perjantai 6. lokakuuta 2023

Kuka välittää vanhoista naisista?

Koronan jälkeen olen kuullut lukuisia kertoja yli viisikymppisiltä asiakkailtani, etteivät he enää viitsi meikkailla tai hoitaa ihoaan, kun ei kukaan välitä, miltä vanha nainen näyttää. Voin sanoa, että kyllä välittää!



Ulkonäköasiat heijastuvat läheisiinkin

Viime aikoina olen keskustellut useamman keski-ikäisen miehen kanssa, joiden äiti on asiakkaani. Olen tuntenut nämä miehet pikkupojasta lähtien heidän äitiensä kautta ja välillä he piipahtelevat ostoksilla tai hoidoissa itsekin.
Monen kanssa on ihan sattumalta juttu mennyt heidän noin 55-75-vuotiaiden äitiensä ulkonäköön. Nämä miehet ovat selvästi ylpeitä ja tyytyväisiä, kun äiti näyttää niin hyvältä. Heille on ilmeisen tärkeää ja arvostettavaa, että äiti meikkaa ja näyttää hyvinvoivalta. 
Myös tyttäret arvostavat sitä, että ovat saaneet hyvän esimerkin äidiltään, joka panostaa ulkonäköönsä. Kuitenkin huomaan, että erityisesti miehille on tärkeää lähipiirin naisten ulkonäkö. Esimerkiksi keski-iän ylittänyt mies voi kertoa sisarestaan, miten virkeältä ja hyvinhoidetulta hän näyttää. Omaa vaimoaan miehet harvoin kehuvat, mutta katson tämän johtuvan siitä, että se olisi jo vähän ”oma kehua”. 
Tällä meikkaamisella ja hyvin hoidetulla ulkonäöllä on paljon suurempi merkitys kuin itse käsitämmekään. Huoliteltu ulkonäkö antaa viestin terveydestä ja hyvinvoinnista, mikä on läheisille tärkeää. Varsinkin jo eläkeikäisten lapset seuraavat äitinsä ulkonäköä tarkemmin, koska siitä he näkevät, voiko ikääntyvä äiti hyvin. 


Vanhat naiset pyörittävät maailmaa

Näen omissa asiakkaissani, miten suuri määrä vapaaehtoistyötä tehdään eläkeikäisten naisten voimin. Monet sairaalat ja hoivapaikat pyörivät paljolti näiden jo eläkkeelle jääneiden hoitajien varassa, jotka keikkailevat vanhoilla työpaikoillaan. 
Todella moni nainen menee eläkkeelle jäätyään ja jo aikaisemminkin johonkin hyväntekeväisyysjärjestöön ja tekee vapaaehtoistyötä yleensä lasten tai vanhusten hyväksi. Pidän tätä vapaaehtoistyön määrää ihan oleellisena voimavarana yhteiskunnassa, kun säästöt kurittavat joka tahoa. Jos tämä ihmisryhmä jättäisi hommansa tekemättä, vanhukset ja lapset voisivat vielä huonommin. 
Mietin myös sitä, että onko kysymys masennuksesta, jos ihminen kovasti moittii etteihän minun ole väliä ja eihän minua kukaan katsele. Moni sanoo, ettei hän viitsi enää mitään meikkiä tehdä, kun korona aikana oppi, että etätyötä saattoi tehdä vaikka suoraan sängystä nousseena. Sen jälkeen ei ole enää viitsinyt meikata. Tätäkin olisi ihmisen itsensä hyvä kuulostella, että onko itsensä laiminlyönti alakulosta johtuvaa. 
Itseäkin virkistää, jos peilistä katsoo hyvinvoiva ihminen. Läheisille ulkonäön merkitys on todella suuri ja kyllä se merkitsee paljon myös omalle puolisolle, vaikka hän ei sitä pukisikaan sanoiksi.




Tähtitarjoukset 16.10. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 16.10. asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti