Olen ollut lapsesta asti lukutoukka ja kiinnostus kirjoihin on kantanut minua läpi elämän välillä hyvin stressaavissakin vaiheissa. Äänikirjat ja e-kirjat ovat lisänneet entisestään harrastustani ja nämä netissä olevat kirjakerhot ovat loistavia.
Kevyttä jännitystä
Pääasiassa luen tai kuuntelen tietokirjoja, enkä vieläkään ole päässyt kiinni kaunokirjallisuuteen, josta pidin kolmekymppisenä. Aloin jo pikkutyttönä lukemaan sotahistoriaan perustuvia kirjoja, kuten Margaret Mitchellin Tuulen viemää, joka kertoo USA:n sisällissodasta.
Tietokirjojen rinnalla olen välillä innostunut dekkareista ja pohjoismaalaiset dekkarit ovat olleetk mieleisimpiä. Kotimaisia jännityskirjoja olen pitänyt hiukan lapsellisina, vaikka joskus luin kyllä kaikki Leena Lehtolaisen kirjat.
Tänä talvena olen alkanut pitämään vähemmän verisistä poliisitarinoista ja aivan ihana löytö on Anna Breitholtz Monsénin Lina Lanz -sarja. Siinä entinen poliisi Lina Lanz on päätynyt pitämään kissahotellia ja samalla hän ratkoo rikoksia. Nimenomaan tuo kissa-asia sai minut kiinnostumaan näistä kirjoista ja suosittelen niitä muillekin. Ne eivät ole ihan niin hömppää, kuin aluksi luulin, mutta kuitenkin kevyttä kuunneltavaa.
Minusta on ihanan rauhoittavaa kuunnella äänikirjaa ja askarrella tai neuloa samalla. Vielä, kun sylissä hyrrää kasa kissoja, siinä on koko elämän autuus.
Historiaa ja jännitystä
P. D. James kirjoittaa jännityskirjoja, joissa liikutaan Englannin yläluokan piireissä ja niissä on samalla yhtymäkohtia oikeaan historiaan. Joidenkin mielestä ne voivat olla pitkäveteisiä ja kielellisesti koukeroisia, mutta nekin rentouttavat minua.
Maria Langin kirjat ovat hiljattain ilmestyneet myös äänikirjoina ja nehän ovat jännityskertomuksia 1940-50-luvun Ruotsista. Ne ovat vähän samantyyppisiä kuin Agatha Christien dekkarit. Nuo Agatha Christien kirjat ovat niin moneen kertaan filmatut elokuviksi tai tv-sarjoiksi, että niihin olen itse jo aika kyllästynyt.
Nykyaikaan sijoittuvia brittidekkareita on Harry Potterin kirjoittaneen J. K. Rowlingin salanimellä Robert Galbraith kirjoitetut jännärit. Ne ovat sujuvasti tehtyjä ja juonenkäänteet ovat ovelia, mutta ne ovat ihan liian pitkiä tarinoita. Yksi kirja kestää kuunnella noin parikymmentä tuntia ja siinä ajassa juoni ehtii jo vähän kadota.
Harva työssäkäyvä ehtii kuuntelemaan kuin 2-3 tuntia päivässä ja kun kirja jakautuu moneen päivään, jännitys katkeaa ja alkuosa alkaa jo unohtumaan. Tietysti kirjan lukijalla on suuri merkitys ja itse pidän Erja Mantoa, Krista Putkonen-Örniä ja Jukka Pitkästä parhaimpina.
Huom. Tähtitarjoukset viimeistä päivää tänään ma 18.3.
⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 5.-18.3.-24.
Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti