perjantai 15. maaliskuuta 2024

Järkeviä kosmetiikkaostoksia

Olen talven aikana useampaan kertaan katsellut lentokentän tai laivan kosmetiikkaosastoja, jotka ovat niin sanotusti verovapaita. Pääasiassa ihmisillä palaa satasia tuotteisiin, jotka eivät sovi heille tai ne eivät toimi yhdessä. 



Vaikutusaineisiin kannattaa panostaa

Nuo taxfree-myymälät ovat täynnä kosmetiikkaa, jota tuskin kukaan ammattilainen eli kosmetologi käyttää. Luulisin, että sekin pistäisi kuluttajia hiukan miettimään, miksi näiden myymälöiden kosmetiikkaa ei ole kosmetologien myynnissä ja käytössä. Syy tähän on se, ettei näiden tunnettujen hoitosarjojen vaikutusaineet riitä siihen työhön, mitä kosmetologi tekee. Näissä sarjoissa ei ole myöskään erityistuotteita kasvohoitoja varten.
Kaikissa ammattilaistuotteissa on vielä erikseen tuotteet hoitoihin, eikä niihin käytetä samoja, mitä asiakkaalle myydään kotiin. Ammattikäyttöön tarkoitettujen tuotteiden vaikutusainepitoisuus on noin 70% ja näissä taxfree-myymälöiden tuotesarjoissa se on noin 2-25%. 
Moni on huomannut, että kampaajan myymät shampoot ja hoitoaineet ovat paljon tehokkaampia, kuin kemppariosastojen tuotteet. Ihmettelen, miten kauan menee, ennen kuin kuluttajat huomaavat tämän saman asian ihonhoitotuotteiden kanssa. 
Olen harmissani kuluttajien puolesta, että he tuhlaavat rahaansa hyvin ajattelemattomasti. Samalle rahalle saa huomattavasti suuremman vastineen ostamalla ammattisarjoja ja kysymällä ohjeita kosmetologilla. 
Olen välillä ihan turhautunut, kun kasvohoidossa käynyt asiakas kertoo ostaneensa sitä ja tätä, mitkä eivät mitenkään tue hoitolassa tehtyä hoitoa. 
Ellei halua jostain syystä ostaa tuotteita minulta, niin ne voi ostaa vaikka joltain toiselta kosmetologilta. Tiedän, että on niitäkin asiakkaita, jotka eivät halua ostaa tuotteita minulta, etten vain pääse rikastumaan heidän rahoillaan. 


Kosmetiikan taxfree-myynti on menneisyyttä

Nykyäänkin puhutaan taxfree-tuotteista, mutta tuo verovapaus on ilmeisen laaja käsite ja osittain mielikuvaa. Joillakin liikkeillä lentokentällä on myynnissä Dermalogican perustuotteita, lähinnä kosteusvoiteita. Näin oli myös Puerto de la Cruzin lentokentällä ja taas kerran hämmästyin tuotteiden hintoja. Jokainen tuote oli noin 5-10€ kalliimpi, kuin minun hoitolassani. Jos tällainen verovapaus olisi todellisuutta ne olisivat 24% edullisempia. 
Tosin myymieni tuotteiden kohdalla kaikki ovat tuontitavaraa Eurooppaan ja niiden hinta on sama lähes kaikkialla. Vietnamissa Saigonissa olen nähnyt kalleimmat Dermalogican tuotteet ja siellä oli myynnissä eräässä hoitolassa vain pigmenttiläiskiin tarkoitetut tuotteet. Niiden hinta oli noin 50% enemmän kuin minun hyllyssäni. 
On hyvin tyypillistä, että Aasiassa myydään amerikkalaisia pigmenttiä vaalentavia tuotteita. Aasialaiset ostavat innoissaan ihonväriä vaalentavia tuotteita ja me taas ostamme itseruskettavia. 
Myös Bangkokin kauneushoitoloissa olen nähnyt Dermalogicaa ja se on ollut parikymmentä prosenttia kalliimpaa kuin meillä. Tosin Kiinan läheisyydessä kannattaa olla tarkkana, ovatko tuotteet sitä, mitä purkissa lukee. Kannattaa muistaa, että Dermalogica on yksi eniten kopioiduista kosmetiikkasarjoista ja kaikki ei ole sitä miltä näyttää.



Tähtitarjoukset 18.3. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 5.-18.3.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti