cleanserilla (500ml 68€/250ml 42€), joka on herkälle ja kuivalle iholle tarkoitettu puhdistusaine.
Hoitosuihke on atoopikoille tärkeä hoitoaine ja sitähän voi sumuttaa iholle pitkin päivää poistamaan kiristelyä ja kutinaa. 


Käytä hoitotuotteita riittävästi

Atoopikon ei kannattaisi säästellä hoitoaineita levitettäessä. On hyvin tärkeää, että iho saa kosteuttavia vaikutusaineita riittävästi. Usein atooppinen ihottuma alkaa silmäluomista ja niistä tulee hilseilevän kuivat sekä kurttuiset. Tehokkain silmänympäryksen hoitotuote kuivuuteen ja rypistymiseen on Stress Positive Eye Lift (73€) silmänympärysnaamio. Moni vakioasiakkaani on pitänyt silmäluomet ehjinä käyttämällä Stress Positive Eye Liftia vähintään 4-5 kertaa viikossa. Stress Positive Eye Lift on siinäkin mielessä ihanteellinen, että sen voi jättää yöksi vaikuttamaan. Tämän naamion kanssa ei enää tarvitse käyttää muuta silmänympärystuotetta. Se on kuitenkin liian täyteläinen päiväksi tai meikin alle ja siihen suosittelenkin Dermalogican Multivitamin Power Firmia (73€) tai iS Clinicalin Eye Complexia (105€).
Seerumina suosittelen Smart Response Serumia (148€), joka sisältää neljä eri vaikutusta ja sen päälle sopii uutuusvoide Stabilizing Repair Cream (73€). Kumpaakin käytetään aamulla sekä illalla. 
Meikkituotteeksi suosittelen SkinPerfect Primeria SK30 (58€) meikinpohjustusvoidetta, joka on myös hoitava, eikä se paakkuunu hilseilykohdissa. SkinPerfect Primer SK30 on hyvin luonnollinen, eikä iho näytä meikatulta, mutta ihon pinta tasoittuu hyvin.
Atoopikkokin voi kuoria ihon, mutta kuorinta-aineen pitää olla hyvin hellävarainen. Dermalogican Tähtitarjous Daily Milkfoliant NYT 52€ (68€) on markkinoiden paras kuorinta atooppiselle iholle. Kevyen kuorivan vaikutuksen lisäksi se rauhoittaa ja vahvistaa ohutta ihoa. Daily Milkfoliantia voi käyttää 1-3 kertaa viikossa riippuen ihon tilanteesta.




Tähtitarjoukset 16.10. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 16.10. asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti