maanantai 27. huhtikuuta 2020

Vaihdevuosien vaikutukset ihoon

Minua harmittaa, että vaihdevuosista puhutaan usein kuin lasten uhmaiästä ja sille vaiheelle saattaa nuoremmat naisetkin huvittuneena naureskella.  Ihan kuin tämä naisen elimistön muutostila olisi joku pilkan aihe. Vaihdevuodet vaikuttavat aivan kaikkeen ja myös iholle tulee suuria muutoksia.




Hikoilu aiheuttaa hankaluuksia

Olen itse jo ohittanut vaihdevuodet, joten voin kertoa siitä vaiheesta ihan omasta kokemuksestanikin. Minulla on monia itseni ikäisiä asiakkaita ja puhe kääntyy usein tuntemuksiin varsinkin vaihdevuosien alkuvaiheessa. Näin olen saanut kokemuksellista tietoa useammalta taholta. 
Vaihdevuosien aikana naisen elimistön tuottama estrogeeni hormoni vähenee ja jää myöhemmin kokonaan pois. Tämä estrogeenin muutos vaikuttaa aivan kaikkeen ja iho helposti ohenee ja vanhenee lyhyessä ajassa huomattavasti. Tämä ihon oheneminen on syy lähes kaikkiin ongelmiin ja toinen ikävä ongelma on hikoilun lisääntyminen. 
Hikoiluaallot tulevat niin voimallisina ja äkkiä, että niihin on vaikea sopeutua. Minuutissa saattaa iskeä hikoilupuuska ja joka huokosesta valuu hikeä valtoimenaan. Tämä on tosi hankala vaihe ja usein meikki menee sotkuiseksi ja iho alkaa punoittamaan ja kiiltämään. Hikiaaltojen vuoksi voiteiden pitää olla hyvin ohuita ja helposti imeytyviä. Tässä vaiheessa meikinpohjustuavoiteiden apu on elintärkeä, jotta meikki ja ihon pinta pysyvät siisteinä. Itse käytän kahta Dermalogican meikinpohjusteainetta päällekäin. Erittäin hyvä ohut päivävoide on nyt tarjouksessa oleva iS Clinicalin WHITE LIGHTENING COMPLEX NYT 139€ (norm.169€). Laitan heti sen päälle Dermalogican HYDRABLUR PRIMER (51€), joka supistaa huokoset ja pitää ihon mattapintaisena. Sen päälle levitän SKINPERFECT PRIMER sk 30 (49€), joka heleyttää ihon väriä sekä silottaa ja tasoittaa pikku ryppyjä. Näiden päälle ei välttämättä tarvita mitään meikkivoidetta, mutta itse käytän vielä YOUNGBLOODIN NATURAL MINERAL FOUNDATION ( 65€) jauhemaista meikkivoidetta. Nämä hoitotuotekerrokset suojaavat ihoa monella tapaa, etenkin voimakkaalta keväiseltä auringolta.


Ohentunut iho rypistyy helposti

Viimeistään vaihdevuosien alkaessa kannattaa suunnitella koko ihonhoito ihan toisenlaisilla tuotteilla. Tuon hikoilun vuoksi voiteiden pitää olla ohuita ja hyvin imeytyviä. Paras yövoide on tarjouksessa oleva SOUND SLEEP COCOON NYT 59€ (78€). Se on geelimäisen ohut sekä hyvin imeytyvä ja sopii aivan kaikille ihotyypeille. Suosittelen sen alle YOUTH SERUMIN (183€), joka kiinteyttää ja vahvistaa ihon kimmosäikeitä. Joillakin liittyy vaihdevuosiin myös pigmenttiläiskät ja koska hormonaaliset muutokset ovat yksi syy niiden syntymiseen, niitä vähentääkseen kannattaa käyttää myös nyt tarjouksessa olevaa WHITE LIGHTENING SERUMIA NYT 72€ (89€). 
Uv-säteily vaurioittaa helposti ohentunutta ihoa lisää ja päivävoiteessa olisi hyvä olla aurinkosuoja varsinkin, jos ei käytä meikkiä.
Erittäin tärkeä asia on ihon hyvä puhdistus ja säännöllinen kuorinta. Tähän Bt-Sonic (126€) ultraäänilaite on mitä parhain lisäys. Sitä voi käyttää kaikkien puhdistustuotteiden kanssa ja erityisesti se toimii Dermalogican kuorintajauheiden kanssa. Tällä hetkellä tarjouksessa on DAILY SUPERFOLIANT NYT 49€ (63€) kuorintatuote, jota voi käyttää lähes joka päivä. 
Vaihdevuosien aikana tuo hikoilu aiheuttaa helposti huokosten tukkiintumista ja puhdistamisen tehostusta tarvitaan. Tuo Bt-Sonic laite elvyttää muutenkin ihon toimintoja, joten sen vanhenemista hidastava vaikutus on merkittävä apu ihonhoidossa.


Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta 
vaikutatte suoraan pienen yrityksen 
selviämiseen koronan aiheuttamasta kriisistä.
Siirry tästä verkkokauppaamme!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti