perjantai 22. maaliskuuta 2024

Järjenkäyttö on sallittu kauneuskirurgiassakin

Kirjoitan taas kerran pääkoppa sauhuten tätä tekstiä, kun olen niin tuohtunut ja ihmeissäni viime päivien uutisista ulkomailla tehtyjen kauneuskirurgisten operaatioiden aiheuttamista terveysongelmista. Miksi ihmeessä ei opita, että halpa ja hyvä eivät tule samassa paketissa.
Vakava tulehdus voi syntyä pienestäkin

Ihmettelin jo 80-luvulla sitä, miten ihmiset vaarantavat terveytensä sen takia, että saavat jotain halvalla. Tein 80-luvulla vielä paljon jalkahoitoja ja silloin ei yhtään ymmärretty, miten tärkeää terveydenhoitoa sännölliset jalkahoidot ovat. 
Niihin aikoihin elettiin suurinta Thaimaa-buumia ja ihmiset kertoivat, miten rannoilla tehtiin jalkahoitoja yhdellä dollarilla. Samaan hintaan vielä joku pikkulapsi viuhtoi palmunlehvällä viilennystä jalkahoitoasiakkaalle. Sitten tultiin kotiin ja maattiin sairaalassa pari viikkoa antibioottitiputuksessa, mutta ei se mitään, kun jalkahoito oli halpa. Tänä päivänä sairaanhoito tulee kotiin asti tekemään antibioottitiputuksen, niin saa maata kotisohvalla ja parannella halpuutuksen tuomia ongelmia. 
Nykyisin turistien hygieniavaatimukset ovat järkiperäistyneet ja vähemmän enää on näitä rannalla tehtyjä ns. jalkahoitoja. Eikä aina ole kyse edes huonosta hygieniasta, vaan erilaisesta bakteerikannasta. Aasian lämpimissä olosuhteissa ihmisten ihon normaali bakteerikanta voi olla suomalaiselle niin vieras, että jo se aiheuttaa tulehdusoireita. Yleensä näissä sairaalaan johtaneissa jalkahoidoissa ei ollut tapahtunut mitään radikaalia virhettä, vaan pienen pieni nirhama riittää bakteeriportiksi. 
Nykyisin ei kynsien leikkaaminen riitä, vaan ulkomaille matkustetaan halvan kauneuskirurgian perässä. Siinä otetaan niin suuri riski, että itse en siihen ikinä ryhtyisi. 


Halpaa kauneuskirurgiaa

Netissä kerrotaan useita tarinoita pieleen menneistä kauneuskirurgisista leikkauksista esimerkiksi Turkissa, Puolassa ja Thaimaassa. Tiedon puutteesta ei tarvitse kärsiä, vaan sairaalatarinoita riittää, kun Suomessa yritetään pitää potilas elossa ulkomailla tehdyn operaation jäljiltä.
Jokaisessa videossa tai uutisjutussa ihminen kertoo, ettei tiennyt, millainen riski ulkomailla tehty kauneusleikkaus olisi. Ihmettelen tätä kovasti. Ihminen osaa varata itselleen lentolipun ja leikkausajan vieraaseen maahan, mutta ei osaa selvittää leikkauksen riskejä. Tätä on vaikea uskoa.
Eniten minua ärsyttää tämä vetäytyminen tietämättömyyden taakse ja suomalaiset veronmaksajat joutuvat sitten kustantamaan tämän tietämättömyyden. 
Yleensä puhutaan useiden viikkojen tai kuukausien sairaalakeikasta sen jälkeen, kun kotiudutaan kauneuskirurgisesta leikkauksesta Suomeen. Tämä tulee maksamaan yhteiskunnalle todella paljon. 
Siitäkin olen kirjoittanut, että myös Suomessa kauneuskirurgia on riski. Suomen lainsäädäntö ei estä yleislääkäriä tekemästä kauneuskirurgisia leikkauksia. Lähes jokaisessa vähänkin isommassa Suomen kaupungissa on joku lääkäri, joka leikkelee kasvojen aluetta ilman plastiikkakirurgian pätevyyttä. 
Näitä ”ryppyräätäleitä” vai sanoisinko ”ryppylääkäreitä” on ulkomailla vielä enemmän kuin Suomessa. Toivon, että ainakin tämän blogin lukijat selvittävät tarkoin, millaiselle lääkärille mennään kauneuskirurgiaan.⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 19.3.-1.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti