tiistai 17. joulukuuta 2019

Kirjavinkkejä joululahjaksi
Alkuun joulukalenterimme 17. luukku sekä tiedot arvonnasta ja tarjoustuotteesta: Arvomme joka sunnuntai ja keskiviikko 50 € lahjakortin. Voittajat ilmoitetaan torstaisin ja maanantaisin. Kortin voi käyttää hoitolassa hoitoihin tai tuoteostoihin ja ulkopaikkakuntalaiset voivat käyttää sen verkkokaupan ostoksiin (verkko-ostoksen arvon oltava vähintään 50 euroa). Arvontaan voi osallistua Purkkiarmeijan komentaja blogissa, kauneushoitolamme Facebookissa tai Instagramissa kommentoimalla ja tykkäämällä. Löydät linkit websivultamme.

Tämän viikon tarjoustuote on Dermalogican tuplapakkaus: MULTIVITAMIN POWER RECOVERY MASQUE (norm. 58 €) ja matkakoko DAILY MICROFOLIANT (norm. 22 €) jauhekuorintaa NYT yht. 65 €!
_________________________________________


Ajattelin tehdä listauksen hiljattain lukemistani kirjoista, jos joku löytäisi niistä itselleenkin sopivaa. Yleensä taidan lukea sellaisia kirjoja mitkä kiinnostavat eniten miehiä joten tätä listaa voi käyttää joululahjalistanakin.

1. Luiden tie, Ville Ropponen, Ville Juhani Sutila
 - tämä kirja oli ehdokkaana tietofinlandia palkintoonkin ja minusta se olisi saanut sen voittaa. Kirja oli varsin perusteellinen esitys Neuvostoliiton vankileirien eli Gulagin toiminnasta. Nämä miehet matkustivat nyt läpi Venäjän ja kävivät katsomassa kaikki entiset vankileirit ja niiden muistomerkit. En ole aikaisemmin lukenut tästä aiheesta näin täydellistä esitystä ja tuskin sitä on kirjoitettukaan ainakaan suomeksi. Kirja on täyttä totta ja ei ehkä herkälle ihmiselle hyvää luettavaa.
2. Talven soturit, Pasi Tuunainen
- pari viikkoa sitten julkaistu kirja Suomen tekniikasta ja taktiikasta talvisodassa. Oli mielenkiintoista lukea mikä Suomen armeijan tilanne oli käytännössä, kun Neuvostoliitto hyökkäsi. Kirja ei ole kovin tieteellinen eikä siinä ole lähdeviitteitä niin se on hiukan kevyempää lukea.
3. Hitlerin tabut, Norman Ohler
- tämä kirja ilmestyi jo pari vuotta sitten, mutta aihe ei vanhene. Tapausten todenperäisyydestä ei tiedä, mutta ei ole vaikea uskoa, että Hitler lääkitsi itseään aika tuhdisti. Kirjassa avautuu myös 1940-luvun käsitykset sairauksista ja niistä lääkkeistä mitä silloin oli käytössä. Kirja ei ole mitenkään raskas ja jossain kohtaa tapahtumat ovat hiukan huvittaviakin.
4. Auschwitzin apteekkari, Patricia Potsner
-kirja kertoo mielenkiintoisen tosi tarinan natsista joka paljastui vasta vanhoilla päivillään keskitysleirin työntekijäksi. Apteekkari oli varsin hyvässä asemassa Auschwitzissa, koska hänellä oli valta määrätä ihmisen elämästä ja kuolemasta. Kiristämällä ja varastamalla hän keräsikin ihan mukavan pesämunan itselleen ja eleli hyvää elämää meidän päiviin saakka. Vasta viime vuosina hän joutui vastuuseen teoistaan. Kirja antaa myös näkemystä siihen miten muidenkin vanhusten kanssa pitäisi toimia, kun heidät yhdeksänkymppisenä todetaan keskitysleirien murhaajiksi.
5. Kimlandia-silminnäkijänä Pohjois-Korean kulisseissa, Mika Mäkeläinen
-tästä kirjasta kirjoitinkin jo syksyllä tässä blogissa. Toimittaja Mika Mäkeläinen kirjoittaa viihdyttävästi maasta mikä on täynnä ihmisoikeusrikkomuksia. Aihe on rankka, mutta se on jotenkin kepeästi esitetty ettei se ole ahdistava. Erinomainen esitys siitä mitä meidän ympärillä tapahtuu juuri tälläkin hetkellä.
6. Viina, hermot ja rangaistukset, Lasse Laaksonen
-tämä on aivan erinomainen tietokirja siitä miten upseerien henkinen tila kesti sotavuosien rasitukset ja runsaan alkoholin käytön. Kirja ilmestyi jo pari vuotta sitten, mutta siitä on tullut uusintapainos. Lasse Laaksosen tyyli on hyvin pikkutarkkaa ja vilisee sivistyssanoja. Aihe käsitellään aivan perinpohjin ja lähdeviitteitä on runsaasti. Pidän tätä sotahistorian harrastajan perusteoksena, mutta ellei ole jo syvällä aiheessa kirja voi olla liiankin perusteellinen.
7. Palkkana pelko ja kuolema, Ossi Kemppainen
- kirja kertoo suomalaisista jotka lähtivät Neuvostoliittoon 1930-luvulla ja ensin he tekivät tiukasti töitä saadakseen työläisten paratiisin toimimaan. Kuitenkin Stalin päätti toisin ja hiljalleen 1930-luvun loppupuolella suomalaiset ja paljon muutkin ihmiset vain katosivat. Tämä kertoo hyvin mielenkiintoisesta historian vaiheesta josta ei aikaisemmin ole juuri puhuttu. Nytkin nämä tiedot ovat vaikeita saada nähtäväksi ja tutkijat ja kirjailijat ovat hyvin harmissaan, kun Venäjän arkistot taas sulkeutuivat.

Tietysti voisin joku päivä listata dekkareita mitä olen syksyn aikana lukenut. Tämä äskeinen kirjalista ei ole kevyttä luettavaa, mutta niissä on mielenkiintoista tietoa. Aika moni mies tykkää lukea jotain sotaan liittyvää, vaikka ei mitenkään sotahistoriaa harrastakaan. Toivottavasti joku keksii tästä listasta jonkun kivan lahjakirjan. 

9 kommenttia:

 1. Kiitos kirja vinkeistä. Mukana arvonnassa.
  Katja

  VastaaPoista
 2. Mukaan arvontaan.
  Pirjo S
  pirjo.seppala52 at gmail.com

  VastaaPoista
 3. Mukaan arvontaan.
  miumiu83 at gmail.com

  VastaaPoista
 4. Kiitos hyvistä vinkeistä! Vaikka paljon luenkin, niin nämä kaikki uusia juttuja itselle.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mukana :) Hyvää joulun aikaa!
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Anonyymi22:30

  Mukaan arvontaan.
  -minttu47-
  minttu47@gmail.com

  VastaaPoista
 7. Mukana arvonnassa.
  Marjukka

  VastaaPoista
 8. Anonyymi15:34

  Osallistun!
  Hiisukas (hiisukas(at)gmail.com)

  VastaaPoista