torstai 21. maaliskuuta 2024

Siitepöly ja katupöly ovat iholle rasite

Jo muutaman viikon ovat siitepölyallergiset kärsineet pähkinäpensaan ja muiden aikaisten lajikkeiden siitepölyistä. Eikä varmaan mene kuin pari viikkoa, kun katuja aloitetaan putsaamaan ja joka paikka on hiekkapölyn peitossa ja iho joutuu tosi koville.


Juuri nyt on hyvä hetki hakeutua kasvohoitoon, jotta talven tuoma kuivuus ja muut iho-ongelmat saadaan kuriin.


Pölyt kuluttavat ihoa

Kaikki nämä ilmansaasteet hiovat ihoa kuin hiekkapuhallus ja se on erittäin suuri rasite iholle. Jos iho on jo valmiiksi kuivunut talven jäljiltä, nämä pölyt vain lisäävät ihon ongelmia. Ruusufinni puhkeaa usein keväisin ja syy tähän on lisääntynyt uv-säteily ja ilmansaasteiden aiheuttamat rasitukset. Mitä paremmassa ja terveemmässä kunnossa iho on, sitä paremmin se sietää rasituksia.
Juuri nyt on hyvä hetki hakeutua kasvohoitoon, jotta talven tuoma kuivuus ja ohentuminen saadaan kuriin. Nanolift-kasvohoito (131€) on paras valinta kaikille yli 25-vuotiaille, koska se on monipuolinen hoito, joka aina täsmäytetään jokaisen ihotyypin ja tilanteen mukaan.
Nanolift-kasvohoidossa tehdään oikeastaan kaikki, mitä iholle voi yhdellä hoitokerralla tehdä. Kaikki käytetyt hoitotuotteet sekoitetaan hoidon aikana jokaisen asiakkaan tarpeen mukaan. 
Suurin ongelma, mitä ihon kuivumisesta syntyy, on ihon ohentuminen. Ihon päällimmäiset kerrokset kuluvat pois, kun iho joutuu liian suurelle rasitukselle. Tämä ohentuminen näkyy punoituksena, hilseilynä, couperosana ja pahimmassa tapauksessa ruusufinninä. 
Jos iho oireilee kuivuuttaan jo nyt, se ei todellakaan kestä terveenä mitään pölyjen tuomaa lisärasitetta. Järkevintä on aina ennaltaehkäistä iho-ongelmat, koska jo olemassa olevia ongelmia on paljon vaikeampi hoitaa.


Ruusufinni yleistyy keväisin

Kevät on juuri se ajankohta, kun ihmisiä hakeutuu eniten lääkäriin tai kosmetologille ruusufinnin takia. Yleensä hoitona on pitkä antibioottikuuri eli noin 2-3 kuukautta. Akuuttia tulehdusvaiheessa olevaa ruusufinniä ei enää kosmetiikan keinoin pystytä hoitamaan. Kuitenkin kosmetologin luo kannattaa hakeutua ja pyytää neuvoja ennaltaehkäisevään ihonhoitoon niin, ettei ihottuma enää uusisi. 
Ruusufinni-iho pitää suojata auringolta hyvin ja iS Clinicalin Eclipse SK50 (60€) on ollut ruusufinniasiakkaille mieleinen, koska sitä on saatavissa myös värillisenä. Tämä värillinen versio hiukan peittää punoittavia näppylöitä, eikä iho näytä niin tulehtuneelta. 
Ruusufinniä voi hyvin peittää myös meikillä ja kannattaakin peittää, koska meikki suojaa katupölyltä ja muultakin ulkoiselta rasitukselta. Suosittelen ehdottomasti herkälle ruusifinni-iholle Youngbloodin mineraalipigmenttimeikkejä, joita suosittelee myös Allergia-, iho- ja astmaliitto. Synteettisten meikkivoiteiden hajusteet saattavat ärsyttää ruusufinniä entisestään, joten ne kannattaa unohtaa. 
iS Clinicalin Pro-Heal Serum (113€-188€) rauhoittaa ja vahvistaa ihoa ja jos on taipumus ruusufinniin, kannattaa myös ennaltaehkäistä sitä Pro-Heal Serumilla.⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 19.3.-1.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti