maanantai 16. joulukuuta 2019

Nyt uusi hoitotuoli on hankittu


Alkuun joulukalenterimme 16. luukku sekä tiedot arvonnasta ja tarjoustuotteesta: Arvomme joka sunnuntai ja keskiviikko 50 € lahjakortin. Voittajat ilmoitetaan torstaisin ja maanantaisin. Kortin voi käyttää hoitolassa hoitoihin tai tuoteostoihin ja ulkopaikkakuntalaiset voivat käyttää sen verkkokaupan ostoksiin (verkko-ostoksen arvon oltava vähintään 50 euroa). Arvontaan voi osallistua Purkkiarmeijan komentaja blogissa, kauneushoitolamme Facebookissa tai Instagramissa kommentoimalla ja tykkäämällä. Löydät linkit websivultamme.

Tämän viikon tarjoustuote on Dermalogican tuplapakkaus: MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUE (norm. 58 €) ja matkakoko DAILY MICROFOLIANT (norm. 22 €) jauhekuorintaa NYT yht. 65 €!
__________________________________________


Olen aika monelle asiakkaalle kertonut miten kestävä vanha hoitotuolini on ollut. Se oli lähes neljäkymmentävuotta vanha ja kulunut jo miellyttävän pesämäiseksi. Olin vaihtanut pehmusteet siihen useita kertoja, mutta nyt sitä ei enää voinut korjata.

Hoitotuoli on tärkeä osa ergonomiaa

Olin jo aikoja sitten ostanut varalle uuden hoitotuolin, koska tiesin ettei tuo vanha voinut ikuisesti kestää. Hoitotuoli on kauneushoitola suurimpia investointeja ja niiden hinnat ovat 3000-15.000€. Sen takia hoitotuolin ominaisuudet on harkittava tarkkaan ja paneuduttava kunnolla siihen millaisia asiakkaita siinä hoidetaan. Asiakkaiden koko erot ovat suuret ja tuolin pitää olla sopiva niin pitkälle kuin pätkällekin. Täydellistä hoitotuolia ei ole olemassakaan vaan aina tarvitaan lisätyynyjä ja muita konsteja, että kaikki asiakkaat voivat hyvin. Hoitajalle eli kosmetologille hoitotuolin pitää olla täydellisen sopiva, koska minunkin kahdentoistatunnin työpäivät loppuisi siihen, jos joutuisin työskentelemään huonossa asennossa. Siltikin tulee usein tilanteita, että asiakkaan sairauden tai vamman vuoksi pitää työ tehdä hyvinkin hankalassa asennossa. Nykyisin olen oppinut olemaan itsekäs ja säästämään omaa ruumistani, koska haluan olla vielä työkykyinen ainakin kymmenen vuotta. Tuo vanha tuoli oli täysin mekaaninen ja nostin asiakkaat pystyyn ja laskin pitkälleen omien käsivoimien varassa. Onneksi olen terve selästäni ja käsivoimat kehittyi vuosien kuluessa. Nykyään kukaan nuorempi kosmetologi ei suostuisi edes käyttämään sellaista hoitotuolia. Toinen hankala asia vanhassa hoitotuolissa oli ettei se nostanut kuin 110kg ja yli 180-sentiselle se oli hiukan lyhyt. Jouduin aina isompien ihmisten kanssa lainaamaan Marin työhuonetta, mutta nyt minun huoneessakin on tuo sama hoitotuoli kuin Marilla on ollut jo vuosikausia. Oli helppo valita uusi tuoli, koska Mari oli tuoliinsa hyvin tyytyväinen ja se oli kestävä ja tukeva. Se myös nostaa 150kg ja pitkätkin ihmiset saavat siinä hyvän asennon.


Muutos on haaste

Yksi syy siihen, että vetkuttelin hoitotuolin vaihdon uudempaan viime hetkiin asti oli se, että tiedän muutoksen olevan joillekin asiakkaille todella vaikea asia. Tiesin jo etukäteen, että joudun vastaamaan lukemattomiin kysymyksiin miksi, miten ja koska on vaihdos tehty ja se on joskus aika rasittavaa. Uuden hoitotuolin käytössä on suuri opettelu enkä aluksi sitä edes niin isoksi ymmärtänyt. Nykyisessä hoitotuolissa on useita säätömahdollisuuksia ja ne oppii vain tekemällä. Harmittelen sitä, että ensimmäiset asiakkaat joutuivat olemaan huonossa asennossa, koska en hoksannut mitkä säädöt ovat parhaat minkäkin kokoiselle ihmiselle. Se ei auttanut, että koekäytin tuolia Marin kanssa, koska siinä löytyi säädöt vain Marin kokoiselle asiakkaalle. Nyt alan olla tuolin kanssa ihan sinut ja osa asiakkaista pitää tuolia täydellisenä ja jotkut eivät edes huomaa vaihdosta. Kaikki palaute on hyvin tärkeää, että tiedän miten voin vielä asiakkaan oloa parantaa ja suhtaudun asialliseen palautteeseen kiitollisuudella. 
Tämä uusi tuoli mahdollistaa myös sen, että voisin tehdä kasvohoitoa seisten. Suurin osa nuoremmista kosmetologeista tekeekin työnsä seisten, mutta minulle se on vieras ajatus. Ymmärrän, että seistessä on helpompi saada käsiin voimaa ja hoito ei ole niin raskas tehdä. Itse olen työssäni treenaantunut hyviin käsivoimiin ja tekniikkaan ottaa voima pakaralihaksista ja jaloista etten rasita hartioitani. Voisin tietysti kokeilla miten työ sujuu seisten ja asiakkaallehan se on sama istuuko kosmetologi vai seisooko. Mari käyttää vuoron perään kumpaakin asentoa mikä on varmaan kropan rasittumisen kannalta hyvä idea. Joten kerron kyllä sitten, kun minä olen siirtynyt tekemään työni seisten. 

5 kommenttia: