lauantai 25. huhtikuuta 2020

Yliherkkyyttä tuoksuille on paljon

Omassa työssäni kohtaan hyvin harvoin mitään tuoksuherkkyysongelmia ja siksi en muista tästä aiheesta kirjoittaakaan. Me olemme käyttäneet jo vuodesta 1999 pelkästään hajustamatonta kosmetiikkaa, joten tuoksuherkkyys ei näy meidän hoitolassa.


Tuoksuaineet herkistävät

Yliherkkyys tuoksuille ja tuoksuaineille on hyvin monimuotoista. Jotkut saavat päänsärkyä, pahoinvointia ja hengenahdistusta voimakkaista tuoksuista. Astmaatikot kärsivät teattereissa ja muissa tilanteissa muiden ihmisten parfyymeista. Kosmetiikassa tuoksuaine voi herkistää monella tapaa. Joillakin voiteen voimakas tuoksu aiheuttaa silmien valumista, hengenahdistusta ja tukkoisuutta. Toiset saavat näistä tuoksuaineista ihottumia, vaikka eivät nenällään reagoi hajuun. Minun mielestäni tuoksu hoitavassa kosmetiikassa on aivan turhaa ja siksi käytämmekin tuoksuttomia tuotteita. Kuitenkin on hyvä muistaa, että tuoksu aiheuttaa myös mielihyvää ja hajuaisti on meille tärkeä. Jokainen ihminen muistaa omien vanhempiensa ominaistuoksun tai joku määrätty tuoksu tuo lapsuuden mieleen. Ruokanautintoon kuuluu myös herkullinen tuoksu ja esimerkiksi juuri leivotun leivän tuoksu tai raikas sitruuna ovat kaikille mieleisiä. 


Hajustamattomallakin voiteella on ominaistuoksu

Monella on sellainen käsitys ettei hajusteeton kosmetiikka tuoksu miltään. Tämä ei ole mahdollista, koska jokaisella raaka-aineella on ominaistuoksu. Dermalogicalla on esimerkiksi suosittu raaka-aine laventeli-patsuli-santelipuuöljy, jota on hyvin pidetyssä SOUND SLEEP COCOON NYT 53€ (78€) yövoiteessa. Käytän kasvohoidossa hoitoöljyä, missä on tuo sama seos ja jokainen sanoo tuoksun olevan ihana. Koska tuoksu ei ole lisätty parfyymi tai muuten keinotekoinen tuoksu, se siedetään paljon paremmin. Jokainen iS Clinicalin tai Dermalogican tuote tuoksuu joltakin, koska se tulee raaka-aineista, mutta se  haihtuu ihan hetkessä. Kasvoille levitettäessä tuoksua ei enää tunne. Koska meillä on vain tuoksutonta kosmetiikkaa keskustelemme hyvin harvoin asiakkaiden kanssa tuoksuallergioista. Yleensäkin allergiatapauksia meillä on aivan minimaalinen määrä. Ehkä on noin yksi tapaus viidessä vuodessa, kun meidän asiakkaalle tulee jokin allergiareaktio.
Se ettei pidä jostain tuoksusta ei ole sama asia kuin allergia. Ilmeisesti osalla ihmisiä on tavallista tehokkaampi hajuaisti ja heille tuoksut ovat ongelmallisia. Se haju mitä toiset aistivat hyvin mietona voi jonkun toisen nenään olla ylivoimaisen vahva. Nämä ovat niin yksilöllisiä asioita ettei niistä voi kiistellä.
Toisaalta tuoksu tuo mielihyvää. Meillä on nyt myynnissä TUOKSUSAIPPUASIENET (19€) ja asiakkaat nuuskivat niitä ihastuneena. Itse olen kokenut aivan ihanaksi, kun aamupesulla suihkuhuone tuoksuu mansikalta tai virkistävältä piparmintulta. Tunnen aivan selvästi, että napakka piparmintun tai sitruunan tuoksu tuo energiaa ja vauhtia minuunkin. Iltaisin laventeli tai herkän mieto persikka rauhoittaa unen saantia.
Nämä tuoksusaippuasienet tuoksuvat tutuille hedelmille eikä erikoisille parfyymiyhdisteille ja kukaan ei ole vielä sanonut saavansa päänsärkyä greipin tai mansikan tuoksusta. Saippuan tuoksu ei jää iholle vaan hahtuu hyvin pian, joten vain kylpyhuone ja suihkutila tuoksuu näille hedelmille.
Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta 
vaikutatte suoraan pienen yrityksen 
selviämiseen koronan aiheuttamasta kriisistä.
Siirry tästä verkkokauppaamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti