maanantai 9. lokakuuta 2023

Syksyn kirjasatoa

Nyt ilmestyy vauhdilla uusia kirjoja, niin kuin aina ennen kirjamessuja ja isänpäivää. Mielenkiintoisia uutuuksia on ilmestynyt ja minulla on pitkä rivi muitakin lukemattomia kirjoja, joten kohta en ehdi työhön, jos luen kaikki mitä haluaisin. 



Ukrainan sotaa monelta kantilta

Ukrainan sotaan liittyviä tietokirjoja on ilmestynyt hyvin paljon viime kuukausina. Jokainen asiantuntija haluaa kertoa oman näkemyksensä tästä sodasta. Viime viikon lopulla Sofi Oksaselta ilmestyi kirja Samaan virtaan - Putinin sota naisia vastaan.
Kuuntelin sen heti lauantaina ja se oli aivan loistava tietopaketti. Suosittelen lämpimästi, että se kannattaa lukea. Sofi Oksasella oli ihan ainutlaatuinen näkökulma Venäjän hyökkäyssotaan ja se avarsi näkemyksiäni huomattavasti. Pääasia kirjassa oli naisen asema nyky-Venäjällä ja entisessä Neuvostoliitossa. Kirjassa perusteltiin hyvin se, miksi venäläiset sotilaat ovat niin julmia ja tekevät koko ajan sotarikoksia. Perusajatuksena kirjassa on naisten asema, mutta samalla Sofi Oksanen kertaa myös Venäjän historiaa. 
Putinin aikana venäläisen naisen oikeuksia on kavennettu valtavasti. Kremlin päättäjissä ei ole yhtään naista ja naisten on yleensäkin vaikea päästä keskijohtoa korkeammalle. Itseänikin järkytti, kun pari vuotta sitten Venäjän rikoslaista poistettiin perheväkivalta. Se, että vaimo ja lapset pahoinpidellään henkihieveriin, ei ole enää Venäjällä rikos, vaan perheen oma sisäinen asia. 
Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ei mitenkään paheksuta ja se asenne pistää sotilaat raiskaamaan siviilejä Ukrainassa. 
Tämä kirja kannattaa ehdottomasti lukea. Itsekin kuuntelen sen vielä toiseen kertaan, kun en ehtinyt kaikkea tietoa siitä omaksua.


Viihdykettä syksyyn

Minulla taitaa tällä hetkellä olla seitsemän kirjaa kesken, kun vuorottelen niitä vähän fiilikseni mukaan. Kesken on toimittaja Maxim Fedorovin kirja Minun Ukrainani ja sekin on mielenkiintoinen näkökulma tähän sotaan. 
Maxim Fedorov on YLE:n toimittaja, joka on syntyperäinen venäläinen, mutta nykyisin Suomen kansalainen ja hän asuu nyt Kiovassa. Kuuntelen usein hänen tilanneraporttejaan Ukrainasta radiouutisista, joita kuuntelen aamuisin. Hän kuvailee kirjassaan tavallista arkipäivän elämää Kiovassa, kun taustalla on koko ajan pommitusten pelko. 
Sitten kesken on myös Katriina Huttusen Jälkikuolema - epämiellyttäviä ajatuksia holokaustikirjallisuudesta. Sitä en ole ehtinyt vielä pitkälle lukea, kun tuo Sofi Oksasen kirja tuli väliin. Katriina Huttusen tutkimukset holokaustikirjallisuudesta vaikuttavat hyvin mielenkiintoisilta ja uskon saavani siitä paljon tietoa.
Lukemista odottaa Juha Matias Lehtosen Sairaan kaunis, jota luen lähinnä työni takia. Kirja on huumorilla höystetty kertomus siitä, mitä kaikkea ihmiset tekevät ulkonäkönsä vuoksi. Kirja alkaa jo historiasta ja ensimmäisenä kerrottiin kiinalaisnaisten jalkojen sitomisesta, joka on ollut aikamoista kidutusta kauneuden tähden. 
Yritän välillä työssä kuunnella pätkän Kate Quinn:n Metsästäjätär romaania, mikä on ihan fiktiivinen tarina, mutta kyllä siitä menee välillä pitkät pätkät ohitse, kun se on jotenkin niin naiivia. Sekin kertoo toisesta maailmansodasta, mutta en ole kiinnostunut näistä tarinoista, jotka vääristelevät historiaa. Kuitenkin se on jotain viihdykettä vaikka hoitolaa siivotessa.





Tähtitarjoukset 16.10. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 16.10. asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti