torstai 14. maaliskuuta 2024

Lomatuliaisina kuivunut iho

Yleensä lomailuolosuhteet poikkeavat kotioloista sen verran, että iho on rasittunut ja kuivunut kotiin päästyä. Vakioasiakkaat varaavatkin kasvohoitoajan jo valmiiksi heti loman jälkeen ja varautuvat kuivuuteen oikeilla hoitotuotteilla.


Talvella lomailu etelässä tai pohjoisessa saattaa todella kuivattaa ihon, jos ei huolehdi riittävästä hoidosta ja suojauksesta.


Aurinko ja tuuli kuivattavat

Huomasin Kanarialta palattuani, että ihoni oli ihan poikkeuksellisen kuiva. Jo menolennon jälkeen ihoni kiristi, koska olin taas niin hölmö, etten muistanut ottaa Hyaluronic Ceramide Mist (47€) hoitosuihketta käsilaukkuuni. Nuo mistit ovat huippuhyviä estämään lentokoneen ilmanvaihdon kuivattavaa vaikutusta. Paluulennolla misti oli kyllä moneen kertaan käytössä.
Jo pelkkä vesilaadun vaihdos voi aiheuttaa ihon kuivumista, eikä se tarkoita sitä, että vesi olisi huonompaa kuin kotona. Saarilla tuulisuus on toisenlaista kuin sisäsuomalaisen kotioloissa ja yhdessä voimakkaan uv-säteilyn kanssa se voi aiheuttaa punoittelua ja kuivumista. Aurinkosuojaa kannattaa käyttää pilvisenäkin päivänä, koska säteilyä tulee pilvienkin läpi. 
iS Clinicalin Eclipse SK50 (60€) on kaikille sopiva suojavoide ja siitä miehetkin tykkäävät. Miesten pitää olla erityisen varovaisia, jos päälaki on kalju. Oma mieheni, joka on ollut täysin kalju jo parikymppisestä, suojaa päänsä aina ensin Eclipse SK50 voiteella ja sen lisäksi vielä lippalakilla. Päivän mittaan hän myös lisää puuterimaista iS Clinicalin PerfecTint Powder SK40 (93€) aurinkosuojaa, joka on miellyttävä lisätä hikisellekin iholle. Tyypillisin kohta ikääntyneillä miehillä aurinkokeratoosille on juuri päälaki, joten älkää unohtako sen suojausta. Huulet suojataan LIProtect SK35 (28€) huulivoiteella, joka estää myös kuivumista.

Hiihtoreissu kuivattaa ihon varmasti

Hiihtoreissut ovat yleensä pahimpia rasituksia iholle. Varsinkin Lapissa, jossa vielä saunotaan hiihtoretken päätteeksi. Moni asiakkaani tietää tämän jo etukäteen ja he varautuvat Multivitamin Power Recovery Masque (67€) naamiolla, joka jätetään vaikuttamaan yöksi. 
Sekin pitää muistaa, että meikki on hyvä hoitomenetelmä ja suojaaja rankoissa olosuhteissa. Youngbloodin Natural Mineral Foundation (65€) jauhemainen meikkivoide jää ihon pintaan kuin ohuena suojakerroksena, kuitenkin jättäen luonnollisen näköisen ihon. Aurinkosuojaa siinä ei ole, joten alle kannattaa laittaa tuo Eclipse SK50. 
Helppo tuote on SkinPerfect Primer SK30 (58€), jossa on suojakerroin ja hoitavia vaikutusaineita. Samalla se tasoittaa ihon väriä. Lapin lomalle olisi sopivin ja myös suojaavin Stabilizing Repair Cream (73€). Se sopii yöksi ja päiväksi sekä myös meikin alle ja sen balsamimainen koostumus imeytyy ihon omaan hydrolipidiseen kalvoon ja vahvistaa suojamekanismeja. 




Tähtitarjoukset 18.3. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 5.-18.3.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti