lauantai 23. maaliskuuta 2024

Miliumien poisto on taitolaji

Nyt, kun kevätaurinko paljastaa kaiken, alkaa tulla enemmän ajanvarauskyselyitä uusilta asiakkailta. Aika monella on ollut ongelmana miliumit eli luufinnit ja voin sanoa, että niiden poistossa mitataan kosmetologin ammattitaito.


Miliumeja eli luufinnejä ei kannata itse yrittää poistaa.


Mikä on miliumi?

Omasta mielestäni yksi osaamisalueeni on tämä miliumien poisto. Ajattelen ehkä vähän omahyväisesti, että ellen minä saa miliumia pois, ei niitä saa kukaan muukaan kosmetologi. Ilmeisesti maineeni on myös kiirinyt, koska asiakkaita käy monen sadan kilometrinkin päästä kasvohoidossa miliumien takia.
Miliumihan on valkoinen kova talipallo, joka tulee huokosen suulle, eikä se lähde itsestään pois. Yleensä syy miliumeihin on ihon epätasapaino ja pintakuivuus. Ihon pinta on niin kireä ja kuivunut, että hilseilevä kuollut solukko tukkii huokosen suuaukon. Normaali talineritys ei pääse huokosesta ulos ihon pintaan, mistä sen voi pestä tai kuoria pois. Talista alkaa muodostua tulppa huokosen suulle ja usein tuo tali muuttuu kuivaksi ja kovaksi palloksi. Nämä pallot näkyvät selvästi ja ne ovat vaikeita peittää meikilläkään. Samalla ne tuntuvat käsiin epätasaiselta ryhelmältä, mikä kiusaa ihmistä meikkiä ja muita voiteita levitettäessä. 
Kansanomainen nimitys miliumeille on luufinni, joka kuvaa sitä, että ihotali on muuttunut kovaksi kuin luu. Itse näitä miliumeja ei saa pois, eikä kannata edes yrittää. Olen kuullut lukuisia tarinoita asiakkailta, kun he ovat itse yrittäneet miliumia poistaa ja tuloksena onkin vaikea tulehdus. Pahimpia tapauksia ovat ne, kun tulehduksesta onkin lähtenyt ruusuinfektio, mikä on hyvin vakava sairaus kasvojen alueella. 
Tyypillisin kohta miliumeille on silmänympärysiho, joka on ohutta ja kuivuu liikaa vielä helpommin, kuin muu kasvojen alue. 
Olen kokemuksen kautta oppinut hyvän tekniikan miliumien poistoon, mutta minäkään en pysty niitä poistamaan omista kasvoistani. Hyvin harvoin minulla on miliumeja ollutkaan, mutta niiden poistaminen itse, on lähes mahdotonta. Kädet ja sormet pitäisi saada juuri oikeaan asentoon ja aina on tiellä nenä tai silmät. 
Joten älkää pahoinpidelkö ihoanne, vaan kääntykää aina kosmetologin puoleen miliumien kanssa.


Miliumien syntyä voidaan ennaltaehkäistä

Yleensä paras valinta on tilata aika Nanolift-kasvohoitoon (131€) tai Puhdistavaan ja kosteuttavaan kasvohoitoon (98€). Kummankin hoidon yhteydessä voin poistaa miliumeja, mutta vain noin parikymmentä kerrallaan. Harvoin kenelläkään on kymmeniä miliumeja ja yleisempää on, että niitä on 3-5 kappaletta. Näitäkin tapauksia on, että miliumeja on ilmestynyt todella paljon ja silloin niitä ei voi kaikkia poistaa kerralla tulehdusvaaran vuoksi. 
Ilman kasvohoitoa en suostu miliumeja poistamaan ja syynä on juuri tämä tulehdusvaara. Joskus hoitolaan piipahtaa asiakas suoraan kadulta ja kuvittelee, että minä vain kesken kaiken nappaisin pois pari miliumia. Näin se ei onnistu, vaan iho pitää pehmentää oikeanlaisella kuorinnalla ja käsitellä tulehdusta rauhoittavilla aineilla poiston jälkeen. 
Yleensä asiakkaan iho on todella kuiva ja kiristynyt ja silloin vaaditaan kosteuttavaa hoitoa, jottei miliumit tule heti takaisin. Myös kotihoitotuotteisiin kannattaa panostaa, jotta pystytään ennaltaehkäisemään uudet miliumit. 
Riittävä kuorinta on tärkeä asia ehkäisemään miliumien syntyä. Esimerkiksi Dermalogican Daily Microfoliant (68€) on hyvä valinta tai iS Clinicalin Cleansing Complex Polish (58€). Kumpaakin voi ja pitääkin käyttää useampia kertoja viikossa. 
Ihon kosteutus on myös tärkeää ja siihen sopii esimerkiksi Dermalogican Circular Hydration Serum (66€) tai ihanan kiinteyttävä ja kosteuttava iS Clinicalin Youth Serum (30ml 189€). ⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 19.3.-1.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Miten kosmetologilla milliumit poistetaan ja onko niitä turvallista kokeilla poistaa itse? Osallistun arvontaan! ms_tiia@hotmail.com

    VastaaPoista