lauantai 7. lokakuuta 2023

Ihottumat ja kosmetiikan vaikutusaineet

Kosmetiikka kehittyy vauhdilla eteenpäin ja myyntiin tulee koko ajan tehokkaampia tuotteita. Ongelmaksi voi nousta se, että tehokkaat vaikutusaineet väärälle ihotyypille voivat aiheuttaa hyvinkin hankalia iho-ongelmia.


Dermalogican herkän ihon UltraCalming -linjan uusin voide Stabilizing Repair Cream on ihanteellinen herkälle helposti reagoivalle iholle. 


Ei retinolia ruusufinniin

Retinoli on tämän hetken suurin puheenaihe kosmetiikan vaikutusaineista ja se onkin oikein käytettynä ihan huippuhyvä tehoaine. iS Clinicalille on kehitetty uutuustuote, missä on tämän hetken paras retinoliyhdistelmä, mutta siitä kerron lisää myöhemmin. Tämä iS Clinicalin voide tulee myyntiin ensi viikon alkupuolella.
Hedelmähapot, hedelmähappoentsyymit  ja retinoli ovat raaka-aineita, jotka eivät sovi ruusufinni-ihoiselle. AHA-hapot eli alfahydroksihapot ovat juuri näitä hedelmähappoja, joita ruusufinnin kanssa tulee välttää. 
Samoin atooppiselle iholle ei retinoli sovi, mutta miedot hedelmähapot ovat atopiaan sopivia. Maitohappo lasketaan myös hedelmähappoihin ja se on niistä miedoin. Kevyt maitohappopitoisuus sopii joillekin atoopikoille hyvin. 


Syksyllä ihottumat pahenevat

Perioraalidermatitis, joka usein ilmenee suun ja nenän ympärillä, ei myöskään tykkää retinolista tai hedelmähapoista. Apteekin kortisonivoiteet, mitä usein tarjotaan vähäisiin ihottumiin, pahentavat perioraalidermatitista ja paras apu siihen on antibioottikuuri. 
Näin syksyllä, kun lomat ovat ohitse ja ilmasto muuttuu, näen ihottumia useammin. Sitten, kun sisälämmitys alkaa, atooppiset ihot alkavat oireilemaan. Dermalogican uusi puhdistustuote Micellar Prebiotic PreCleanse (52€) on osoittautunut mieleiseksi tuotteeksi atoopikoille. Se on vesiliukoinen ja huuhtoutuu hyvin pois, mutta samalla se hoitaa ja kosteuttaa kuivaa ihoa. 
Moni ihottumista kärsivä pitääkin haasteellisena löytää mieleinen puhdistustuote, joka poistaa meikkivoiteen, mutta on hellävarainen. Koska Micellar Prebiotic PreCleansen prebiootit vahvistavat ihon omaa bakteerikantaa ja normalisoivat ihon toimintaa, se toimii hyvin ärtyneen ihon tasapainottajana. 
Dermalogican uusin voide Stabilizing Repair Cream (73€) sopii myös hyvin helposti ihottumaiselle iholle. Varsinkin atoopikot hyötyvät sen suojaavasta vaikutuksesta. 
Kuitenkaan itse ei pidä lähteä arvailemaan ihottuman nimeä tai hoitotarvetta, vaan ensin ihoa kannattaa näyttää kosmetologille tai lääkärille. Monella atoopikolla ihottumat toistuvat vuodesta toiseen aika saman tyyppisinä ja he ovatkin itse taitavia tietämään, mikä milloinkin on sopivinta. Kokenut kosmetologi on hyvä apu silloin, kun tarvitaan neuvoja sopivista kosmetiikkatuotteista.




Tähtitarjoukset 16.10. asti:

⭐️ Muista myös osallistua arvontaan kommentoimalla hoitolan julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voi osallistua 16.10. asti.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tulevista tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Paula13:16

    IS Clinicalin Active peel system on ilmeisesti riittävän hellä myös atoopikolle? Ajattelin tänä iltana testata ensimmäistä kertaa ko tuotetta.
    Paula.susanna@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauneushoitola15:10

      Active Peel Systemiä voi atoopikko käyttää, mutta ei siinä vaiheessa, kun iho on rikki ja ihottuma pahimmillaan. Tämä syksy on hyvä ajankohta käyttää Active Peel System noin 2-3 kertaa viikossa.
      Tuo ykköslappunen saattaa kihelmöidä hyvin voimakkaasti kuivalla iholla, mutta sitä ei pidä säikähtää. Kakkoslapun levitys poistaa kihelmöinnin ja iholle jää puhdas, raikkaan viileä tunne.


      Inkeri

      Poista