sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Onko hiukset tärkeämpi kuin kasvojen iho?

Kasvohoidossa on pakko laittaa päänauhalla ja myssyllä hiukset pois kasvoilta, koska työstä ei tule mitään hiusten ollessa valloillaan. Monelle asiakkaalle tämä on hirveä tilanne, koska hiuksia ei saa sotkea.

Hoidetut hiukset ja hoitamaton iho

Keskustelen päivittäin näistä hiuksista ja niiden kauheudesta kasvohoidon jälkeen. Joskus melkein pahoitan mieleni, kun kahden tunnin kasvohoidon jälkeen asiakas vaan kauhistelee otsatukan väärää asentoa. Ihmettelen myös miksi ne hiukset ovat niin paljon tärkeämmät kuin kasvot ja iho. Ihminen viitsii tälläillä hiuksiaan puolituntia joka aamu, mutta seerumin käyttö voiteen lisäksi on ylivoimainen tehtävä. Kukaan ei kyseenalaista hiusvaahtoja-ja geelejä tai muita aineita joita hiuksiin laitetaan, mutta ihonhoidossa epäillään, että onko hoitotuote tarpeellinen. Tämä ristiriita on aika monella suoraan nähtävissä. Puolet naisista jotka tulevat kadulla vastaan ovat laittautuneet kauniisiin vaatteisiin ja hiuksissa on joka karva asennossa, mutta kasvojen iho näyttää likaisen harmaalta hoidon puutteesta. Nyt en tarkoita meidän vakioasiakkaita jotka ovat kaikki hyvin hoidettuja ja kauniita naisia. Tunnen suurta harmitusta, kun minun työni jää vähempi arvoiseksi kuin kampaajan tekemä työ. Hiukset eivät sairastu hoidon puutteesta, mutta ihottumat voi iskeä kosteuden puutteesta. 


Ihmisellä on tietty käsitys omasta ulkonäöstään

Nyt en moiti ketään vaan pohdin näin kirjoittamalla miksi ihmiset toimii niin kuin he toimivat. Monta kertaa päivässä kuulen kuinka järkyttynyt ihminen on ellei jokainen hiuskarva ole vanhalla paikallaan. Ihmettelen, että voiko elämä olla niin pienestä kiinni. Olenkohan ihan väärässä, kun ajattelen ettei kukaan katso toisen tukkaa niin, että huomaisi sen olevan pystyssä enemmän kuin ennen? Ihminen on yleensä niin itsekeskeinen ettei toisen olotilaa paljon huomioida ellei siinä ole tosi radikaalia muutosta. Ihmisellä on niin vakaa mielikuva omasta ulkonäöstään ettei se saa poiketa siitä yhtään. Ellei hiukset ole prikulleen niin kuin ne ovat aina olleet se on katastrofi. Totta kai hiukset rasvoittuu ja littaantuu kasvohoidossa, mutta onko se niin vakava asia. Hierojalla käydessä tapahtuu sama asia, mutta minä en ainakaan ole odottanutkaan mitään muuta. Olen jutellut monen hierojan kanssa näistä asiakkaiden hiuksista, kun myös heitä moititaan tästä sotkemisesta. Hekin kokevat sen loukkaavana, että hyvin tehdyn työn jälkeen asiakas näkee vain hiuksensa ja on niistä suorastaan vihainen. Ilmeisesti asiakkaan ärsyyntyminen sotketusta tukasta on niin voimakas, että se ohittaa käytöstavat. Kasvohoidon jälkeen meillä saa ihan rauhassa laitella hiuksiaan eikä se ole meille mikään ongelma. Kannattaa varautua siihen ettei hiukset ole ihan kampaajan jäljiltä kasvohoidon 
jälkeen. Kertokaa mielipiteenne. Miksi hiukset ovat tärkeämmät kuin iho?

3 kommenttia:

  1. Anonyymi11:25

    En ymmärrä yhtään. Toki hiukset saattavat mennä hieman lyttyyyn - tosin en ole huomannut - mutta kun hieman pöyhäisee, ne ovat varmaan riittävän hyvin taas. Pääasia lienee se upea iho, jonka saa ja hiukset eivät voi olla tiellä hoidon aikana.

    Itse en kyllä harrastakaan sellaista kampausta, että joka karva on kohdallaan.

    Sitä en voi olla ihmettelemättä, että on selkeästi päiviä, että ne asettuvat kuin itsestään kohdalleen ja sellaisia, että eivät. Eli tunnistan bad hair dayn. Mutta tää ei ole kosmetologin tai hierojan vastuulla millään tavalla. Kukaan muu ei toisen huonon tukan päivää tunnistakaan varmaan.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Oisko se tää suomalainen ohut hiuslaatu, joka tekee meistä vähän hysteerisiä joka karvasta ja niiden ojennuksesta. Itsellä lyheni tukka 12 cm viikko sitten ja koko viikon olen potenu uutta kampausta...
    Mutta hoidan kyllä ihoa hiuksia paremmin

    VastaaPoista
  3. Henkilökohtaisesti pidän hiusten- ja ihonhoitoa ihan yhtä tärkeänä. Mutta pesen hiukset 2-3 krt viikossa, kun taas kasvoja hoidan aamuin illoin. Jos siis aamulla on ollut hiustenpesuruljanssi, harmittaa kyllä jos hiukset menee huonon sään tms. takia sotkuun.

    VastaaPoista