torstai 2. huhtikuuta 2020

Lopetetaan meikkaaminen nyt!


Meinasin vetäistä kermapullan henkeeni, kun luin otsikon, että Malesiassa neuvottiin naisia meikkaamaan kotioloissa ja olemaan nalkuttamatta. Neuvo liittyi tähän koronavirukseen ja kotona oloon, jotta naiset eivät ärsyttäisi miehiään kotiväkivaltaan.


Eikö maailma muutu koskaan?

Olen niin sieluani myöden naisasianainen, että näen punaista näin järkyttävästi naista halventavasta neuvosta. En sano itseäni feministiksi, koska siinä on jotenkin ikävä lisäkaiku. Mieluummin olen ihan vanhanaikaisesti naisasianainen ja kannatan sukupuolten tasa-arvoa, mutta myös muuten ihmisten tasa-arvoa. 
Koko aikuisen ikäni olen kannustanut naisia meikkaamaan ja pitämään huolta ulkonäöstään, mutta en todellakaan miesten miellyttämisen takia. Saahan toki niitä miehiäkin viehättää ja joskus pitääkin, mutta vaan siksi, että se on itsestä kivaa. Pidän vahvasti kiinni siitä, että naisen kannattaa panostaa omaan hyvinvointiinsa ihan oman itsensä takia. Hyvinvoiva ja hyvinvoivalta näyttävä nainen jaksaa sitten venyä perheensäkin puolesta paremmin. 
Tuntuu todella kauhistuttavalta, että suurin osa maailman naisista elää yhteiskunnissa, joissa heillä ei ole mitään arvoa tai valtaa. Jos meikkaamisen lopettaminen auttaisi jotain heidän asemaansa, olisin valmis heittämään koko arsenaalini roskiin. 


Iloinen ilme auttaa jaksamaan

En usko, että minun meikkaamiseni tai meikkaamatta jättäminen vaikuttaa naisten asemaan maailmassa, joten ajattelen nyt vain lähipiiriäni. Minusta olisi nyt tärkeämpää kuin koskaan pitää kiinni rutiineista ja siitä, että näytämme hyvinvoivilta. Sitten, jos heitetään ulkomuotokin ihan lekkeriksi ja kuljetaan tukka likaisena ja rähmät silmäkulmista roikkuen, olemme taatusti antaneet periksi koronalle ja poikkeustilanteelle.
Olen pariltakin tutulta kuullut viikon sisällä, kun he kertoivat miten jossain yrityksessä omistaja kulki kotiverkkareissa ja selitti, ettei viitsinyt pukeutua kunnolla, kun kukaan ei kuitenkaan käy. Siinä vasta onkin fiksu tapa saada yritys nousuun. Itse en missään tapauksessa halua tuollaiseen sortua ja väheksyä asiakkaitani. Kotona olen kuin metsänpeikko, mutta työssä käyttäydytään toisin. 
Tässä erityistilanteessa ihminen levittää alakuloa ja periksiantamiksen fiilistä, jos ei pidä kiinni normaalista käytöksestä asiakaspalvelussa. Nyt jokainen ihminen tarvitsee tsemppausta ja siihen auttaa pienetkin asiat. Joten, kun meikkaamattomuus ei pelasta naisten tasa-arvoa, on parempi meikata ja pelastaa läheisten mieliala.

Ostamalla meiltä hoitolasta tai verkkokaupasta vaikutatte suoraan pienen yrityksen selviämiseen koronan aiheuttamasta kriisistä.

2 kommenttia:

  1. Anonyymi08:14

    Mä luin kans tuon kehoituksen. Buahhahhaa. Meikkailen yleensä aina töihin, mutta nyt olen kesään asti kotona lomautettuna. Ei hemmetti, en kyllä meikkaa kotioloissa, jos ei sitten iske joku sellainen fiilis.Jos ei miestä miellytä niin vetäköön kät..juuri niin :D. Sen sijaan aion käyttää tehostetusti erilaisia kasvonaamioita mitä ei normaalisti ehdi, panostaa vartalon hoitoon, venyttelyyn ja kuntoiluun.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi07:39

    Kyseisessä Malesian naisasiaministeriön ohjeistuksessahan vielä kehotettiin naisia välttämään sarkasmia ja puhumaan söpöllä joltain kissa-animaatiohahmolta lainatulla äänellä.

    Plus se meikki. Näin välttyy siltä, että sohvalla viihtyvä mies(vauva) ei vedä turpaan, kun maailma ahdistaa. Suomessakin perheväkivalta on näissä paineissa lisääntymään päin ja pääsiäisestä odotetaan pahaa.

    Itse harrastan sarkasmia, en lainaa rakastamieni kissojen ääntä mutta meikkaan kyllä jokaikinen päivä, ihan itseäni varten.

    Leena

    VastaaPoista