lauantai 16. maaliskuuta 2024

Vain käytetty ihonhoitotuote auttaa

Tuttu sanonta on, että vain otettu lääke auttaa ja tätä mukaillen totuus on, että vain käytetyt ihon kotihoitotuotteet auttavat. Aika tyypillistä on, että kosmetologin luokse tulee asiakas, joka toivoo suuria muutoksia yhdestä kasvohoitokerrasta.




Iho tarvitsee säännöllistä hoitoa

Kirjoitin jo viime viikolla siitä, miten helposti petytään kosmetologin työhön, kun yhdestä kasvohoidosta ei saadakaan niin näkyviä tuloksia, kuin asiakas on odottanut. Tämä on niin ikävä tilanne, joten palaan asiaan vielä uudestaan. Kevät on yleensä ajankohta, kun kosmetologille tullaan ensimmäisiä kertoja. Kirkas auringonpaiste paljastaa rypyt sekä värivirheet ja niihin halutaan apua. 
Pyrin aina kertomaan uudelle asiakkaalle selkeästi, mitä kasvohoidoilla ja siihen liittyvällä kotihoidolla on mahdollista saavuttaa. Joskus asiakas näyttää, minkä rypyn hän haluaa poistettavaksi ja mitä kohtaa pitää hoitaa eniten. Tuon jo tässä kohtaa esille, ettei kasvohoidolla ole mahdollista poistaa jo syntynyttä ryppyä, joka on vuosikymmenten ilmehdinnän tulos. 
Asiakas voi myös harmistua siitä, että kerron totuuden suoraan, enkä lähde ylläpitämään turhia toiveita. Suurin harmituksen aihe yleensä on se, että kerron kotihoidon merkityksestä. Vuosien varrella useampi asiakas on närkästynyt kotihoito-ohjeistani ja kokenut ne hoitotuotteiden tyrkyttämiseksi. Tässä voi olla kyse myös siitä, että ilmeisen harva kosmetologi antaa kotihoito-ohjeita ja en osaa tarpeeksi perustella, miksi sen teen.


Kosmetologin työtä voi verrata hammaslääkäriin

Nykyisin uuden asiakkaan kohdalla vertaan työtäni suuhygienistin tai hammaslääkärin työhön. Ei ole kovinkaan hyvää purukaluston hoitoa, jos käydään hammaskivenpoistossa puolivuosittain, mutta kotona hampaita ei pestä.
Iho on samalla tavalla elimistön osa, kuin hampaat ja lihaksistokin. Iho vaatii päivittäisen puhdistuksen, kosteutuksen ja suojauksen ihan kuin suukin vaatii oman hoitonsa. Parhaat ohjeet ihonhoitoon antaa se kosmetologi, joka tekee kasvohoidonkin. Ei ole kovin järkevää käydä säännöllisesti kasvohoidossa, mutta käyttää kotihoidossa ihan mitä sattuu. 
Tämä jokapäiväinen ihonhoito on erittäin tärkeää ja siihen kannattaa panostaa. Kasvohoitokäyntejä voi harventaa, mutta kotihoito kannattaa tehdä ohjeideni mukaan. Hoitolassani voi käydä ostoksilla, vaikka ei kasvohoidoissa kävisikään. Neuvon mielelläni kotihoidossa muitakin, kuin kasvohoidossa kävijöitä.
Ihonhoito kotona on kivaa ja rentouttavaa, eikä sitä kannata pitää pakkopullana. Itse koen panostavani omaan terveyteeni ja hyvinvointiini, kun teen päivittäiset ihonhoitorutiinit.
Iän myötä ymmärtää, että on pitkälti onnenkauppaa, kuinka terveenä elämänsä saa viettää. Mitä enemmän ikää tulee sitä suuremmaksi nousee mahdollisuus sairastua vakavasti. Omassa ystäväpiirissäni kaikki ovat jo sairastaneet jonkun syövän ja olenkin kiitollinen, kun saan olla terve. Siksi mielelläni panostan kaikkeen siihen hyvinvointiin, mihin itse pystyn vaikuttamaan. 




Tähtitarjoukset 18.3. asti:


⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 5.-18.3.-24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

2 kommenttia:

  1. Siltsu14:35

    Mukana arvonnassa. Siljamaria888@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen ja tärkeä kirjoitus. salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista