perjantai 29. maaliskuuta 2024

Mummukammoinen Vinski

Pitää taas päivittää näitä meidän kissojen kuulumisia, kun niitä niin moni asiakas kyselee. Meillä on aika erikoinen tilanne Vinski-kissan (4v.) kanssa, koska hän on päättänyt, ettei näytä naamaansa kenellekään muulle kuin minulle ja miehelleni.



Korona-ajan kakara

Emme yhtään ymmärrä, mitä sellaista tapahtui, kun Vinski tuli meille kesällä 2020, että se päätti olla seurustelematta muiden kuin minun ja mieheni kanssa. Äitini on erinomainen kissojen käsittelijä ja tottunut olemaan kissojen kanssa koko ikänsä. Kuitenkin Vinski ryntää heti piiloon, kun kuulee äitini tulevan ovesta sisään. 
Menee Vinski piiloon kaikkia muitakin, mutta se ei ole ongelma. Pieni ongelma on, että hoitaessaan meidän kissoja lomiemme ajan, äitini ei näe kuin neljä kissaa. Tietysti äitini tietää, että talossa on viideskin karvakorva eli Vinski, mutta se on koko ajan piilossa. Myöskään anoppini (92v.) ei ole Vinskiä nähnyt kuin valokuvassa. 
Nyt, kun olimme viikon lomalla, äitini ei nähnyt Vinskiä koko aikana. Kaikki muut neljä ryntäävät heti äitiäni vastaan ja ovat hyvin tuttavallisia, mutta ei Vinski. Äitini laittaa aina ruokaa kissoille niin paljon, että takuulla riittää Vinskillekin. Kyllä se on lomiemme aikana normaalisti syönyt, koska se ei ole mitenkään erityisen nälkäinen, kun palaamme kotiin. Eikä Vinski mitenkään meitä arastele viikonkaan loman jälkeen, vaan tulee ihan muina miehinä heti kiehnäämään meitä. Ymmärrän hyvin, että äidilleni on stressaavaa, ettei hän näe, miten talon viides kissa pärjäilee.


Kissa saa itse päättää

Olemme päätyneet siihen, että Vinski saa itse päättää milloin hän haluaa tehdä tuttavuutta muiden kuin meidän kanssa. Mieheni nauraa, että Vinskillä on mummukammo. Silloin, kun olen yksin kotona, katselen yleensä jotain sotadokumenttia ja Stalinin urut soi ja Stukat huutaa, mutta Vinski nukkuu äänistä huolimatta tyytyväisenä vieressäni. Sitten, jos kuuluu mummun askeleet, Vinski ryntää matalana mahanalusta jalkoja täynnä piilopaikkaansa.
Olemme odottaneet, että Vinski oppisi näistä nuoremmista kissoista Allusta ja Votesta (2v.), ettei ketään pidä pelätä. Allu ja Vote ovat ihan hyvää kaveria mummujen kanssa, vaikka ovatkin huomattavasti arempia tutustumaan kuin Jösse ja Valtsu (16v.). 
Jösse ja Valtsu tekevät heti tuttavuutta, kun meille tulee joku, vaikka aivan vieraskin ihminen. Mummuille ne eivät anna rauhaa ollenkaan, vaan heitä pitää silittää koko ajan. Muutenkin Jösse, Valtsu ja Allu viettäisivät kaiken ajan sylissä, jos vaan ehtii niiden kanssa istumaan. Votekin pyörähtää hetkeksi syliin, mutta sillä on aina niin kova kiire, ettei se ehdi pysähtymään. Vinski vaan on ainoa, joka ei halua olla sylissä, vaan lähtee heti pois, jos sitä yrittää ottaa. Kuitenkin Vinski rakastaa Valtsua ja jos Valtsu on mieheni sylissä Vinski saattaa mennä nuolemaan ja pitämään hyvänä Valtsua, mutta pitkäksi aikaa se ei jää syliin nukkumaan. 
Yleensäkin Vinski pitää meihin hiukan etäisyyttä ja se haluaa olla siellä missä mekin. Esimerkiksi iltaisin katselemme tv:tä porukalla, mutta Vinski nukkuu metrin etäisyydellä muista.





⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 19.3.-1.4.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

1 kommentti:

  1. Anonyymi21:41

    Vinski kuuluu niihin päättäväisiin tyyppeihin, jotka määrittelevät tarkoin, ketkä saavat kuulua heidän ikiomaan ydinjoukkoonsa. Neuvotteluvaraa ei ole.

    Iloista pääsiäistä.

    Leena

    VastaaPoista