perjantai 1. maaliskuuta 2024

Suojaa iho sateelta ja tuulelta

Nyt on ollut jo useita päiviä hyvin kosteita ja tihusateisia päiviä ja juuri tällainen säätila on erittäin kuivattava ja ihon pintaverisuonia rasittava. Tämä kylmä sade ja kuiva sisäilma lisäävät couperosaa eli laajentuneita verisuonia sekä kuivattaa ihoa.


iS Clinicalin Extreme Protect SK40 PerfecTint on laadukas päivävoide, joka suojaa hyvin sekä auringolta että muiltakin ulkoisilta rasituksilta ja myös vahvistaa ja uudistaa ihoa.


Sade rasittaa ihoa

Tämän hetkinen sade ja kostea sumu ei ole mitään lempeää kesäsadetta, jota iho sietäisi hyvin, vaan erittäin suuri rasite iholle. Ensinnäkin se kannattaa muistaa, että tuo sade voi olla varsinaista likavettä, jossa on kaikki ilmakehän myrkyt tiivistettynä. Se pitää ehdottomasti pestä pois iltaisin, eikä jättää iholle muhimaan.
Toinen rasitus on sadeveden kylmyys, mikä on ehkä muutaman asteen plussan puolella ja kun se kohdistuu ihoon, jonka lämpötila on noin 37 astetta, tekevät hiusverisuonet hulluna töitä pitääkseen ihon lämpötilan normaalina. Tämä lämpötilaero saa hiusverisuonet laajenemaan, kun elimistö pyrkii pitämään ihon lämpötilan normaalina. Kylmä vesi taas supistaa verisuonia ja hiusverisuonet joutuvat niin koville, että osa niistä jää pysyvästi laajentuneeksi ja seurauksena on punakka couperosaiho. 
Meikki tai fysikaalinen aurinkosuoja estää sadeveden likajäämiä imeytymästä ihoon ja samalla ne jonkin verran vähentävät lämmönvaihtelun haittoja verisuonissa. Jos iho on hyvin hoidettu ja normaalin paksuinen, se pystyy kohtuullisen hyvin suojaamaan verisuonia. Ohentunut ja kuiva iho ei pysty verisuonia niin hyvin suojaamaan ja siksi kuivuudesta kärsivä iho on usein myös punoittava. 
Minulla on ollut tänä talvena parikin uutta asiakasta, jotka ovat jo lähellä eläkeikää ja heillä oli ongelmana couperosa. Itsekin hämmästyin, miten hyvin 3-4 Dermatude-kasvohoidon jälkeen punakkuus on hävinnyt ja verisuonet näkyvät enää hivenen. Kummallakin on ollut käytössä Dermalogican Stabilizing Repair Cream (73€) päivällä ja iS Clinicalin Sheald Recovery Balm (94€) yöllä. Seerumina on ollut Dermalogican Smart Response Serum (148€). 

Meikki on hyvä suoja

Meikki on helpoin tapa suojata iho ulkoiselta rasitukselta. Esimerkiksi Dermalogican SkinPerfect Primer SK30 (58€) on monella tapaa suojaava, kun siinä on uv-suojakin. Myös Dermalogican uudempi PoreScreen SK40 (62€) on erinomainen suojatuote ja siinä on väriä vain häivähdys. Sitä voi myös käyttää yksinään päivävoiteena ja siitä tulee takuulla ensi kesän suosikkituote. 
Uusi Yumi Make-upin Face Primer (48€) antaa väriä aivan aavistuksen, mutta suojaa oikein hyvin sadeveden saasteilta ja kuivattavalta vaikutukselta. Tämä Face Primer on erittäin hyvä niille, jotka eivät halua näkyvää meikkiä, mutta tarvitsevat sen suojaavan vaikutuksen.
Yumin BB Crème (35€) on myös hyvin suojaava ja siinä on tiivimpi pigmenttipitoisuus, joten se suojaa pakkaseltakin hyvin. Se on voidepohjaltaan hyvin kevyt, mutta pigmentti on tiiviimpää, joten se on kohtuullisen peittävä. Tämä BB Crème on selvästi peittävämpi kuin Dermalogican SkinPerfect Primer SK30. 
Sateen ja tuulen suojana toimii hyvin myös iS Clinicalin Extreme Protect SK40 PerfecTint (101€), jota on saatavilla värillisenä ja värittömänä. Se perustuu täysin fysikaaliseen suojaukseen eli se heijastaa uv-säteilyn poispäin ihosta. Extreme Protect SK40 PerfecTint on koostumukseltaan ihoa vahvistava ja uudistava laadukas päivävoide, joka on samalla aurinkosuojavoide. Värivaihtoehtoja siinä on kaksi eli vaaleampi Beige ja tummempi Bronze ja sitten vielä väritön versio. 
Ellei haluaisi käyttää mitään värillistä voidetta tai meikkivoidetta, niin parhaan suojan sadetta, tuulta, pakkasta ja aurinkoa vastaan saa, kun laittaa ensin Stabilizing Repair Creamin ja sen päälle tämä iS Clinicalin Extreme Protect SK40 voiteen väritön vaihtoehto.





⭐️ Muista myös osallistua arvontaan seuraamalla ja kommentoimalla hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron lahjakortti verkkokauppaan, joka arvotaan kahden viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 20.2.-4.3.24.


Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti