tiistai 7. huhtikuuta 2020

Ei oppi ojaan kaada

En ymmärrä miksi ihmiset kauhistelee, kun pitää olla kotona eikä ole mitään tekemistä. Kotihan on maailman paras paikka ja nykypäivänä netti on täynnä tietoa ja tekemistä. Toisaalta ihmiselle tekee myös hyvää olla joskus tekemättä yhtikäs mitään.


Webinaarit ovat huippukeksintö

Olen todella ilahtunut, että omalla alallani on lisätty webinaarien määrää nykytilanteesta johtuen. Minua on kiehtonut kovasti ajatus, että voin etäopiskella netin kautta eikä aina tarvitse raahautua johonkin koulutuspaikkaan. Olen koko talven käyttänyt tätä mahdollisuutta HAMK:n Venla-projektissa, joka on suunnattu naisyrittäjille.
Tämä koronakriisi pakotti ottamaan äkkiä käyttöön kaikki etäopetukset ja videokokoukset ja ne jää varmasti käyttöön kriisin jälkeenkin. Eniten olen kiitollinen iS Clinicalin maahantuojalle, joka alkoi järjestämään webinaareja heti, kun Suomi meni kiinni. Tähän asti heillä ei ole ollut webinaareja, mutta Dermalogica on järjestänyt lyhyitä tietoiskuja netissä jo yli vuoden verran.
iS Clinical perustuu tieteeseen ja sen käyttö vaatii kosmetologilta paljon. Tätä hoitosarjaa ei kannata niiden kosmetologien käyttää, jotka eivät ole kiinnostuneet jatkokoulutuksesta, tai jos oma ammatillinen koulutus on heikko. Minulle tämä jatkuva kouluttautuminen ja uuden oppiminen on elämän suola ja olenkin nyt ahminut kaikkea koulutustarjontaa.



Ammattitaito kuntoon nyt

Näitä iS Clinicalin webinaareja on 2-3 kertaa viikossa ja ne ovat noin tunnin mittaisia kerralla. Nyt käydään läpi kertausta kaikkien tuotteiden ominaisuuksista ja raaka-aineista. Joka webinaarissa käydään läpi yksi tuote. Ymmärrätte varmaan miten monipuolisia ja tietorikkaita nuo koulutukset ovat, kun yhdestä tuotteesta riittää kerrottavaa tunniksi. 
Itse huomaan hyvin miten tärkeää tämä tuotteiden kertaaminen on ja harmittelen niiden puolesta jotka eivät halua mitään lisäkoulutusta. Nyt, kun asiakastyö on vähäistä, olisi loistava tilaisuus lisätä ja parantaa omaa ammattitaitoaan. Siinä vaiheessa, kun koronakriisi on ohitettu, mitataan tuo ammattitaito ja asiakkaat haluavat hyvää palvelua. Lisäopiskelu on panostamista tulevaisuuteen, koska tämä tilanne loppuu enemmin tai myöhemmin ja asiakassuhteiden palauttamiseen tarvitaan kaikki keinot.
Vapaa-ajalla kuuntelen mielelläni luentoja historiasta tai äänikirjoja sotahistoriasta. Onneksi niitäkin alkaa olla jo enemmän saatavilla. Luen paljon eri yliopistojen gradutöitä ja väitöskirjoja sotahistoriasta ja odotan, koska joku keksii tehdä niistä myös kuunneltavia. On todella rentouttavaa kuunnella laadukasta tietokirjaa historiasta ja askarrella kortteja kissat sylissä röhnöttäen.



Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta
vaikutatte suoraan pienen yrityksen
selviämiseen koronan aiheuttamasta kriisistä.
Tästä pääset verkkokauppaamme


1 kommentti:

  1. Itse mietin samaa, että nythän on hyvä aika opiskella. Olen huomannut että monet yritykset itseasiassa satsaavat nyt henkilökunnan kouluttamiseen erilaisten verkkokurssien avulla. Ja totta, webinaarejakin riittää vaikka kuinka paljon.

    VastaaPoista